Reconnective Healing: jij kunt het ook!

 

Ken je dat: iets uit je verleden is er ineens weer, zo op het oog zonder enige aanleiding? Het kan een liedje van vroeger zijn, iemand die je ineens weer belt of een boek. Het raakt je en soms zeg je zelfs: dat kan niet toevallig zijn!

Wel, zo kwam ik weer een boek tegen dat al jaren stof stond te happen in de boekenkast: The Reconnection van Dr. Eric Pearl.

Ik vertel er vandaag meer over omdat het een ongelooflijk verhaal is en een manier van ‘werken’ die iedereen kan leren. Het boek is in meer dan veertig talen vertaald, dus dan heb je een idee.  Hier is de nederlandse website van The Reconnection. 

Wat zijn jouw ervaringen?

 • Heb je wel eens geprobeerd met intentie, meditatie of visualisatie jezelf te helen of een klacht te genezen?
 • Heb je wel eens energie in je lichaam gevoeld, bijvoorbeeld tijdens een massage, een liefkozing of omdat je vol liefde aan iets of iemand dacht?
 • Waaraan denk je bij woorden als trilling, energie, frequenties?
 • Ga eens aandachtig heel zachtjes met je hand vlak boven/over je onderarm of die van een ander: wat ervaar je/jullie? Zou je dat energie noemen? Of trilling?
 • Stel dat je gericht zou kunnen werken met trilling: waarvoor wil je het dan gebruiken?

Healing, heling, is meer dan je lichaam genezen

In het boek The Reconnection, De Reconnectie, vertelt Eric hoe zijn leven als succesvolle chiropractiker in California overhoop werd gegooid, toen volslagen nieuwe energieën in zijn handen merkbaar werden.

Wonderbaarlijke genezingen vonden plaats en zijn patiënten kwamen spontaan met boodschappen die hij eerst helemaal niet begreep. Hij vertelt ook over de zoektocht om dit alles begrijpen, ermee te leren werken en uiteindelijk ook het aan anderen te leren.

In het laatste deel vertelt hij hoe je er zelf mee kunt werken. Onderaan vind je een paar links naar Engelstalige video’s.

Bij helen denk we meteen aan genezen, alsof dat hetzelfde is. Maar bij genezing gaat het om het oplossen van lichamelijke of geestelijke problemen en bij heling stem je af op de frequentie van heelheid in ons bestaan.

Anders gezegd: je laat de trilling van het geheel binnen.  Wij mensen zijn een onderdeel van dat geheel. Die heelheid binnenlaten is Jezelf helen. En van daaruit kun je ook anderen helen. 

Heling, heelheid, betreft dus het geheel, alles erop en eraan. Bij heling creëer je een staat van zijn die helend en daardoor genezend is. Dan ben je in staat completer te leven, bijvoorbeeld:

 • Ook je hart raadplegen i.p.v. alleen je hoofd.
 • Eten wat je lichaam nodig heeft i.p.v. alleen wat je lekker vindt of wat gemakkelijk is.
 • Accepteren van al je emoties en neigingen, i.p.v. alleen degene die je goedkeurt.
 • Je bewust (willen) zijn van je missie in dit leven, naast het alledaagse.

Reconnective Healing: nieuw, anders en voor iedereen

Reconnective Healing is een manier van anderen helen en daardoor jezelf. De ‘basistechnieken’ zijn eenvoudig te leren. Het belangrijkste dat je leert is dat het geen technieken zijn, maar een manier van in je leven staan. De twee belangrijkste uitgangspunten zijn:

 1. Alles is met elkaar verbonden. Hoewel het zo lijkt, zijn we niet afgescheiden van anderen, de natuur, de wereld en de kosmos. Ofwel: wat is in de een is in het geheel en wat in het geheel is, is in de een.
 2. Alles wat je nodig hebt is in jezelf aanwezig. De kunst is te leren dat te vertrouwen en gebruiken.

Je zult wel herkennen dat dit tweede punt hetzelfde is als ‘Je Honey volgen’.

Links

(Je kunt eventueel de Engelse ondertitels aanzetten, zodat je het verhaal wat beter kunt volgen. Bedenk dat het belangrijkste is wat je ERVAART.

3 minuten Feel The Frequencies Meditation with Dr. Eric Pearl

9 minuten Awareness of Abundance Interaction 2 – Energy Interaction with Dr. Eric Pearl and Jillian Fleer

27 minuten Walking in Two Worlds Meditation – An Energy Interaction with Dr. Eric & Jillian

14 minuten Can we overcome our issues with money and abundance? – Interview with Eric Pearl and Jillian Fleer

 

Ik wens je een week van verbonden zijn met de toegang tot alles wat je wenst: je Hart & Ziel. Volg je Honey, honey!

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 
 
De link van de contactpagina werkt even niet. Je kunt me mailen naar bliss@freedom.nl 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *