Resoneren, trillen

Deze week wil ik eens kijken naar ‘resoneren’. Mijn eerste gedachte bij het woord is trillen. En dan denk ik ook meteen aan de snaren van een viool of een piano, het trillen van een stemvork, maar ook het trillen van mijn stem als ik een sterke emotie ervaar.

Waar denk jij aan bij de resoneren en trillen?

Energie en trillen

Ik hoorde laatst iemand vertellen over een eerste gesprek met een nieuwe collega. Na een kort verslag over de ontmoeting vatte hij het geheel samen met ‘wij zitten op dezelfde frequentie’.

Je lichaam is een energieveld dat op een bepaalde frequentie trilt. Je kunt bijvoorbeeld de trilling van je hersenen meten met een EEG of dat van je hart met een ECG. In de Chinese geneeskunde kan de arts aan de pols de trilling van elk afzonderlijk orgaan voelen!

Wist je dat alles trilling heeft? Als je daar wat meer over wilt weten klik dan op de pagina Keshe. Deze wetenschapper studeert al 30 jaar op energievelden en trilling. En het is fantastisch wat hij allemaal heeft ontdekt.

Alles wat bestaat heeft een trilling, want alles is ontstaan uit energie en energie trilt.

Als twee energievelden, bijvoorbeeld twee mensen of een mens in een hond, elkaar tegenkomen gebeurt er iets.

Afhankelijk van de kwaliteiten van de trilling maak je wel of geen ‘klik’ met elkaar. Als je een klik ervaart voel je je tot elkaar aangetrokken of juist niet en dan voel je afstoting.

Kwaliteit van de trilling

De bovenstaande foto’s zijn van het werk van de Japanner Masaru Emoto. Hij stelde water aan verschillende trillingen bloot en bekeek dan het bevroren water onder een microscoop. De kwaliteit van de trilling blijkt van enorme invloed te zijn. En het bleek dat ook woorden met verschillende emoties een verschillende trilling hebben

Als je dan bedenkt dat ons lichaam voor meer dan driekwart uit water bestaat, is het voor ons welbevinden erg belangrijk aan welke trillingen we ons blootstellen.

Kijk eens naar je eigen ervaringen

 • Tot welke gerechten voel je je aangetrokken en welke roepen spontaan weerzin in je op?
 • Welke buurman of buurvrouw heeft jouw trilling en welke zit overduidelijk op een andere frequentie?
 • Wat maakt je heel blij en wat maakt je bang of depressief?
 • Op welk plekje op aarde voel jij je helemaal thuis?
 • Wat is je favoriete stoel?

Waarmee je in contact bent heeft dus wel degelijk invloed op je. Daarom helpt het bijvoorbeeld om als je moe bent om een wandeling te maken of de tuin in te gaan. Je laadt jezelf dan op met een andere trilling.

En als je bewust kiest een probleem van een andere kant te benaderen geeft dat een verschuiving van trilling, energie. Als je dan ook nog een intentie maakt om de beste oplossing te vinden die er is, zal dit je energie zeker verbeteren. Kies de intentie die het beste voelt ,trilt!

Je trilling veranderen

Hieronder is een kleine checklist van belangrijke invloeden die je trilling negatief beïnvloeden. Wat herken je voor jezelf? Pak per keer een trilling aan die je wilt veranderen. Je zult versteld staan van de resultaten. Je omgeving zal het zeker ook opvallen!

 • Elke vorm van negatief denken, bijvoorbeeld: dat zal niet lukken…hij/zij ook altijd … dat moet mij weer gebeuren … ik ben veel te … ik ben niet goed in … dat zal vast niet meteen lukken etc etc.
 • Kleding die qua stijl of kleur niet bij je past, al is het maar voor dit moment.
 • Schuldgevoelens, spijt en te streng zijn voor jezelf.
 • Vaak in de aanwezigheid zijn van mensen die ‘niet goed’ voelen.
 • Altijd rommel en chaos in je huis en tuin. Overvolle kasten, schuur, garage etc.
 • Altijd met schermpjes bezig zijn (mobiel, tablet, tv) De trilling van deze apparaten is veel ongezonder dan je waarschijnlijk denkt. Vooral wifi is een heel negatieve trilling. Zet hem ’s nachts uit en slaap in een electronicavrije slaapkamer.
 • Niet echt van jezelf houden.
 • Roddelen, kwaadspreken, klagen en wraakgedachten.
 • Negeren van signalen van je lichaam of je intuïtie.

Resoneren is meetrillen met iets of iemand. Ik gun je een steeds bewustere keuze van de soort trillingen dat je om je heen wilt hebben.

Voordat je bepaalde mensen uit je leven gaat bannen: check even of ze mogelijk ‘niet goed’ voelen door je eigen donkere gedachten en verwachtingen.

Als je jezelf op (voor)oordelen betrapt is het een goed idee om de aflevering over mindfulness nog eens te lezen.

Ik wens je een week vol mooie vibraties.

Groeten van Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *