Jezelf kennen, je Honey volgen

Deze aflevering is een vervolg op Wie ben ik en Een andere kijk op Jezelf. Vandaag wil ik de puntjes op de i zetten als het gaat om wie wij eigenlijk zijn en wat de bedoeling is van gewone mensen zoals jij en ik, in een wereld die de desastreuze kant uitrent.

Ben je er klaar voor?

Wat is jouw achtergrond t.a.v. spiritualiteit?

 • Heb je van huis uit een godsdienst meegekregen?
 • Heb je op dit moment een spirituele gewoonte zoals bijvoorbeeld een christelijk geloof, een islamitische traditie of zen?
 • Wat betekent het voor jou als je ‘niets’ aan spiritualiteit doet?
 • Wat betekent het voor jou als je er wel een spirituele gewoonte praktiseert?
 • En ben je misschien zoekend? Naar wat precies? Wat mis je?

Jij en ik zijn van cruciaal belang

Dit blog gaat over leven vanuit je spirituele kant: de Honey, je Ziel en je Hart. En die kant zijn wij massaal kwijtgeraakt toen de wetenschap en de techniek ons leven overnam. De wijsheid van inheemse volken werd ineens ‘primitief’ genoemd en ze werden ziek gemaakt en uitgeroeid.

De wereldproblemen die we nu hebben kunnen we niet oplossen vanuit het denken, vanuit ons hoofd.

We hebben daarbij ons hart, onze ziel en onze wijsheid, dringend nodig. En ook onze inzet.

Niet de huidige machthebbers en cultuur, maar onze persoonlijke innerlijke kracht gaat ons redden. 

Die innerlijke kracht in ieder van ons is een persoonlijke aangelegenheid, jazeker. En het is ook zo dat wij samen de puinhopen kunnen opruimen die we met onze huidige cultuur creëren.

Hoe zit het met jou?

 • Welke aandeel heeft je denken in je leven en welk deel van je aandacht gaat naar je binnenwereld? Is het ongeveer 50-50 of 30-70 of 70-30?
 • Ben je tevreden met die verdeling?
 • Kijk eens naar je wensen en problemen: welke zijn er al langdurig zonder dat ze worden vervuld of opgelost?
 • Hoe excuseer je jezelf eventueel voor dit ‘falen’?

Als je ongeveer in elkaar zit zoals wij allemaal heb je sterke en zwakke punten in jezelf. Waarschijnlijk doe je af en toe een poging om chronische zaken aan te pakken of een acute pijn, en laat je het weer gaan als ‘het niet lukt’.

In het groot doen we dat ook bijvoorbeeld met armoede, geweld en corona. Eigenlijk accepteren we die zaken als zijnde buiten onze macht om er iets aan te doen. NEE!

Er is wel degelijk een oplossing voor chronische zaken, persoonlijk en maatschappelijk: het volgen van je Honey: je Hart & Ziel.

Samen een betere wereld maken vraagt om

 • Krachtige liefdevolle individuen die zowel de honey als de money in het leven gebruiken.
 • Mensen die kiezen om te kijken naar wat ons verbindt in plaats van hoe we anders zijn.
 • Mensen die beseffen dat onze spirituele kant onze bron is en dat het de bedoeling is om die bron schoon te maken en te houden.
 • Mensen die kiezen om elke dag een stapje te groeien, te leren en daarmee bij te dragen aan het ‘samen’ in onze wereld.

De spirituele kant van ons leven is waar wij vandaan komen, wat we zijn, wat ons gaat redden, of beter: waarmee we onszelf en onze wereld gaan redden.

Doe je mee?

Jezelf kennen, je Honey volgen

Als je de moeite neemt om dagelijks ‘naar binnen te gaan’ maak je dagelijks contact met je Wezen, je Ziel. De wijsheid die je daar aantreft brengt je na verloop van tijd op een ander pad: het pad van liefde, schoonheid en creativiteit. En je weet: soort zoekt soort.

 • Je gaat mensen en ideeën ontmoeten die voorheen niet binnen je bereik lagen.
 • Je leert van jezelf te houden en daardoor van anderen.
 • Je leert jezelf te vergeven en daardoor ook anderen.
 • Je zelfbeeld verandert van zwak naar sterk, van speelbal op de golven van het leven naar mede-schepper van onze toekomst en van iemand die voor zichzelf leeft naar iemand die er vooral ook is om de wereld verder te helpen.

Kortom: de Honey in je leven is je stille kracht, je weg naar alles wat je lief is en onze gezamenlijke Honey is de spirituele kracht waarmee wij met zijn allen in de wereld weer de menselijke maat kunnen herstellen.

Deze aflevering is er een die je de komende tijd eens zou kunnen herlezen. Ze kan een tegenwicht of zelfs alternatief voor je zijn voor alle dagelijkse ellende die de media over ons uitstorten. (wat denk je: wie hebben belang bij zoveel dagelijkse ellende?)

Kijk ook eens bij de twee linken bovenaan.

 

Ik wens jou een spirituele week waarin je jouw juiste balans vindt van hoofd en hart, money en honey, jezelf en de rest van de wereld.

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 
 
De link van de contactpagina werkt even niet. Je kunt me mailen naar bliss@freedom.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *