Zorgen dat je je weer goed voelt

 

Er zijn van die dagen dat niets meezit. Je kent het wel: je zou het liefst teruggaan naar bed of minstens de boel de boel laten.

Vandaag een paar simpele maar effectieve manieren om zo’n dag toch elegant door te komen. In een eerdere aflevering spraken we er ook over. Vandaag kiezen we voor een andere focus: je aandacht anders richten.

Hoe voel je je vandaag?

  • Is het een dag waarop alles meezit en je lijf sprankelt van enthousiasme? Ga dan maar iets anders doen en geniet ten volle van je dag.
  • Loop je niet over van dat soort positiviteit of erger? Lees dan verder en trek jezelf omhoog!

Zorgen dat je je weer goed voelt

De enige die kan zorgen dat je je goed voelt ben jij zelf. Dat is het goede en slechte nieuws. Het is aan jou en je kunt het.

Zorgen is een werkwoord, dus stroop je mouwen maar op!

Begin met jezelf in een andere modus te krijgen. Hier zijn twee methoden:

  1. Haal diep vijf keer rustig en diep adem. Rek je uit, sta op en loop een trap drie keer op en af, of doe een vergelijkbare andere lichamelijk inspanning. Je voelt je anders nietwaar? Mooi!
  2. Haal diep vijf keer rustig en diep adem. Rek je uit en maak een kop koffie of thee voor jezelf. Terwijl je daarvan geniet ga je in gedachten terug naar een heel fijne ervaring. Blijf daar mee bezig tot je kopje leeg is. Je voelt je anders nietwaar?

Als het goed is voel je je anders, beter. Dat is het resultaat van je inspanning. Nu het grotere werk.

Een verandering aanbrengen in hoe je je over iets voelt

Je gevoel is altijd het resultaat van hoe je iets waarneemt, hoe je iets waardeert. Als je anders naar hetzelfde kijkt voelt de situatie anders. 

In een vorige aflevering over ‘Je gevoel aanpassen’ keken we naar je innerlijke processen, vandaag benaderen we dat met een andere focus.

Aandacht voor dingen ‘groter dan jezelf’

Een belangrijke bron van ‘je goed voelen’ is dat je je inzet voor iets ‘groter dan jezelf’. Daarmee bedoel ik dat je je aandacht verlegt van je eigen dagelijkse gedoe, inclusief je niet lekker voelen, naar … vul maar in.

Het is een verschuiving van ego naar Ziel. Het is een verruiming van je gedachten aan je eigen sores, naar het besef dat iedereen zo zijn of haar moeilijkheden en narigheid heeft. 

Vanuit dit grotere perspectief kun je relativeren waar je zelf last van hebt. Je beseft dat je niet de enige bent die het lastig heeft en al snel besef je dat anderen vaak onder veel moeilijkere omstandigheden gebukt gaan. 

Zo gauw je in de aandacht van ‘iets groters’ stapt, krijg je ook de steun van het geheel. Klinkt dat raar? Het is net zoiets als een zieke even een bloemetje brengen. Je krijgt een stralende glimlach en een dankwoord terug. Groter dan jijzelf! En helend ook!

Uiteindelijk is het de bedoeling dat we zinvol leven.  Door je aandacht op ‘iets groters’ te richten geef je zin aan de situatie, het moment.  Als ik erover nadenkt besef ik dat ik me altijd beter voel als ik iets voor een ander doe. Op de een of andere manier doet dat goed en maakt het me opgewekt. Herken je dat?

Loesje

Loesje heeft vaak het effect van even op een ander been worden gezet. Ze haalt je uit je eigen denkwereld en laat je kort en krachtig iets anders zien. Wist je dat Loesje internationaal bezig is? Lees hier een de geschiedenis van Loesje.  Het is een voorbeeld van je bezighouden met iets dat groter is dan jezelf.

Al lezend doe je misschien een idee op.

blog_hartslag2

Ik wens je een week van weidse aandacht voor de wereld om je heen.

 

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *