Moedig leven 2

 

Deze aflevering is een vervolg op die van de laatste dag van vorig jaar. Toen ging het vooral over de relatie tussen moed en je Honey, dat wat je hart heeft. Vandaag verdiepen we ons verder in deze relatie omdat de wereld waarin we nu leven een ongelooflijke portie moed vraagt.

Even de temperatuur opnemen

 • Welke zorg, moeilijkheden of twijfel speelt sterk op voor jou? Wat komt er als eerste in je op?
 • Niets? Dan heb je misschien iets aan het onderstaande voor iemand in je omgeving. Zo niet, tot volgende week!
 • Als er wel iets in je opkomt: wat is de kern daarvan, de angel zoals men wel eens zegt.

Voor mij speelt op dit moment sterk de tweedeling die ik in de wereld steeds duidelijker zie, tussen mensen die wel of niet geloven wat de media en de overheid zeggen over de ware aard van het coronaverhaal.

Wat je daarover gelooft leidt tot bepaalde keuze en jouw keuze kan het tegenovergestelde zijn van die van je dierbaren. Kun je desondanks vasthouden aan jouw keuze? En hoe ga je dan om met de verschillen?

Moed

Moed is niet de afwezigheid van angst, maar kiezen en handelen, ondanks angst.

Angst is een functie van het Ego, dat voortdurend scant of iets wel veilig en comfortabel is.

Moed is een functie van je Hart & Ziel, waar je volledig overzicht hebt en alles vindt dat bij jouw essentie en je missie hoort. 

Moedig zijn is integer zijn, heel zijn: al je aspecten mogen er zijn en meewegen in beslissingen.

Moedig zijn is ook dat je durft te zien wat in jouw Hart het zwaarste weegt, ongeacht de consequenties die daaraan vastzitten.

Moedig zijn leidt uiteindelijk tot handelen vanuit de wijsheid van je Hart.

De keuzes waarvoor we staan liegen er niet om:

 • Wel of geen mondkapje.
 • Wel of niet geloven wat de media laten zien.
 • Je wel of niet verdiepen in alternatief nieuws.
 • Je wel of niet laten inenten.
 • Wel of niet … vul maar in.

Moedig leven in deze tijd

De wereld om ons heen is in een spagaat: je wordt vaak twee kanten uitgetrokken en onvermijdelijk zul je een keuze moeten maken en niet kiezen is ook kiezen!

De moeilijkste keuze van dit moment is denk ik, of je je wel of niet laat injecteren. Ik noem het geen vaccineren omdat er geen vaccin wordt geïnjecteerd, maar een biowapen, maar dat is iets voor een ander moment.

Dit hele blog is bedoeld om je te inspireren, assisteren en een steuntje in de rug te geven bij het durven volgen van je Hart, je Honey. Ik vertel je hoe ik tot een keuze ben gekomen, misschien dat dit je helpt.

Keuzeproces van Monique

Ik heb als eerste de overduidelijke reactie van ‘nee!’ in mijn hart gevoeld en ik ben dat nee gaan verkennen.

Mijn lichaam heeft me trouw gediend door vele stormen van mijn leven heen en ik ben mijn lijf daarvoor dankbaar. Ik doe al jaren mijn best om zo gezond mogelijk te leven en dat kost me zowel geld als moeite. Maar ik ben blij met wat het me heeft gebracht. Dan past het niet om dat met prikken allemaal ongedaan te laten maken, zonder dat dit prikken een nobel doel dient, in tegendeel.

Daar komt nog bij dat ik me voor een bepaalde toekomst inzet en daar heb ik een zo gezond mogelijk lichaam voor nodig.

En toen kwam de reactie van ‘ja, maar…’ gevolgd door een serie consequenties van een nee-keuze. Nou, die zijn niet gering. Van niet begrepen worden, tot veroordeeld worden door andersdenkenden en van sociale druk om het toch te laten doen, tot allerlei beperkingen die mij zullen worden opgelegd, in een poging mij te dwingen toch de prikken te laten zetten.

En daar was het keuzemoment: wat ga je kiezen Monique? Het was even stil in mezelf en toen hoorde ik een klein stemmetje zeggen ‘heb je de moed om Jezelf te vertrouwen? Het werd dus nee.

Ik hoop dat mijn verhaal je helpt om je eigen duidelijkheid te scheppen, waardoor je jouw persoonlijke afweging kunt maken om vol vertrouwen jouw unieke pad te gaan.

Moed en vertrouwen

Als je op iets vertrouwt is het gemakkelijker om moedig te zijn. Je hebt dan grond onder je voeten. Je Honey is altijd die stevige basis. Lees hier meer over Jezelf vertrouwen.

Omgaan met ‘andersdenkenden’

Een aspekt van de (gecreëerde) tweedeling in onze wereld is dat er een wig wordt gedreven tussen mensen.  Deze gecreëerde tweedeling speelt in op een paar menselijke behoeften

 • Door anderen te worden geaccepteerd.
 • De neiging om voor comfort te kiezen boven inspanning.
 • De veiligheid van het vertrouwde boven het nieuwe.
 • En de neiging om autoriteiten te vertrouwen, zelf als ze het eigenlijk niet waard zijn.

Voor mij is de sleutel om de ander te geven wat je voor jezelf ook wilt: het recht om zelf te kiezen hoe je je leven wilt inrichten. Hoe moeilijk het soms ook is om respect voor andere keuzes op te brengen, het is uiteindelijk de enige weg. 

Het helpt mij altijd om te beseffen dat uiteindelijk elke Ziel haar eigen pad heeft gekozen. Iedereen, elke Ziel is op haar weg naar het Licht, de Bron en het volgen van dat pad is belangrijker dan aardse overwegingen. In wezen is dat volgen van je pad het volgen van je Honey. 

Tot slot

Hier is nog een inspirerende uitspraak uit een indrukwekkende speech van  Randy Pausch, een man die stervende was aan kanker:

“The key question to keep asking is, Are you spending your time on the right things? Because time is all you have. ”
― Randy Pausch, The Last Lecture

(De belangrijkste vraag die je moet blijven stellen is: Besteed je je tijd aan de juiste dingen? Want tijd is alles wat je hebt. “)

 

 

Ik wens je een moedige week en dat je een inspiratie bent voor je omgeving.

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *