Wat je aandacht geeft groeit …

Deze  aflevering gaat vooral over wat er na de puntjes komt en dat is … en wat je niet wilt krijg je ook.

Misschien ben je hier al mee bekend en misschien pas je het al toe in je leven. Zie het dan maar als een opfrisser.

Benieuwd?

Even proberen

Maak de volgende zinnetjes af:

 • Mijn gezondheid is ….
 • Mijn gezondheid voor de komende jaren …
 • Ik zorg voor mijn gezondheid door …
 • Voor de mate van ontspanning in mijn leven geef ik het cijfer …
 • Ik ervaar stress van …
 • Als ik meer ontspanning wil …

De antwoorden die je hier hebt geven zijn in wezen overtuigingen, aannames over gezondheid en ontspanning. Je zou ook andere antwoorden, interpretaties, hebben kunnen geven, maar juist deze antwoorden weerspiegelen jouw beleving.

Deze beleving, gevoed door je overtuigingen, geven vorm aan je leven.

Deze aannames kun je zo aanpassen zodat je meer en beter krijgt wat je wilt. En gek genoeg is het heel belangrijk om te weten wat je NIET wilt … en dat naar jouw beste weten aan te passen

… wat je NIET wilt krijg je ook

Ik ken iemand die om de haverklap met rampenverhalen komt over wat er misgaat in andermans levens. Steevast beëindigt ze zo’n verhaal met ‘nou, je moet er toch niet aan denken!’ Ze is keigoed in zich bezighouden met wat er allemaal mis zou kunnen gaan.

Een manager heeft problemen met zijn team en in elke ontmoeting staan die problemen centraal. Hij wijdt er over uit en als je vraagt ‘hoe zou je het anders willen zien?’ komt hij met een korte schets om die vervolgens af te schieten met ‘maar ja …’. Hij is een kanjer in de aandacht houden bij wat hij niet wil.

In deze aflevering staat meer over hoe je bewustzijn, waar je je aandacht op richt, je leven vormgeeft. Vandaag vraag ik je aandacht (!) voor het feit dat bezig zijn met wat je NIET wilt dat er gebeurt, op dezelfde manier werkelijkheid wordt.

Omgaan met Corona & Co

Met het bovenstaande in gedachte zijn hier een paar tips over hoe je kunt omgaan met onze best wel lastige dagelijkse realiteit.

 • Stop met de hele dag Coronanieuws te willen zien en lezen. Relativeer alle angst-generende ‘informatie’ door jezelf te informeren over de feiten van wat er gaande is. (Wist je bijvoorbeeld dat het bestaan van Covid19 niet aantoonbaar is?)
 • Richt je tijd en inspanningen op positieve zaken zoals bijvoorbeeld leren over gezonde voeding, gezond bewustzijn en gezonde relaties onderhouden.
 • Stop jezelf als je in de angst schiet. Lees eventueel deze aflevering nog eens door.
 • Ga naar buiten in de natuur, adem de frisse lucht en het zonlicht in en laat je positief inspireren door Moeder Natuur. Je tuin en de merel op de stoep horen ook bij Moeder Natuur!
 • Start je dag, elke dag, met een leven-bevestigende tekst, bijvoorbeeld: ik ben gezond en een aanwinst voor mijn omgeving’. Maak een tekst die je ‘pakt’. 

Als je ontdekt dat je eigenlijk best wel vaak bezig bent met wat je niet wilt: gefeliciteerd! Je bent je bewust geworden van iets heel belangrijks en hebt nu de mogelijkheid om het hef in handen te nemen.

Als laatste nog een nadenkertje

Wat is de invloed van reclame op je? Heb je opgemerkt dat veel reclame gaat over wat er niet deugt? Hoe beïnvloed reclame jouw zelfbeeld en eigenwaarde?

 

 

Ik wens je een week met alle aandacht voor wat je WEL wilt. Fantaseer, droom en creëer jouw persoonlijke leven naar het model van jouw visie, jouw bedoeling en vooral die van je Ziel, de Honey.

 

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 
 

De link van de contact pagina werkt niet. Je kunt me mailen naar: info@freedom.nl  als je info vervangt door bliss. Dit ter preventie van spamberichten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *