Schoonheid

Vandaag kijken we eens naar wat voor jou schoonheid is en welke rol het in je leven kan spelen.

Op zoek naar een plaatje vond ik bij het trefwoord ‘schoonheid’ een wereld aan mooie gezichten en cosmetica, voor als je gezicht niet zo mooi zou zijn. Nou, daarover gaat het vandaag dus niet!

Wat betekent schoonheid voor jou?

  • Hoe ziet schoonheid er voor jou uit?
  • Hoe voelt het als je aan iets heel moois denkt? Wat ervaar je in je lichaam?
  • Richt je wel eens bewust je aandacht op mooie dingen? Waarom wel of niet?

Voor mij gaat schoonheid meestal over iets uit de natuur of iets heel moois dat ik met een mens meemaak. In contact met schoonheid voel ik me opgetild en soms trilt dat helemaal door mijn lichaam. Schoonheid is voor mij van levensbelang omdat het me (weer) verbindt met mijn Honey.

Schoonheid vergeten we nog wel eens in de vaart van de dagelijkse dingen. We vergeten even te pauzeren en contact te maken met de essentie van schoonheid.

Voor mij is die essentie wat sommige mensen de Bron noemen, of God of Allah of … hoe je je oorsprong ook maar wilt noemen. 

Schoonheid is leven met een hoofdletter, in hoofdletters: LEVEN.

Schoonheid, energie en trilling.

In de aflevering De magie van je dagelijkse leven, gaat het over hoe je kunt kiezen om dagelijks een beetje magie te creëren met behulp van je gedachten.

Vandaag gaat het meer over jezelf weer verbinden met wie en wat je in essentie bent, door te kiezen voor schoonheid. Met die verbinding til je jezelf uit boven de stress van alledag, teleurstellingen en andere lastige situaties.

Wanneer vooral?

Schoonheid ervaren doet altijd goed. Het kan van levensbelang zijn is situaties zoals:

  • Plotselinge stress als gevolg van iets dat er gebeurt.
  • Lastige emoties zoals teleurstelling, angst en woede.
  • Als je ‘het’ even niet meer weet.

Jezelf verbinden met schoonheid.

Voor mij is een beukenbos in de lentezon een beeld van grote schoonheid. Ik ken die bossen uit mijn jeugd. Ik herinner me de intense ervaring van op een pad lopen met links en rechts beukenbomen, waarvan de toppen elkaar raken. De zuivere lucht, het jonge groen met het contrast van donkere takken en een goudbruin tapijt van afgeworpen schilletjes van de blaadjes… Schoonheid!

Welk beeld roept voor jou ‘Schoonheid!’ Waarvan ben jij diep onder de indruk? Waar raak jij helemaal ontspannen en ‘opgetild’ van?

Hoe?

  • Je kunt kiezen om dagelijks je minstens een keer bewust met schoonheid te verbinden. Neem er een paar minuten voor en merk wat het voor je doet.
  • Zet een foto van iets moois in het zicht zodat je je er af en toe weer mee verbindt.
  • Maak er een gewoonte van om te speuren naar mooie dingen en situaties. Word een schoonheidsdetective!

Schoonheid en gezondheid

Je verbinden met schoonheid is van levensbelang als je gezondheid te wensen overlaat. Het helpt je uit stress en angst in een frequentie van liefde en heling.

Hier is een advies dat ik ooit kreeg ten aanzien van gezondheid:

Het hart moet zingen.

De ziel moet lachen.

Er moet vreugde zijn.

 

Schoonheid geeft je alle drie!

 

 

Ik wens je een schone week!

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *