Prinses Diana

Het is vandaag precies 20 jaar geleden dat prinses Diana is verongelukt.

Dat ‘verongelukt’ is de officiële versie, maar er zijn ook alternatieve scenario’s die je eventueel op het Internet kunt vinden.

Diana heeft de harten van miljoenen mensen veroverd met haar menselijkheid en haar levensmoed. Ze heeft voor zichzelf een pad gebaand door dat onmogelijke huwelijk met Charles en ze heeft een leven voor zichzelf gecreëerd waarin ze haar hart volgde.

De twee foto’s hierboven symboliseren voor mij haar succes in haar leven. Ze volgde haar hart door zich in te zetten om de pijn van menselijke ellende te verlichten en ze volgde haar hart toen ze Dodi tegenkwam.

Hoewel ze materieel gezien tot de rijkste der aarde behoorde, vond ze haar geluk door haar hart te volgen. En die keuze werd haar in haar eigen kring niet in dank afgenomen.

Ik denk dat het die moed is die haar maakte tot het symbool dat ze ook 20 jaar na haar dood nog is: het symbool van menselijke maat en innerlijke schoonheid.

Hoe herinner jij je Diana?

  • Wat komt er in je gedachten als je aan Diana denkt?
  • Wat van Diana herken je ook in jezelf?
  • En op welke manier is ze een inspiratiebron voor je?

Hier is een treffende quote van Diana

I think the biggest disease the world suffers from in this day and age is the disease of people feeling unloved. I know that I can give love for a minute, for half an hour, for a day, for a month, but I can give. I am very happy to do that, I want to do that.

(Ik vind dat de ergste ziekte waar de wereld tegenwoordig aan lijdt, de ziekte is dat mensen het gevoel hebben dat niemand van ze houdt. Ik kan een minuut liefde geven, een half uur, een dag of een maand, maar ik kan geven. Ik ben erg gelukkig als ik dat doe. Ik wil dat doen. )

Diana noemde zichzelf wel Koningin van Harten. Daarmee drukte ze uit dat ze het belang van liefde, zorg en aandacht voor alle mensen in de wereld, wilde promoten. Dat was haar missie, dat was haar hart.

Daar ben ik het mee eens. Ons hart is de plaats van liefde, licht, vrede en vreugde en dat met elkaar delen is precies waarom we hier zijn.

Diana kan nog steeds een symbool en inspiratiebron voor je zijn. Wat er ook in je leven en de wereld om je heen gebeurt, je kunt altijd de keuze maken om je hart te volgen.

Follow the Honey lieve mensen!

Groeten van Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *