Wat als … je al OK bent?

De inspiratie voor deze aflevering kwam door het lezen van een boek over de stress als gevolg van -onbewust- overtuigingen over jezelf en het effect ervan op je gezondheid. De pakken titel is ‘When the body says no‘(Als het lichaam nee zegt). Het is een waardevol boek dat laat zien dat er zelfs een relatie is tussen de soort overtuigingen en de soort ziekten.

En toen trof mij de rode draad in het hele verhaal: dat in alle beschreven situaties de mensen langdurig de goedkeuring van de omgeving belangrijker maakten dan hun hart volgen. Ook de aanpak en de adviezen gingen eigenlijk allemaal in dezelfde richting: geef Jezelf de ruimte, leef vanuit wat voor jou belangrijk is, leer te weten en volgen wat goed is voor jou.

Hoe zit dat bij jou?

  • Wat herken je hierboven?
  • Wanneer negeer je je eigen mening, wensen of waarden?
  • Zeg eens hardop ‘ik ben helemaal OK‘. Hoe voelt dat? Hoe waar is dat? Wanneer wel en wanneer niet?
  • Noteer drie gedachten (overtuigingen) die hebt over nog niet OK zijn: waar is er voor jou nog werk aan de winkel?

Hoezo ben je helemaal OK?

Veel mensen vinden dat ze verre van helemaal OK zijn. Bijna iedereen weet van zichzelf wat zijn of haar gebreken zijn. Wie is er nooit sacherijnig, bot of gewoon niet in de stemming? En wie heeft er altijd geduld, medeleven en liefde voor een ander?

Onze fouten en gebreken als mens zijn niet wie wij ZIJN. Je kunt naar je gebreken kijken als naar gedrag dat voor verbetering vatbaar is. Of als een stemming waar je aan toegeeft. Of als een karakterfout ‘die in de familie zit’.

Het gaat bij onze gebreken altijd om keuzes op basis van angst en het negeren van wat ons hart ervan vindt!

Als je kiest om vanuit je Hart, de Honey, te leven heb je toegang tot je diepste weten en beste kunnen.

In het boek dat ik hierboven noemde was de rode draad dat het lichaam op een gegeven moment nee zegt, als dat diepste weten en beste kunnen systematisch en langdurig wordt genegeerd.

Hoe zou je het vinden …

  • Om (eindelijk?) een paar hardnekkige ‘karakterfouten’ op te ruimen?
  • Als je gemakkelijker contact kunt maken met je innerlijk, je Hart & Ziel?
  • Als je de keuze kunt maken om te durven zeggen wat je wel of niet wilt en dan ook ALTIJD?
  • In de spiegel te kunnen kijken en van harte zeggen: Ik ben helemaal OK!
  • Wat zou dat voor je veranderen en wat zou dat mogelijk maken?

Enne … hoe doe je dat dan?

Alle wezenlijke veranderingen, veranderingen die horen bij je Wezen, wie je echt bent, beginnen met een innerlijke keuze: dit is wat ik vanuit mijn tenen kies. Ik maak een plan en voer het uit. Ik mag af en toe de plank misslaan, maar ik blijf doorgaan tot ik hem raak.

Klink het bekend? Dat klopt. Je komt dit tegen in bijna alle afleveringen van Follow the Honey, hier bijvoorbeeld. Het gaat om de essentie van het hele blog: durven kiezen Jezelf te zijn.

Ik wens je een week waarin leeft vanuit het weten dat je al OK bent. Kijk eens wat er dan gebeurt.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *