Orakels

Deze aflevering gaat over het raadplegen van een orakel en hoe een orakel te gebruiken en hoe dat voor jou waardevol kan zijn.

De eerste associatie die veel mensen hebben bij het woord orakel is Delphi. En ze denken vaak ook aan ‘orakelen’, doorpraten zonder ruimte voor de ander.

Een orakel is een middel van raadpleging, van antwoord krijgen op een vraag. Vaak gaan die vragen over iets wat ons bezighoudt, dwarszit en ook over wat er in de toekomst gaat gebeuren.

Een orakel kan een persoon zijn die bepaalde vragen kan beantwoorden. Het kan ook een hulpmiddel zijn om antwoorden mee te krijgen, zoals (tarot)kaarten, muntjes, stenen, I Tjing, runen, theeblaadjes, en zelfs de scheuren in het schild van een schildpad dat in het vuur is gegooid.

De mensheid kent een lange en diverse traditie als het gaat om antwoord op vragen te krijgen met behulp van orakels.

In onze ‘moderne’ tijd heeft het ‘logische’ denken sterk de overhand gekregen en zijn de voordelen van meer intuïtieve bronnen op de achtergrond geraakt. Soms wordt ons zelfs geleerd ze te negeren of wantrouwen.

Als je dit blog regelmatig leest weet je wel beter: je innerlijke wijsheid is eigenlijk je vertrekpunt voor informatie en keuzes.

Je gezonde verstand floreert vooral als je het vraagt intuïtieve keuzes uit te voeren.

Een orakel raadplegen is een manier om toegang te krijgen tot intuïtieve informatie. Die informatie kan bij een persoon als orakel vandaan komen, dan gaat het om zijn of haar intuïtieve informatie.

De andere hulpmiddelen zoals kaarten bijvoorbeeld, geven je gemakkelijke toegang tot eigen innerlijke wijsheid.

Nou jij

  • Waaraan denk je bij het woord orakel?
  • Welk gevoel roept het op, positief, negatief, neutraal?
  • Heb je wel eens een orakel geraadpleegd?
  • Heeft het begrip orakel aantrekkingskracht voor jou? Zo ja, welke? Of waarom niet?

Wij mensen barsten van de vragen en vaak ook van problemen en nog onvervulde wensen. Wij willen graag zekerheid hebben, weten waar we aan toe zijn.

Een orakel raadplegen kan je een stuk verder helpen, zowel bij antwoorden vinden als bij Jezelf beter leren kennen. 

  • Welke vragen heb jij, wat zou je willen weten?
  • Waar ben je eigenlijk al heel lang naar op zoek?
  • Waar en hoe vind jij antwoorden op je vragen en zorgen en ben je tevreden over de antwoorden die je vindt?

Jouw leven en dus jouw keuzes

Een orakel is een hulpmiddel, geen belofte waarover je kunt klagen als hij niet wordt vervuld.

De kwaliteit van de antwoorden en vooral de ‘uitkomsten’ in jouw leven worden vooral bepaald door de keuzes die je zelf maakt.

Hier is een voorbeeld

Ik ken iemand die, toen ze wilde verhuizen, onzeker was over kopen of huren. Een helderziende die ze al vaker had geraadpleegd adviseerde haar te huren. Op het moment dat ze hem hoorde zeggen ‘huren’ voelde ze een kramp in haar maag en weerstand tegen huren.

Ze besloot uiteindelijk de verantwoordelijk bij haarzelf te houden en een huis te kopen. In de afgelopen jaren heeft ze vaak aan die keuze teruggedacht en zich dankbaar gevoeld over de keuze om haar gevoel te volgen, want die is heel juist gebleken.

Soorten orakels

Naast de personen als orakel, zoals helderzienden bijvoorbeeld, is er een keur aan hulpmiddelen die je als orakel kunt gebruiken. Een heel toegankelijke vorm is het gebruik van kaarten. Op het internet of in ‘spirituele’ winkels kun je een keur aan kaarten vinden.

Hier is een link naar een online orakel waar je een dagkaart kunnen ’trekken’.

En hier is een link naar een Engelstalige site waar je online een Sabian Symbool kunt ’trekken’. (Sabian Symbols zijn de symbolen die horen bij de 360 graden van de dierenriem. Ik werk er graag mee.)

Ik werk onder meer ook graag met De weg van de Ziel van Cheryl Lee Harnish

Het maakt niet uit wat je kiest als je maar…

  • … een heldere vraag en intentie hebt…
  • bij jezelf te raden gaat hoe het antwoord voor en bij jou past

Waar het bij een orakel om gaat is dat je je eigen antwoorden vindt en die zitten altijd in je hart en komen van je ziel.

Het orakel is dus een hulpmiddel en jij bepaalt de waarde van wat dat hulpmiddel aanreikt! Vandaar het lege wolkje in het plaatje!

 

 

Ik wens jou een week vol wijsheid en wie weet raadpleeg je daarvoor een orakel.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina. Dan krijgt je elke week een berichtje zodat je geen aflevering meer mist.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *