Stand van zaken

Ruim twee maanden geleden publiceerde ik de laatste aflevering en kondigde een pauze aan om antwoord te vinden op drie vragen ten aanzien van dit blog:

 • Wat kan ik in een wekelijkse aflevering nog zeggen, dat niet al eerder voor het voetlicht kwam?
 • Hoe kan ik bijdragen aan wat het meest nodig is in deze tijd: dat mensen de ernst van onze wereldsituatie gaan zien en ernaar handelen?
 • Wat is zinnig, wat is wijs?

En ik heb beloofd om je op de hoogte te houden van de stappen die ik zet.

Er is een volgende stap voor onze Honey in voorbereiding, zoals de naamgeving ook laat zien: van follow the honey, dat individueel gericht is, naar honey 4 all, dat gericht is op het met elkaar creëren van een wereld waarin iedereen vrij en veilig is.

Wat dit precies voor het blog betekent weet ik nog niet. Ik hou je op de hoogte van de vervolgstappen.

Hieronder vind je een virtueel interview, ik heb de vragen en de antwoorden zelf geschreven.


 

PROJECT HONEY 4 ALL

Virtueel interview

Wat heeft je op het idee gebracht?

Ik liep al langer rond met de vraag ‘wat ik kan bijdragen aan onze wereld, die in een rap tempo menselijke waarden ongeldig verklaart.’ Vrijheid en respect bijvoorbeeld worden systematisch om zeep geholpen. Gelukkig krijgen steeds meer mensen dat in de gaten.

Degenen die het zien, ervaren vaak onmacht om daaraan iets te veranderen. We hebben geleerd om onszelf als klein te zien ten opzichte van wereldvraagstukken. Maar wij mensen zijn in wezen stuk voor stuk krachtige en liefdevolle wezens.

Je wilt mensen hun kracht laten ontdekken?

Ja, en gebruiken. De tijd is rijp, sterker nog: het is hoog tijd. Er is dringend behoefte aan dat mensen vanuit hun innerlijke wijsheid gaan leven in plaats dat de waan van de dag hun keuzes bepaalt. De kracht van mensen die vanuit hun hart met elkaar samenwerken is enorm, veel groter dan je zou denken.

Waar ben je in essentie op uit?

Twee dingen. Allereerst wat ik zonet zei, dat mensen gaan beseffen dat wij allemaal heel veel kracht hebben om bij te dragen aan anders, nieuw, beter en liefdevol. Dit is niet afhankelijk van je opleiding of maatschappelijke positie en zeker niet van de opinies van officiële leiders en deskundigen. En ik wil ook laten weten dat iedereen die het kiest dat ook kan (leren) doen.

En ik wil graag samen met anderen, een manier van werken introduceren in kleine groepjes. Het is voornamelijk energiewerk: je ervaart in je hart hoe de nieuwe wereld die jij wilt, voelt. Vervolgens bundelen we alle ervaringen van de groepsleden. De kracht die daarbij ontstaat is je energiebron voor je dagelijkse leven. Je maakt concrete afspraken met jezelf hoe je ermee gaat werken.

De groepsleden leren en oefenen samen en passen het toe in hun leven. Als ze zover zijn starten ze zelf een groepje en geven zo de werkwijze en ervaring door.

Waarom denk je dat gewone mensen dit kunnen?

Ik denk dat dit op dit moment niet voor iedereen geschikt is. Wij hebben in onze opvoeding, of beter conditionering, geleerd dat wij mensen onbelangrijk zijn in het grotere geheel van het bestaan. Bovendien hebben we afgeleerd om ons hart en onze intuïtie te gebruiken, zodat we opgescheept zitten met een laag zelfbeeld en een stijl van problemen oplossen die gedoemd is tot matige resultaten. Het is nodig dat je kiest voor dit andere.

Deze aanpak is praktisch, mensen hebben zelf de leiding en ze worden gesteund met al het materiaal dat daarvoor nodig is. Deze manier van werken kan eenvoudig en effectief zijn omdat het past bij de menselijke maat en bij de spelregels van Moeder Natuur, waar wij mensen trouwens ook bijhoren. Die ogenschijnlijke eenvoud heeft onverwachte krachtige effecten.

Dat klinkt heel positief. Zijn er ook twijfels, drempels?

Er is een ding dat je misschien kan tegenhouden om mee te (blijven) doen: deze aanpak gooit van alles overhoop. Het kost dagelijks tijd en aandacht, vooral in het begin. Het kost inspanning en toewijding om er handiger mee te worden. Dat is zo met alles wat je leert.

En doordat je ontdekt dat je eigenlijk enorm krachtig en effectief bent, besef je hoezeer we geconditioneerd zijn voor minderwaardigheid en afhankelijkheid. Dat kan best even slikken zijn. Maar dat gaf mij juist vleugels om me in te zetten voor een nieuwe wereld en vooral ook voor een veel positiever zelfbeeld.

Kun je iets vertellen over waarop de aanpak gebaseerd is, de theorie zeg maar?

Wetenschappers (kwantumfysica) hebben ontdekt dat we in een energieveld leven, de matrix, waarin het geheel in elk deeltje aanwezig is, holografisch van aard is. En in de matrix is alles onderling verbonden, verweven; niets staat op zichzelf. (Entanglement), alles communiceert met alles. En het is bewustzijn dat in/met deze matrix creëert.

Wat wetenschappers hebben ontdekt, is precies wat de oude volkeren, sjamanen en spirituele genezers altijd al wisten en toepasten. Wij waren het kwijtgeraakt en hebben het nu teruggekregen.

In Honey 4 ALL leer je hoe dat werkt. Het is verbluffend eenvoudig en de resultaten noemen we vaak een wonder omdat we niet begrijpen hoe het in elkaar zit. Simpel dus!

De belangrijkste drempel voor dit alles zijn onze aannames en overtuigingen die zeggen dat dit niet kan. Hier is een link naar een video van een workshop van Gregg Braden waarin dit alles wordt uitgelegd. Hier is een fragment uit die video waarin je kunt zien hoe een vrouw met blaaskanker binnen drie minuten wordt genezen.

Wie gaat dit project leiden?

We hebben geaccepteerd dat leiding van buitenaf komt en vooral ook van bovenaf. Zowel politiek, religie, opleidingsinstituten, als het bedrijfsleven houden deze ideeën in stand.  Echter, onze innerlijke leiding, wijsheid, communiceert met de matrix. De kwaliteit daarvan is briljant en betere leiding is er niet.

De leiding in dit project staat in dienst van dat innerlijke leiderschap, door te zorgen voor omstandigheden waarin de wijsheid en creativiteit van mensen tot bloei komt. In de aanpak zit verweven dat de deelnemers in hoge mate zelf de leiding hebben en ook zelf nieuwe groepjes starten.

Komt er een website om dit te ondersteunen?

Ja. Het is belangrijk dat nieuwe deelnemers kunnen putten uit hetzelfde materiaal, dezelfde inzichten, als de eerste groepjes. Al het materiaal wordt gepubliceerd en er komt een gelegenheid om vragen te stellen. Ik zie het voor me dat de site in meerdere talen wordt gemaakt. Dit project kan viraal gaan, om maar een populaire term te gebruiken.

Welke vraag ben ik vergeten te stellen?

Je bedoelt wat ik nog meer wil vertellen? Ja.

Ik zou ter afsluiting een paar vragen willen meegeven om eens grondig over te mijmeren.

 • Er zijn een kleine 8 miljard mensen op aarde en ongeveer 8000 machthebbers die ons leven bepalen. Hoe kan het dat die 8000 nog steeds regeren?
 • Hoe ziet voor jou een wereld eruit waar iedereen vrij en veilig is? Wat is dan belangrijk, hoe gaan we met elkaar om en hoe nemen we beslissingen? EN: hoe ervaar je zo’n wereld in je hart, hoe voelt dat?

 

Monique ten Brink

Augustus 2021

admin@honey4all.nl

2 gedachten aan “Stand van zaken”

 1. Hoi Monique, dit is iets waar ik me al langer mee bezig hou en wat is het gaaf om samen te kunnen verbinden voor een mooiere vrije eerlijke en gelijke wereld. Ik ben voor!
  Lieve groet
  Anita

  1. Dank je wel Anita. Dit is wat zoveel mensen eigenlijk wensen. We zijn aan het ontdekken dat we het zelf kunnen doen en ook moeten doen. Kijk maar naar hoe onze traditionele leiders de weg kwijt zijn! Daar hebben we niets van te verwachten als het gaat om een wereld waarin iedereen vrij en veilig is.
   Mooi dat je meedoet!

   Veel goeds en liefs van Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *