Met dieren praten

Ik heb een paar dagen op de kat gepast van mensen die met vakantie waren. Je past natuurlijk niet echt op een kat, je geeft hem te eten.

Nou brengt deze kat af en toe cadeautjes voor je mee in de vorm van dode vogeltjes of muisjes. Niet mijn idee van een cadeautje, dus heb ik met hem gepraat en verteld dat ik vooral blij ben met schonen vloeren. En wat denk je … de vloeren bleven schoon!

Tegen dieren praten doen we allemaal wel eens, net als tegen een baby of een apparaat. We verwachten dan meestal geen antwoord, het is meer hardop denken. Met apparaten is het vaak een uiting van frustratie omdat het niet doet wat we verwachten.

En misschien heb je wel eens tegen een foto van een dierbare gepraat?

In principe kun je met alles communiceren omdat alles uit dezelfde Bron geschapen is. Alle deeltjes van alles in de schepping bestaan uit plasma en plasma heeft bewustzijn.

Wij mensen hebben ook het vermogen om met beelden en gevoelens te communiceren, niet alleen met woorden. Het zijn die beelden en gevoelens waarop dieren reageren, niet op de woorden.

Denk ook eens aan een situatie waarin iemand iets tegen je zegt, terwijl de manier waarop iets heel anders ‘vertelt’. Je gelooft dan eerder de toon, de uitstraling, dan wat er wordt gezegd.

Wij mensen hebben twee verschillende systemen van communicatie: een van het hoofd, van logica en redeneren en die van het hart, met gevoelens en beelden.

Met wat oefenen en vooral ook zelfvertrouwen, kun je net zo handig worden met de communicatie via je hart als communiceren vanuit vooral je hoofd.

Zelf uitproberen

Aai een huisdier of een klein kind dat nog niet kan praten. Terwijl je aait stuur je liefdevolle gedachten mee. Je spreekt ook liefdevolle woorden uit. Gaat je kat al spinnen?

Dan blijf je hetzelfde doen, heel liefdevol, maar je verandert de woorden in negatieve kritiek en zelfs schelden, maar liefdevol.  Je huisdier of baby zal op dezelfde manier blijven reageren.

Omgekeerd werkt het ook: liefdevolle woorden op een nare toon maken dat je huisdier of baby van je af wil! Je kat springt bijvoorbeeld onmiddellijk op de grond!

Communicatie met beelden en gevoel is completer en sterker dan communicatie met woorden vanuit alleen maar je hoofd, je logica.

We reageren onbewust op ‘de lading’ die meekomt met verbale communicatie. Het is die lading waarop dieren reageren…

Communicatie is tweezijdig: als we beelden en gevoelens uitzenden, krijgen we die ook terug. De kunst is om ze te ontvangen en begrijpen.

Antwoorden ontvangen en begrijpen

De manier waarop je communiceert met alles, anders dan met mensen, is met de vermogens van je hart en je verbeelding. In bijna elke aflevering van dit blog staat hier wel iets over. Een belangrijke kwaliteit is ‘holding the space’ en die aflevering vind je hier.

De onderstaande oefening kun je gebruiken met mensen, dieren, apparaten en wat je maar wilt. Het werkt zelfs net zo goed op afstand als in de nabijheid van iets of iemand. Echt waar!

  • Stel je open voor deze vorm van communicatie. Schort je (voor)oordelen op en maak de intentie om vanuit je gevoel en beelden te communiceren.
  • Ga met je aandacht naar je hart terwijl je ook contact hebt met waarmee je wilt communiceren. (Klinkt ingewikkelder dan het is hoor)
  • Laat in je hart een beeld opkomen over wat je wilt zeggen en ook een gevoel dat je erbij hebt. (De schone vloer bij de kat en mijn blijheid daarover).
  • Ga ‘heen en weer’ tussen dat beeld met dat gevoel en datgene waarmee je communiceert.
  • Vraag dan vanbinnen welke reactie je krijgt en sta open voor een beeld of gevoel dat je ’terugkrijgt’.
  • Ontvang de reactie in dank en laat kritische gedachten maar varen.
  • Als je tevreden bent rond je dit op jouw manier af, bijvoorbeeld door te bedanken.

Ik wens je vooral ook veel plezier met deze oefening. Hou het speels en stel jezelf open. Alles wat je ontvangt is OK.

Laat een reactie achter als je een ervaring wilt delen of een vraag hebt.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina. Dan krijgt je elke week een berichtje zodat je geen aflevering meer mist.

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *