Verhuisdozen uitpakken

Na de verhuizing van vorige week volgt het uitpakken van de dozen. Eerst de spullen die je het meest nodig hebt.

Sommige mensen hebben binnen een week alles uitgepakt, anderen doen er langer over. Ik ken iemand die al jaren onuitgepakte dozen in zijn garage heeft staan.


‘Dozen uitpakken’ is vandaag een metafoor voor het ontdekken van iets in Jezelf waar je je nog niet bewust van was of wat je nog niet hebt gebruikt. Elke wens die je hebt, elke verandering waar je naar verlangt, begint met een doos uitpakken.

Wat wil jij erg graag?

  • Noteer je eerste reactie op deze vraag en vraagt je af:
  • Waarom is dat belangrijk voor me?
  • Wat wordt er mogelijk als ik dit in mijn leven heb gerealiseerd?
  • Noteer je antwoorden.

Ieder mens heeft veel meer vermogens dan hij of zij nu denkt en ook meer wensen of dromen.  Kijk maar terug in je leven: 10 jaar geleden kon je of durfde je minder dan nu en waren andere dingen anders belangrijk dan nu.

Over 10 jaar zul je ook weer meer kunnen, durven of wensen. Tenminste, als je zorgt dat het een beetje goed met je gaat.

In onze cultuur krijgen we met de paplepel ingegeven dat je de tweede helft van je leven langzaam maar zeker en ook steeds sneller aftakelt. Niets is minder waar:

Als je ervoor kiest kun je juist in de tweede helft van je leven tot volle wasdom komen, als mens en als unieke jij.

Daarvoor is nodig dat je dit gelooft en dat je er moeite voor doet. Ook de eerste helft van je leven wordt je succes grotendeels bepaald door welke moeite je doet, of anders gezegd: wat je kiest en volgt.

En nu jouw spreekwoordelijke onuitgepakte dozen

Gebruik je antwoorden van hierboven voor het volgende:

  • Stel je voor dat je een stapel onuitgepakte dozen hebt staan met daarop in dikke letters wat erin zit.
  • Met je antwoorden in gedachten kijk je naar de dozen en kies je een doos met het opschrift dat jij nodig hebt.
  • Bijvoorbeeld: als je de komende tijd meer orde en rust in je leven wilt kies je een opschrift zoals ‘opruimen en organiseren’ of ‘durven kiezen en doen’ .
  • Je ‘pakt de doos uit’ door alles wat je je voorstelt bij het opschrift op de doos op een lijstje te zetten. In dit voorbeeld staat er onder meer op: wegdoen of weggeven wat ik niet meer gebruik, prioriteiten stellen in de vaste afspraken en inplannen van vrije tijd.
  • En je succes wordt natuurlijk pas waar als je je lijstje uitvoert en regelmatig je hart raadpleegt of je nog op koers ligt.

Ik hoor nog wel eens de vraag ‘hoe weet ik wat ik allemaal nog meer zou kunnen? Mijn antwoord is simpel en het hele blog gaat erover: Als je je hart volgt ontdek je ook je talenten en manieren om hulp te krijgen.

Kijk maar naar je eigen leven

Welke hartenwensen heb jij gevolgd en hoe is dat waar geworden in je leven?

Als het bijvoorbeeld je wens is om een kind te krijgen en je volgt je hart, ontdek je vaardigheden en toewijding in jezelf die je eerder niet kende. En je komt ook de juiste partner tegen, de nodige informatie of de juiste hulp.

De wensen van je hart volgen is een garantie voor succes. Maar dat is niet hetzelfde als dat het gemakkelijk is of snel gaat.

Je leven is tenslotte ook een leerproces en als alles gemakkelijk en snel gaat valt er niets te leren.

Welke doos wil jij uitpakken deze week, welk opschrift op een van je dozen spreekt jou aan?

Zorg goed voor jezelf terwijl je met nieuwe wensen en ideeën aan de gang gaat. In de serie over Leidinggeven staat van alles bruikbaars, bijvoorbeeld hoe je jezelf kunt ondersteunen.

 

Ik wens je een week van uitpakken, al is het ‘maar’ een doos. Wie weet hoe waardevol de inhoud is.

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *