Verbinden en omarmen

Deze aflevering schrijf ik in een tijd waarin we stevig van elkaar gescheiden zijn, zelfs dierbaren blijven op afstand. Dat is een ongezonde situatie: wij mensen hebben elkaar nodig en dat elkaar nodig hebben houdt ons gezond.

Vandaar dat we vandaag kijken naar het thema Verbinden & Omarmen.

  • Waaraan denk je bij verbinden?
  • En bij ver binden?
  • En wat zegt omarmen jou?

Elkaar nodig hebben houdt ons gezond

Wij mensen zijn van nature op elkaar gericht. Ons hele lichaam en onze psychologische opmaak is geschikt om ons met anderen te verbinden en voor elkaar te zorgen.

Het is niet toevallig dat onze armen bijna letterlijk een verlengstuk zijn van ons hart. Iemand die een hartinfarct heeft, voelt vaak pijn in zijn linkerarm.

En wist je dat onze ogen het meeste complexe zenuwnetwerk hebben van alle zintuigen? En dat dit netwerk vooral ook geschikt is om gezichten en gezichtsuitdrukkingen te herkennen? Zo belangrijk zijn anderen voor ons. We herkennen zelfs gezichten in bijvoorbeeld wolken!

De helende werking van Verbinden & Omarmen

Ons lichaam heeft, is, een elektromagnetisch veld. Dat is bijvoorbeeld te zien aan een EEG of ECG.

We balanceren dit elektromagnetische veld, ons lichaam, als wij ons verbinden met anderen en als we het leven omarmen, ook de lastige dingen van het leven en ‘lastige’ mensen. 

Verbinden maakt mogelijk, maar wat als je geen klik met iets of iemand hebt? Wel, je kunt altijd een klik maken door te omarmen.

Gezond worden vraagt om onbalans herstellen

Bij elk ongemak en elke ziekte is er sprake van onbalans. Dat geldt ook voor een groep, cultuur of wereld als geheel. 

Als je de onbalans herstelt is genezing, heling, mogelijk want de natuur streeft naar heelheid en gezondheid. Je lichaam is tot op hoge leeftijd in staat gezond te zijn.

Culturen zijn in staat om tot grote bloei te komen en de mensheid zou in harmonie en vreugde moeten kunnen samenleven met alles en allen om zich heen.

De kunst is om keuzes te maken die je gezondheid bevorderen, je heelheid en je levensvreugde. Een belangrijk aspect van die kunst is je vermogen om je ‘naar buiten toe’ te verbinden. En het belangrijkste aspect van dat verbinden is omarmen.

Hier is een aflevering die over omarmen gaat en hier is een aflevering die je meer vertelt over liefde en acceptatie, de kernwaarden van omarmen.

Omarmen: de weg naar gezondheid

Omarmen heeft hier vooral ook een figuurlijke betekenis. Het is het tegenovergestelde van bekritiseren, je afzetten, ergens tegen zijn, weerstand hebben, je terugtrekken, afscheiden en weigeren.

Omarmen heeft van alles met accepteren te maken, wat niet hetzelfde is als ermee eens zijn of goedkeuren.

Omarmen doet recht aan wie je eigenlijk bent: een liefdevolle ziel die hier op aarde zijn of haar best doet onder vaak moeilijke omstandigheden.

En weet je wat: de ander is ook zo’n ziel die zijn of haar best doet onder …

Uit dit besef komt omarmen voort en dat is gezond. Want we voelen ons pas echt blij en tevreden als ‘alles op zijn plek valt’. 

 

Ik wens je een gezonde week met veel verbinden en omarmen. Dat kan ook op 1,5 meter afstand!!

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *