Je beste verhuisdoos

 

Vandaag lees je de laatste aflevering in het kader van ‘verhuizen’. Het gaat over de beste verhuisdoos die je kunt uitpakken. Wat zou je willen dat daarin zit?

Je beste verhuisdoos gaat over een schat die je bent vergeten dat je hem bezat. Je vindt, figuurlijk, een dierbaar voorwerpje, een herinnering of iets waardevols dat je dacht te zijn verloren.

Het plaatje

Wat roept dit plaatje op? Wat voel je erbij?

Als je het echt wilt ervaren, klik dan eerst de link aan en kijk vier minuten naar dit fragment uit de film Dirty Dancing.

Interessant trouwens wat nog niet zo lang geleden als ‘dirty’ werd beschouwd!

Ik raak altijd weer ontroerd door het verhaal in deze film en vooral dit fragment. Die ontroering gaat over dingen die wezenlijk belangrijk voor mij zijn en die ik als ‘schatten’ beschouw:

  • Levensvreugde
  • Getalenteerd zijn
  • Je hart durven volgen
  • In beweging komen
  • De schoonheid van ons lichaam

Welke waarden die voor jou belangrijk zijn ontdek je als je dit fragment bekijkt? Schrijf ze even op zodat je ze zo kunt gebruiken.

Deze aflevering gaat dus over het ontdekken van een waarde die wezenlijk bij jou hoort en die waarde erkennen en gaan gebruiken.

En je zult ontdekken dat je veel rijker bent dan je dacht. Iedereen is namelijk veel rijker dan hij of zij denkt, echt waar.

Denk jij van niet? Dan heb je nog niet je beste verhuisdoos uitgepakt!

Je beste verhuisdoos uitpakken

1. Noteer eerst een situatie in je leven waar je heel goed een vergeten talent bij zou kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een moeilijke relatie, een benauwend probleem of lang gekoesterde wens die je nu echt wilt realiseren.

Dit opschrijven is belangrijk want daardoor kun je het belang beter voelen en geef je het aandacht, energie. En je weet: wat je aandacht geeft groeit!

2. Maak een intentie voor bovenstaande situatie, bijvoorbeeld ‘ik leer dit jaar om mijn oordeel over X om te zetten in belangstelling en acceptatie’.

3. Kijk naar je lijstje waarden:welke waarde verrast je omdat je niet wist dat hij bij jou hoort? Wel bij andere mensen, maar niet bij jou? 

Dát is je schat, je vondst in je beste verhuisdoos. Hoe sterker je dat gevoel in je lichaam ervaart, des te krachtiger het voor je werkt.

Een voorbeeld van mijn lijstje: Ik wil mijn schat, 'mijn hart durven volgen' gebruiken om iemand met irritant gedrag niet langer te veroordelen, maar te hem of haar te accepteren voor wie hij of zij is. Dan stel ik me voor dat ik hem vriendelijk benader en dat ik een vriendelijk reactie terugkrijg. 

Ik voel dat dit zowel mij als hem goed doet en stel me voor hoe onze contacten in het vervolg in een goede sfeer verlopen. Ik vraag ook aan mijn hart waarom ik me zo aan dat gedrag heb geïrriteerd en doe daar iets mee waardoor ik het anders beleef en anders kan reageren.

4. Ga zitten, doe je ogen dicht en gebruik je ademhaling om bij je hart te komen. Stel je dan levendig voor hoe je die waarde(n) gebruikt in jouw situatie.

Wees creatief en zorg dat je jouw aanpak ook voelt. Het is alsof je al met de uitvoering bezig bent. Gebruik je ademhaling om je ervaring intenser te maken.

Het is aan jou of je de schat in jouw beste verhuisdoos gebruikt. Niemand kan je beletten om het beste dat je bent te gebruiken. Kies ervoor en kom in beweging.

Laat maar weten in een reactie of een mailtje via de contactpagina, als je vragen hebt of ergens een drempel tegenkomt.

 

Ik wens je ‘de tijd van je leven’ tijdens het gebruiken van je grootste schat.

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *