Je gevoel vertrouwen, vooral ook je twijfel

Deze aflevering gaat over je gevoel vertrouwen, vooral het gevoel dat er iets mis is, iets niet klopt of dat het ronduit een leugen is. Dat is altijd belangrijk, maar vooral nu onze wereld zo snel verandert.

Meer dan ooit heb je een kompas nodig en het beste kompas is je gevoel, je intuïtie en je directe weten.

Voor we verder gaan eerst iets heel belangrijks: op de pagina Keshe & CO staat nieuwe informatie over de nanospray Metadichol. Metadichol heeft de potentie onze wereld te bevrijden van Corona en veel meer.

Het plaatje

 • Zie je hoe de trapeze-artiesten op elkaar vertrouwen?
 • Hoe denk je dat ze dit vertrouwen hebben ontwikkeld?
 • Wat is er volgens jou nodig om zoveel te durven vertrouwen?

Vertrouwen is geworteld in ervaringen en ook in veel oefenen. En bij oefenen hoort dapper doorgaan als de eerste resultaten matig zijn.

Om vertrouwen te ontwikkelen moet je het WILLEN en KIEZEN. Dat is het goede en het slechte nieuws: het komt je niet aangewaaid maar je kunt het helemaal zelfstandig ontwikkelen. Iedereen!

Het goede nieuws is ook dat ons gevoel en onze intuïtie de meest geavanceerde talenten zijn die wij mensen hebben. Het zijn overlevingstalenten en ook de basis van alle creativiteit en inventiviteit.

Kortom: een beest van een talent dat je aandacht dubbel en dwars waard is!

In een eerdere aflevering kun je lezen wat intuïtie is en hoe het kunt trainen. Klik daarvoor hier.

Aan de slag met jouw actualiteit

Eerst een paar voorbeelden:

 • Je krijgt een antwoord op je vraag waarbij je je afvraagt wat je niet te horen krijgt.
 • Je leest iets op je scherm en er schiet door je hoofd: ‘ja, maar…
 • Een vriend of familielid is al een tijdje ‘buiten beeld’. Er flitst door je heen ‘Gaat het wel goed met X?’
 • Iemand belooft je iets maar je voelt twijfel.

Dit zijn kleine signaaltjes waar we vaak weinig aandacht aan besteden. Achteraf denk je dan soms ‘eigenlijk wist ik het wel, dacht ik het al’.  

Als je kiest en leert om hier meer aandacht aan te besteden maak je betere keuzes, ben je doortastender en je verdiept de kwaliteit van je relaties en je leven.

Nu echt aan de slag.

Kijk naar een actueel feit of een actuele situatie in jouw leven en beantwoord de volgende vragen. Je eerste antwoord is goed, verander er niets aan!

 1. Welke twijfel heb ik over X, wat vertrouw ik niet of wat klopt er volgens mij niet?
 2. Welk is de kern van wat er niet klopt, waarover gaat dat precies?

Wacht vol vertrouwen op je antwoord. Je zult zien dat je een ‘maatwerk’ antwoord krijgt voor de situatie.

Voorbeelden

 • Een vrouw was in de keuken bezig terwijl haar kleinkinderen in de tuin speelden. Ineens voelde ze onrust in zich opkomen en dacht ‘ik moet maar eens kijken hoe het met ze gaat’. Ze gaat net op tijd naar buiten om te voorkomen dat de oudste van vier, jongste van twee op zijn hoofd timmert met een stok.
 • Een jongen van 16 kan op de sociale media een ‘like’ aanklikken en zou dat normaal ook hebben gedaan. Nu aarzelt hij en besluit het niet te doen. Hij weet niet precies waarom, maar het voel beter.
 • Twee vrienden hebben elkaar een tijd niet gesproken. Als ze eindelijk weer eens met elkaar bellen vallen er ongemakkelijke stiltes. Een van de twee zegt, wat aarzelend: ‘ik heb het gevoel dat we elkaar weinig te vertellen hebben’. De ander beaamt dit. Ze beëindigen het gesprek en voelen ieder op hun eigen manier dat hun relatie verleden tijd is en dat dat OK is.

Simple voorbeelden nietwaar? Je kunt er zelf zo een paar bedenken. Waar het om gaat is dat het serieus nemen van gevoelens en intuïties een wending ten goede geven.

Stel je voor dat de moeder haar gevoel had genegeerd, dat de jongen tegen zijn gevoel wel de ‘like’ had aangeklikt of dat de vrienden tegen beter weten in een afspraak hadden gemaakt ‘om eens bij te praten’…

De uitkomsten waren anders geweest en de kwaliteit van leven ook. 

Je bent wijzer dan je denkt en weet ook veel meer dan zo op het eerste oog duidelijk is. Neem je gevoelens serieus en kijk waar ze je brengen.

Ik wens je een week vol intuïtieve wijsheid en feiten. Maak er gebruik van, experimenteer en wordt er handiger in.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 
 
De link van de contactpagina werkt niet. Je kunt me mailen naar
bliss@freedom.nl 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *