Onze weg naar vrij en veilig zijn

– – – Bron: https://www.heartmath.org – – –

Drie maanden geleden publiceerde ik de laatste aflevering met een update over de koers van dit blog.

Ik heb beloofd om je op de hoogte te houden van de stappen die ik zet. Wel, er zijn kleine maar o zo belangrijke stapjes te melden. En ik heb vandaag nog meer voor je …

Voortgang

 • Binnenkort komt een klein groepje mensen voor de tweede maal bij elkaar om samen uit te zoeken wat we kunnen bijdragen aan een nieuwe wereld waarin iedereen vrij en veilig is. 
 • We onderzoeken ook hoe we de uitgangspunten van Honey4ALL kunnen gebruiken, hoe ze praktisch toepasbaar zijn voor ‘gewone’ mensen.
 • Een belangrijke stroom van ontwikkelingen in de wereld is dat mensen zich organiseren om een eind te maken aan de huidige ongekende tirannie en afbraak van alles wat ons dierbaar is.

Vraagje: wat gaan we doen als die stroom ontwikkelingen succesvol blijkt te zijn? Hoe dan verder?

Er bestaan geen gewone mensen

Wij mensen zijn in aanleg liefdevolle, krachtige en immens creatieve wezens. Dat is ons geboorterecht, dat is wie we eigenlijk zijn.

Dat kan ook niet anders, want we zijn gecreëerd uit één bron en die bron is liefde, kracht en creativiteit.

Hoe kan ik dat zo stellig zeggen? Zijn daar bewijzen voor, je zou het namelijk niet zeggen als je onze wereld ziet?

Jazeker zijn er bewijzen! De laatste 30 jaar heeft de wetenschap grote vorderingen gemaakt in het begrijpen van de aard van ons bestaan. Er zijn grote verrassingen en raadsels ontdekt, die nog verder worden onderzocht.

Bijvoorbeeld

 • Hoe het komt dat een grote groep mensen van het ene op het andere moment kan ontaarden in een destructieve menigte of in een liefdevolle eenheid die gepassioneerd met een artiest op het podium meezingt.
 • Waar al die gelijkluidende bijna-doodervaringen vandaan komen.
 • Hoe intuïtie, telepathie en synchroniciteit (een ervaring waarbij je zegt: dat kán niet toevallig zijn’) werkt.
 • Hoe de ongeziene communicatie tussen tweelingen mogelijk is.
 • Hoe sommige mensen altijd geluk lijken te hebben en andere altijd grote pech.

HeartMath Institute en onze weg naar vrij en veilig

Het HeartMath Institute/ HeartMath Benelux  is opgericht in 1991 door Doc Childre wordt nu geleid door zijn dochter Sara. Centraal in het onderzoek en de praktische toepassingen van het instituut staat het creëren van coherentie, ofwel evenwicht. Het evenwicht tussen hart en hoofd is de basis voor zowel lichamelijke als geestelijke gezondheid. Daarnaast is het ook de staat waarin we liefdevol, krachtig en creatief kunnen zijn.

Onze weg naar vrij en veilig kent veel verschillende paden, wegen, omwegen en experimenten. En altijd weer is de basis voor succes hiermee het volgen van je honey, ofwel coherence, evenwicht.

Hier is een video met prachtige animaties en uitleg (Engels) met de titel The Heart’s Intuitive Intelligence –a path to personal, social and global coherence (De intuïtieve intelligentie van het hart – een pad naar persoonlijke, sociale en globale coherentie.)

Het is ‘een overzicht van de verbazingwekkende en vitale rol van het hart in ons leven, en hoe onze persoonlijke energetica onze sociale relaties vormgeeft en uiteindelijk het wereldbewustzijn beïnvloedt.

Zoals Nelson Mandela bij zijn inauguratie Marianne Williamson citeerde:

Onze grootste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.

Stel dat je zou geloven in je grootheid, je kracht en je liefde …

 • Stel dat je dagelijks daarvan uit zou leven …
 • Stel dat je er in rap tempo hartstikke goed in zou worden …
 • Stel dat je dat samen met anderen zou doen …

Hoever ben je dan op weg naar vrij en veilig zijn?

Ik wens je vanuit het diepst van mijn hart dat je in je dagelijkse leven het evenwicht en de spirit vindt waarmee je voor jezelf en je omgeving een vrije en veilige wereld creëert.

Groeten van Monique

Reageren? Graag! bliss@freedom.nl

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *