Vrede door jou en mij

In de vorige aflevering schreef ik

Je voelt het misschien al aankomen. Vrede moet komen van gewone mensen zoals jij en ik.

Misschien dacht je toen wel dat dit een onmogelijke opgave is voor ‘gewone mensen’.

Daar heb ik eens verder over gemijmerd en toen kwamen er de volgende vragen in me op:

Hoezo ‘gewone mensen’? Wat is er gewoon aan al onze vermogens, talenten, inspiratie, inspanningen, moed, vertrouwen en uithoudingsvermogen? Gewone mensen?
Hoezo ‘onmogelijk’? Wat is er onmogelijk voor 7 miljard mensen dat een handjevol machthebbers wel voor elkaar krijgt? Onmogelijk?
Hoezo ‘opgave’? Vrede is onze natuurlijke staat, de diepste wens van ons mensen en ook onze uiteindelijke bestemming. Opgave?

Wat denk je zelf?

  • Hoe geïnspireerd, moedig, actief, vertrouwensvol en vasthoudend ben jij?
  • Hoe sterk is jouw innerlijke behoefte aan vrede?
  • Hoe zou vrede in je leven eruit zien en wat zou het betekenen voor je dierbaren, je buren, je stadsgenoten, je landgenoten en de hele mensheid?

Als ik mijzelf voorstel hoe vrede eruit zou zien, denk ik aan blije gezichten van mensen die met elkaar samenwerken, elkaar helpen en inspireren, die hun talenten inzetten omdat het goed voelt en omdat het goed doet.

Als ik me dat zo voorstel word ik helemaal blij en warm van binnen. En weet je wat: mijn talenten en inspanningen doen er toe en die van jou ook.

Sterker nog er zal nooit vrede komen als jij en ik niet meedoen.

Hoe ziet vrede er voor jou uit?

  • Wat is jouw hoogste prioriteit voor vrede in je leven?
  • Noem eens drie talenten die je hebt om vrede te bevorderen?
  • Hoe zou je het vinden om er de komende week eentje in te zetten?

Vrede komt snel binnen ons bereik als we er niet alleen in geloven, maar er ook aan werken. En het handigste is om niet te wachten op anderen, maar er zelf mee aan de slag te gaan.

Denk maar aan het steentje in de vijver dat steeds grotere kringen om zich heen maakt en daarmee de hele vijver beïnvloedt. Jij kunt dat steentje zijn als je wilt.

Als je bedenkt dat je geen gewoon mens bent, maar een Mens, dat alles mogelijk is wat vanuit je Hart en Ziel komt en dat vrede ons Geboorterecht is….

Ik wens je een week waarin je het steentje in jouw vijver bent.

Volgende week kom ik met een paar inspirerende voorbeelden van gewone mensen, zoals jij en ik, die heel buitengewone dingen hebben gedaan omdat ze dat van binnenuit zo voelden.

Groeten van Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *