Levensstijl

Deze week kijken we weer eens naar wat een gezonde levensstijl is. Dat wordt ons aangeraden om ons lichaam in goede conditie te brengen en houden. Belangrijk in deze tijd!

Maar levensstijl is meer dan goed voor je lijf zorgen. We kijken verder dan onze fysiek neus lang is.

En dit wordt een praktische aflevering; ik ga deze keer voor tips en trucs en een paar knuppeltjes in het hoenderhok.

Wat is voor jou levensstijl?

 • Waaraan denk je als eerste bij ‘levensstijl’?
 • Wat doe je bewust aan je stijl van leven?
 • Welke cijfer geef je jezelf voor de gezondheid van je manier van leven?
 • Als je een punt zou noemen dat voor verbetering vatbaar is, wat is dat?
 • En wat houd je tegen?

Hier is een eerdere aflevering over levensstijl.

Eerste knuppeltje: Je levensstijl omvat veel meer dan gezond eten en genoeg bewegen. En gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekten. 

Tips voor gezonde voeding

 • Eet verse producten, zoveel mogelijk van biologische kwaliteit.
 • Eet minstens een maal per dag een salade van rauwe groenten met een dressing van vers citroensap, olijfolie en een snufje (Bretons) zeezout.
 • Besteed aandacht en zorg aan het bereiden van je maaltijd, dat doet goed en je verfijnt de smaak.
 • Als je te zwaar bent: doe eens vier weken zonder brood en andere meelproducten en kijk hoe het bevalt.

Informeer jezelf over gezonde voeding. Tipje van de sluier: het gaat altijd over vers, gevarieerd en naar je lichaam luisteren.

Tweede knuppeltje: een positief zelfbeeld is voorwaarde voor gezond worden en blijven.

Tips voor de gezondheid van je zelfbeeld

 • Zorg dat je jezelf in de spiegel in de ogen kunt blijven kijken terwijl je hardop zegt: menslief, ik hou van jou.  Als je wegkijkt, verlegen wordt of er zelfs maar niet aan begint: lees deze aflevering nog eens en doe er iets mee.
 • Een korte training van 3 weken: Noteer dagelijks vijf dingen van jezelf waar je blij mee bent. Zorg dat er steeds minstens 1 nieuw ding bij zit.
 • Houd grote schoonmaak voor de zaken waar je steeds weer onzeker over bent. Besef dat je OK bent en dat fouten maken mag. Dat doet niets af aan je waarde als mens!
 • Een punt van aandacht is zeker het volgende: Als je (nog) te gevoelig bent voor wat anderen vinden  en als je mening van autoriteiten belangrijker vind dan je eigen wijsheid, stopt dat! Lees dan nog eens deze aflevering en doe er iets mee.

Derde knuppeltje: Er is weinig zo gezond-makend als positieve relaties die je voeden en waarin je elkaar accepteert voor wie je bent.

Tips voor gezonde relaties

 • De basis van gezonde relaties is een gezonde liefdevolle relatie met Jezelf. Je zelfbeeld is een energie die je de wereld instuurt. Met die energie trek je anderen aan die bij jouw energie passen. Passen ze niet bij jou… dan is het tijd voor …
 • … een grote schoonmaak. Als je in een relatie zit die je meer kost dan dat ze je geeft, zorg voor balans of neem afscheid. Soms is op een goede manier afscheid nemen een liefdevolle daad!
 • Voor intieme relaties: zie jezelf als een team: wat is het gemeenschappelijke van jullie team, waar ga je voor? Wat draagt wie bij aan het team? Valt er iets te leren voor de teamleden?

Tip: Er zijn talloze online-video’s die gaan over zelfontwikkeling. En ja, dit hele blog barst ervan. 

Laatste knuppeltje: Je leeft niet alleen voor jezelf. Ieder mens is hier ook op aarde met een bedoeling om bij te dragen aan anderen. Met zijn allen creëren we de wereld die we hebben.

Nou, die wereld kan wel wat gebruiken. Wat heb jij te bieden dat je misschien nog niet doet?

Dit laatste is misschien een verrassende invalshoek bij het onderwerp levensstijl. Misschien ook niet, want eigenlijk weten we wel dat egocentrisme, vooral voor jezelf leven, afbrekend werkt op de gezondheid van het geheel. Vraag maar aan de bijen en de walvissen.

 

Ik wens je een week waarin je grote stappen voorwaarts maakt met wat voor jou belangrijk is. Dat is goed voor je gezondheid en die van anderen om je heen.

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 
 
De link van de contactpagina werkt even niet. Je kunt me mailen naar bliss@freedom.nl 
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *