Omarmen

Deze aflevering gaat over de verrassende mogelijkheden die ‘omarmen’ in zich heeft.

 • Omarmen van iets of iemand is een vorm van liefde.
 • Omarmen is een weg naar vrede, rust en geluk.
 • Omarmen is het tegenovergestelde van weerstand, concurrentie, vechten en vluchten.
 • Omarmen is ook een werkwoord: je kunt ervoor kiezen en je kunt het (gaan) doen.

Het plaatje

Zie je hoe deze twee mensen elkaar omarmen en zoveel mogelijk proberen ‘in elkaar te passen’?

 • Ze zorgen voor zo weinig mogelijk ruimte tussen elkaar.
 • Ze zijn fysiek heel nabij en ook emotioneel: er is overgave.

Een ander of iets omarmen is vooral iets dat vanuit je hart komt. Het is een korte weg van je hart naar je armen, ze liggen in elkaars verlengde.

Omarmen is van harte, het is acceptatie en een wens tot of besef van eenheid.

Als je omarmt verdwijnt de afstand, het verschillend zijn en de neiging om jezelf te doen gelden. Je bent hetzelfde, je bent een. Er valt niets te vermijden of te bevechten.

Wat wil jij (leren) omarmen?

Als we ergens last van hebben veroordelen we het meestal en willen we het vermijden of bevechten. In de benadering van omarmen kies je ervoor om zonder oordeel te accepteren, te omarmen.

 • Maak een klein lijstje van vier of vijf mensen of dingen waar je op dit moment mee worstelt. Denk bijvoorbeeld aan een ‘lastige’ persoon, een ongemak, een ruzie, een nare gewoonte of een angstaanjagend denkbeeld. Kies er een ding uit om mee te werken en doe de rest later.
 • Ga dan rustig met je ademhaling naar binnen, naar je hart. Verleng de in- en uitademing terwijl je een intentie maakt voor het liefdevol omarmen van iets of iemand.
 • Stel je dan voor dat je de persoon of de situatie inderdaad omarmt. Er stroomt liefde uit je hart via je armen. Je ademhaling ondersteunt deze stroom.
 • Ga net zo lang door tot je in je lichaam een verschuiving voelt zoals bijvoorbeeld een verdiepte ontspanning, een diepe zucht van verlichting.
 • Omarm deze verschuiving en voel daarbij dankbaarheid en vreugde.
 • Maak ter afronding een statement dat je hardop zegt, bijvoorbeeld: Van nu af aan omarm ik X van harte en laat ik me leiden door wat mijn hart me over X ingeeft.

Als je van omarmen een gewoonte maakt zal je leven grondig verbeteren. Zowel je lichaam als je relaties gaan erop vooruit en je zelfbeeld stijgt met stip. Ga het maar doen!

Omarmen is niet goedkeuren

Iemand zei tegen mij: ‘Ja, maar ik wil dat gedrag helemaal niet in mijn leven; ik ga dat dan toch niet omarmen?’

Iets of iemand omarmen betekent niet dat je bepaald gedrag goedkeurt of zelfs aanmoedigt. Je stopt eenvoudig met het ervoor weglopen of het bevechten. In plaats daarvan kies je voor Liefde.

En je kent het gezegde wel: liefde overwint alles. Nou, dat geldt zeker voor de dagelijkse irritaties, ruzies, stress en ongewenste gewoontes.

Wat je aandacht geeft groeit, nietwaar!

 

Als je meer wilt leren over omarmen kun je ook kijken bij de aflevering van Liefde en Acceptatie.

Ik wens je als vast een mooie start van 2019. Omarm het jaar maar alvast, dan ben je er klaar voor.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *