Transformatie van onze wereld: nieuw naast oud

 

 

Deze aflevering is een vervolg op de vorige aflevering waarin we de aard van de transformatie van onze wereld beschreven. Het gaat hier vooral om dat ene zinnetje ‘Het nieuwe dat we kunnen kiezen (Uranus) komt voor iedereen ter beschikking.’ 

Daar kun je gemakkelijk overheen lezen en dat zou jammer zijn. Vandaar dat we dit vandaag verder verkennen.

Wat zijn je ervaringen in je leven met transformaties?

 • Wanneer is jouw leven volledig veranderd, wat speelde er?
 • Wat was de kern toen van het nieuwe dat ontstond en hoe was dat anders?

Veranderingen en transformaties

De rups die in een vlinder verandert is een veelgebruikt symbool voor transformatie.

Een dikke rups kan weer dunner worden als zij minder blaadjes eet, maar als zij een vlinder is geworden, wordt ze nooit meer een rups. 

Onze wereld zit midden in een transformatieproces en dat betekent een paar dingen:

 • Het oude wordt vervangen door het nieuwe en het oude verdwijnt. (De pootjes worden vervangen door vleugeltjes.)
 • In de nieuwe wereld draait het om andere spelregels, werkwijzen en mogelijkheden. (Vliegen gaat anders dan kruipen.)
 • Er is een overgangsfase waarin het oude aan het verzwakken is en het nieuwe steeds sterker wordt. (Popstadium van rups naar vlinder)
 • Er is sprake van een leerproces in alle belangrijke aspecten van ons bestaan. (Hoe gaat vliegen en hoe kan ik veilig landen?)

Meer over ons transformatieproces

Het nieuwe ontstaat naast het oude. In tegenstelling van wat soms wordt gezegd, dat het oudere langzamerhand zal veranderen naar het nieuwe. Dat zou wel kunnen als een veranderingsproces zou gaan, maar niet in een transformatieproces zoals er nu gaande is.

Dit betekent dat van alles, bijvoorbeeld:

 • De tijd waarin wij leven is een eindtijd, in die zin dat er veel cycli eindigen en veel nieuwe rondes worden gestart.

Volgens mij is een van de belangrijkste aspecten van deze tijd dat het oude echt verdwijnt: alles wat ons vertrouwd was, alles wat we gewoon zijn, alle machtsverhoudingen en het bewustzijn dat hierbij hoort. Dit proces kost een aantal jaren en in die tijd zien we steeds meer het nieuwe verschijnen.

 • We hebben dus de keuze om in het nieuwe te stappen of (nog) niet, en in het oude te blijven.

De nieuwe wereld die naast de oude aan het ontstaan is, wordt gekenmerkt door een bewustzijn van eenheid, liefde en met elkaar een zinvol leven creëren. Lees eventueel nog eens de aflevering Eenheid met de hele wereld. 

 • Het oude zal steeds meer ontkracht- en in verval raken; dat is zeker geen prettig vooruitzicht, maar er is een alternatief. Je kunt kiezen voor het nieuwe.

De oude wereld is in een rap tempo aan het veranderen. De ontwikkelingen gaan naar een leven met nog meer dominantie, controle, geweld, armoede en ook de creatie van de artificieel intelligente mens. Máár je hebt de keus om in het nieuwe te stappen.

 • Het nieuwe is zo anders dan waar we aan gewend zijn dat het lastig is om dat even kort samen te vatten. Lees eventueel nog eens de vorige aflevering en vooral de kenmerken die bij Uranus horen. Dat geeft je een idee en gevoel van waar het over gaat. 
 • Het nieuwe is echt een wereld om je op te verheugen. Hoe zou je het vinden om:

In vrede en vreugde te leven?

Een supergezond en sterk lichaam te hebben?

Weer in harmonie met de natuur te zijn?

Gratis energie, voeding, kleding en alle andere materiele zaken te hebben?

En: vanzelfsprekend van jezelf, anderen en het leven te houden, zonder twijfel of beperkingen?

Het nieuwe dat we kunnen kiezen is voor iedereen ter beschikking

Eigenlijk is dit hele blog een soort naslagwerk voor het nieuwe dat aan het ontstaan is. Hoe dan ook, als je in het nieuwe wilt stappen zijn er een paar zaken heel belangrijk:

 

 

Ik wens je een tijd waarin je steeds meer kunt open staan voor het nieuwe dat eraan komt. En ik gun het de wereld dat jij jouw talenten ter beschikking stelt aan het bouwen van die nieuwe wereld. Hoe? Het antwoord op Hoe? is Ja! Daarover later meer.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *