Licht brengen in je leven: Synchroniciteit

Het is heel goed mogelijk dat voorbij de waarneming via onze zintuigen, werelden verborgen zijn waar we ons niet bewust van zijn. Albert Einstein

Misschien herken je wel een van deze ervaringen

  • Je komt op een dag meerdere keren hetzelfde tegen bijvoorbeeld een getal, een naam, een uitspraak of een symbool. Bij de derde of vierde keer denk je ‘dat is nou ook toevallig…’ of ‘dat kan geen toeval zijn’.
  • Je hebt een vraag of probleem. Ineens is het onderwerp van je vraag of probleem overal om je heen, bijvoorbeeld op televisie, op het internet, in gesprekken met anderen, het houdt maar niet op. En het mooie is dat het je een stapje dichter bij de oplossing helpt. Ook hier weer heb je dat gevoel van ‘dat kan geen toeval zijn’.
  • Je wilt iets heel graag, bijvoorbeeld een bepaalde vakantie of een aankoop die buiten je budget ligt. Je bent er steeds in gedachten mee bezig en je waagt er zelfs een gebedje aan. En dan, plotseling, gaat je wens op mysterieuze wijze in vervulling. En dat niet alleen, maar ook groter of overvloediger dan jezelf had bedacht.

Deze ervaringen hebben een paar kenmerken:

  • Je hebt er een gevoelsmatige reactie bij.
  • Je hebt ook het gevoel dat het zomaar in je schoot wordt geworpen.
  • Je kunt dat gevoel niet logisch beredeneren, maar het is betekenisvol voor jou.

Synchroniciteit, zinvol toeval, is een kwaliteit van je hart en iedereen kan leren dat in zijn of haar leven op te roepen.

Synchroniciteit komt vanuit de wijsheid van je hart. Je logische denken wil deze ervaring beredeneren en omdat dit niet lukt zegt het denken dat het onzin is, maar je hart weet beter!

Synchroniciteit is een resultaat, een ervaring, van creativiteit in ons leven.

Je kunt synchroniciteit als een kans zien die je wel of niet opmerkt en wel of niet gebruikt.

Hier zijn een paar belangrijke voorwaarden, omstandigheden, waardoor (meer) synchroniciteit in je leven komt:

  • Je hebt een wens, gevoel of intentie in je hart.
  • Je vertrouwt erop dat je hart wijzer is dan je logische denken.
  • Je weet, erkent, dat je hart en hoofd een perfect duo zijn om iets in je leven te creëren.
  • Je bent alert op signalen van creativiteit en synchroniciteit: gevoelens, beelden, symbolen en opvallende patronen.

Het belang van het toelaten van synchroniciteit

In dit blog gaat het altijd weer over het vertrouwen van Jezelf, wie je eigenlijk bent, je hart en ziel. En daar zijn we allemaal nog leerlingen in, want onze opvoeding en scholing hecht vooral waarde aan het logisch denken.

Daardoor hangt er een wat geheimzinnige waas rond intuïtie, ingevingen en ook rond synchroniciteit. En dat is jammer en onnodig want het kan je snel verder brengen en het valt gemakkelijk te leren! Laten we daar maar eens naar kijken.

Handig worden met synchroniciteit

Zoals altijd gebeurt er in je leven pas echt iets als het je belangstelling heeft, als het je intentie is en als die intentie in overeenstemming is met wat je hart heeft en je ziel fluistert.

Zo simpel is het, meer kan ik er nu niet over zeggen. Behalve dan dat het aan jou is om het aandacht te geven en te gebruiken.

Synchroniciteit is een duur woord voor zinvol toeval. Vaak is het ook een gelukkig toeval, maar niet altijd, tenminste niet op het eerste oog.


Als je er wat meer oplet zul je merken dat ook in jouw leven regelmatig synchroniciteit voorkomt.

Ik wens jou de komende week heel veel zinvolle en onlogische maar verrassend leuke toevalligheden.

Groeten van Monique

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *