Monique

Ik ben een vrouw met veel levenservaring, ofwel een 65-plusser, en heb de tijd aan mijzelf. Ik help mensen het beste uit zichzelf te halen, individueel en als groep of organisatie. Dat heb ik mijn hele leven gedaan en ik geef graag door wat ik allemaal heb verzameld.

Voor  mijn vierde verjaardag kreeg ik een schoolbord met krijtjes, want ik zou juf worden. En dat gebeurde: ik werd leraar, coach, trainer en adviseur. Ik vertel graag in begrijpelijke taal over spiritualiteit in het dagelijkse leven.

Spiritualiteit

Spiritueel betekent voor mij de niet-materiële kant van het leven: inspiratie, respect, schoonheid, liefde, compassie, vertrouwen, vreugde en vrede. Hierin ervaar ik dat ik deel ben van alles wat er is, zoals een druppel in de oceaan. 

Wij zijn onsterfelijke spirituele wezens met een tijdelijke aardse ervaring.  Dat betekent dat wij na wat wij doodgaan noemen, blijven voortbestaan als ziel. Onze ziel zal steeds weer nieuwe ervaringen meemaken, hier op aarde of elders.

In mijn ogen is het dus minstens even belangrijk om goed voor je ziel te zorgen, als voor je aardse lichaam.

 

Mijn levenservaring bestaat onder meer uit leren omgaan met fysieke belemmeringen, afscheid nemen van mensen en vanzelfsprekendheden, durven volgen van mijn gevoel en intuïtie en keuzes maken die niet iedereen begrijpt of goedkeurt.

En ik heb ontdekt dat er altijd en op het goede moment hulp komt. Je hoeft er maar om te vragen!

Mijn belangstelling gaat uit naar

  • Nieuwe inzichten en ontwikkelingen op het gebied van bewustzijn, gezondheid, en een vredige toekomst.
  • Wat er écht gaande is in onze rumoerige wereld, voorbij de officiële versie van de politiek en de media.
  • Astrologie, numerologie, werken met energie.
  • Tuinieren en eigen kruiden kweken.

Mijn rust en privacy vind ik belangrijk, evenals een eenvoudig leven met meer aandacht voor het innerlijk dan de buitenkant. Daarom zie ik af van de meeste sociale media en veel prikkels van buitenaf.

Het voordeel daarvan voor jou is, dat dit blog altijd gaat over de kern van de zaak: jouw kern, jouw zaak en die van onze toekomst.

Voorjaar 2020 

Onze wereld is drastisch veranderd door de geïntroduceerde wereldwijde Coronacrisis. Geïntroduceerd wil zeggen dat we niet met Moeder Natuur te maken hebben, maar met iets dat mensen hebben gemaakt. Als je hier meer over wilt weten vindt veel betrouwbare informatie via de pagina Good Company/Jezelf informeren.

De wereld die we hadden voor deze crisis zal naar mijn mening niet terugkeren. De wereld die er komt zal afhangen van hoe wakker we met zijn allen zijn. Ik nodig je uit om zoveel mogelijk het beste uit Jezelf te halen.

Dat is een van de belangrijkste bijdragen die je kunt leveren aan een vrije en veilig toekomst. 

Gelukkig zijn er alternatieven en oplossingen. Je vind ze op de pagina Good Company 

Voorjaar 2021

We zijn nu als wereld, met alles erop en erin, midden in een transformatieproces dat nog nooit eerder is voorgekomen. Dat maakt dat we niet precies kunnen weten wat er gaat gebeuren.

Wat we wel kunnen weten is wat de aard is van dit transformatieproces Lees daarover meer in de aflevering Het transformatieproces in onze wereld.

En misschien is het verhelderend om iets meer te lezen over ‘wakker worden’, bijvoorbeeld in deze aflevering: Wakker worden, awakening 3.

Augustus 2021

In de aflevering van 21 augustus 2021 heb ik een verandering aangekondigd. De focus van het blog gaat nu meer naar onze wereld als geheel en wat wij mensen kunnen (leren) bijdragen aan de goede afloop van het transformatieproces waar we doorheen gaan.