Materialistische levensvisie … wat nog meer?

 

Deze aflevering is een vervolg op die van vorige jaar: Een speciale vorm van zelfvertrouwen.  Daar ging het vooral over het vormen van een eigen mening en hoe belangrijk dat is. 

Vandaag kijken we naar wat precies al onze meningen kleurt: het materialistische wereldbeeld dat ons met de paplepel is ingegeven. Nee, het is geen aanklacht tegen ongebreidelde hebzucht. Het gaat verder dan dat.

Deze aflevering is van groot belang voor iedereen die al langer last heeft van wat dan ook en vooral voor mensen die ergens in zijn vastgelopen. Nieuwsgierig? De vragen zijn dezelfde als in de eerdere aflevering.

 Heb je je wel eens afgevraagd

  • Hoe kom ik aan wat ik vind en geloof?
  • Hoe weet ik dat dingen kloppen?
  • Welke dingen bleken in mijn leven een illusie?
  • Hoe ontdekte ik dat en wat leer ik daarvan?

De kern van een materialistische levenshouding

Een materialistische levensvisie gaat ervan uit dat alles, het enige, wat bestaat is materieel is: waar te nemen met onze vijf zintuigen.  Wat je niet kunt meten valt dus ook niet te weten, te bewijzen. Deze visie domineert wetenschap, techniek, gezondheidszorg, politiek en persoonlijke keuzes.

Gelukkig hebben de meeste mensen een bredere levensvisie waarin ook plaats is voor liefde, schoonheid, wonderlijke ervaringen en de behoefte om voor anderen te zorgen. 

Waar het om gaat is dat de materialistische levensvisie ongemerkt vooraan zit in ons denken en onze keuzes. We gaan blindelings uit van die manier van kijken en vaak is dat in je nadeel

Het plaatje en jouw antwoorden op de vragen

Het plaatje is bedoeld om aan te geven dat het wonder van nieuw leven niet echt te snappen is met een materialistische visie, de streepjescode. Nieuw leven valt niet alleen te verklaren en begrijpen vanuit eicellen, zaadcellen en DNA. Dat voelt iedereen instinctief aan. Kijk in de ogen van een pasgeborene en je WEET dat, diep in je hart en ziel.

En dat geldt ook voor de natuur, liefde tussen mensen, zorg voor zwakkeren en de uitbundige vreugde van dansen of een mooi verhaal lezen. Die ervaringen zijn niet te meten en te bewijzen, ze ZIJN. Deze ervaringen zijn niet materieel maar geestelijk, spiritueel. En ja: ze zijn echt, echter dan streepjescodes en wetenschappelijke bewijzen.

Kijk eens naar je antwoorden:

  • Zijn ze vooral materieel van aard of ook spiritueel?
  • Zou je misschien andere antwoorden weten voor degenen die vooral materieel zijn?
  • Heb je klik met die antwoorden, vertrouw je ze?
  • Stel dat je een spirituele blik op je leven en problemen zou werpen: wat wordt er dan mogelijk?

Het hart hebben: Lef, moed, durven en doen

Je kent de uitdrukking wel: ‘het hart hebben om …’: het betekent iets durven en doen.

De waarschuwing ‘ je hebt het hart niet om …’ geeft iets weer over de kracht van het hart: mensen zijn soms bang dat de ander inderdaad het hart heeft om iets te doen. Dan ben je niet meer te stoppen en kan de ander je niet meer manipuleren met woorden en redenen.

Hoe kan dat, wat gebeurt er als je ‘ het hart hebt om…’?

In je hart zetelt een scheppingskracht die je hoofd eenvoudig niet kent. Het hart overstijgt logica en de liefdevolle wijsheid van je hart maakt dingen mogelijk die de materialistische visie volledig overschaduwt. Je hart is groter, wijzer en CREATIEF.

Hier is de aflevering van een paar weken geleden die  op een andere manier hetzelfde zegt: als je je hart durft te volgen kun je onoplosbare zaken en vastgelopen situaties bevrijden en oplossen.

Waarom dit allemaal nog eens?

De tijd dringt. Onze wereld heeft grote problemen die TOTAAL NIET oplosbaar zijn met streepjescodes of vaccins. Onze wereld heeft grote aantallen mensen nodig die het lef hebben hun hart te (leren) vertrouwen en volgen.

Het gaat nu niet meer om onze persoonlijke en individuele problemen. Die tijd is over en jij en ik zijn broodnodig om samen de wereld te helpen helen.

Wat kan EEN mens nou betekenen? Wel: alles als hij of zij zich vanuit het hart met anderen verbindt.

En je persoonlijke problemen en patstellingen? Ze verdwijnen als sneeuw voor de zon als je het bovenstaande toepast.

Ik nodig je uit om jezelf te ‘overtreffen’: zet de stap om iets kleins vanuit je hart te benaderen. Doe een ding per keer en zet steeds weer een volgende stap. Kies ervoor, zet die intentie en heb het hart!

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 
 
De link van de contactpagina werkt even niet. Je kunt me mailen naar bliss@freedom.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *