Licht brengen in de wereld door samenwerken

HOE ZOU HET ZIJN

ALS ‘MENSEN VAN GOEDE WIL’

MET ELKAAR GAAN SAMENWERKEN VOOR EEN LIEFDEVOLLE WERELD?

Wat zou er gebeuren als jij en ik de kracht en creativiteit van onze harten zouden bundelen? En stel je voor dat steeds meer mensen om ons heen dat ook gaan doen en zij ook weer met anderen om hen heen!

Wist je dat …

… de kracht van 2 mensen samen …

niet 2 is maar 20

en dus van 20 mensen 200?

Samenwerking tussen mensen vergroot hun kracht

Als de kracht en creativiteit van 1 persoon 1 is, is de kracht en creativiteit van 2 mensen 20. De kracht van 20 mensen is 200,  van 200 mensen 20o0  enzovoort.

Je ervaart dat bijvoorbeeld als mensen in grote aantallen samenzijn voor een popconcert of een sportwedstrijd.

Trevor in Pay it Forward

Je kent misschien wel de film Pay it Forward waarin de jongen Trevor bij maatschappijleer de opdracht krijgt om een idee te ontwikkelen om de wereld te verbeteren en dat ook uit te voeren.

Trevor bedenkt een model waarin een goede gever niet iets voor zichzelf terugvraagt, maar iets goeds voor drie andere mensen. Deze drie doen hetzelfde en zo kunnen de goede daden heel snel de wereld veroveren.

O, daarom …

Toen ik dit besefte begreep ik ook hoe het mogelijk is dat ongeveer 8000 mensen in onze wereld aan de touwtjes trekken en het lot van de overige 7 miljard bepalen. Zij maken heel slim en zonder gewetenswroeging gebruik van dit principe.

Hoe doen ze dat? Wel, ze werken al heel lang heel erg gemotiveerd samen om de rest van de mensheid af te houden van samenwerking.

Daarbij denk ik aan een heleboel dingen zoals:

  • Door te zorgen dat we al onze tijd en energie nodig hebben om ons dagelijks brood te verdienen en onze kinderen op te voeden.
  • Door een enorme hoeveelheid tegenstellingen tussen mensen te creëren zoals wit en zwart, christenen en moslims, rijk en arm, slim en dom, jong en oud, links en rechts en noem alle tegenstellingen maar op. Wij hebben geleerd dat als iemand anders is dan wijzelf, we moeten oppassen of ze geen bedreiging zijn.
  • Ze creëren een eindeloze reeks conflicten, oorlogen, ‘vredesmissies’ en  opstanden met (onder veel meer) het gevolg dat wij blijven denken in termen van ‘vriend en  vijand’.
  • Ze hebben ons geleerd om vanuit angst te leven: de angst om te kort te komen, schade te lijden en niet geliefd te zijn. Deze onbewuste drijfveren worden zorgvuldig gecreëerd en in stand gehouden en verhinderen ons om vanuit ons hart te leven en met onze medemens  samen te werken op grote schaal.

Het is tijd om te durven leven vanuit je hart

De wereld heeft niet nog meer angst, haat, spanning, oorlog en lelijkheid nodig. Alles, inclusief Moeder Aarde, schreeuwt om liefde, licht, vreugde, vrede en schoonheid. En het goede nieuws is dat ze daarvoor zelf kunnen zorgen door samen te werken vanuit ons hart.

Als we dat massaal gaan doen wacht ons een mooie, liefdevolle, vredige en vreugdevolle toekomst. Wij mensen zijn van nature gericht op sociaal zijn, liefdevol samen te werken en te genieten van het leven.

Ieder van ons heeft de macht om dit geboorterecht weer volop te gebruiken. Als we onze macht en kracht samenvoegen gaat het een stuk sneller.

We kunnen wachten tot anderen dit gaan doen of zelf in actie komen. Het gaat om de toekomst van ons allen en vooral die van onze kinderen en kleinkinderen.

 

Ik wens iedereen een liefdevolle en vredige Kerst.

Hopelijk vind je een moment om de inhoud van deze aflevering met een van je dierbaren te delen.

Misschien kun je samen op kleine schaal iets beginnen waardoor je regelmatig met elkaar samenwerkt vanuit je hart.

De komende afleveringen zal ik hierop terugkomen. Laat me weten waarover we het met elkaar kunnen hebben.

Groeten van Monique

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *