Je beste Jij

Deze aflevering gaat over ‘Je beste Jij zijn’. Je bent vaak tot veel meer in staat dan je op een gegeven moment waarmaakt. Soms besef je dat ook en zeg je dat – soms hardop – tegen jezelf.

Als je ‘Je beste Jij’ inzet kun je dingen oplossen die onoplosbaar leken te zijn. Je kunt veel meer, je durft veel meer en je bereikt veel meer.

Interesse?

Eerst even je eigen ervaringen

 • Wanneer heb je voor het laatst ‘je beste Jij’ * waargemaakt? Hoe kwam dat en wat leverde het je op?
 • Wanneer heb je duidelijk onder de maat gepresteerd?  Hoe kwam dat en wat leverde het je op?

* Als in dit blog Jij, Jezelf, met een hoofdletter staat, gaat het altijd over wie je in Wezen bent, niet je dagelijkse kleine zelf!

Als je ‘je beste Jij’ waarmaakt, weet wat je wilt en ben je vastbesloten het te realiseren.

Je neemt er de verantwoordelijkheid voor en doet wat er nodig is. En je gaat ervan uit dat het je zal lukken.

Hierdoor heb je toegang tot al je vermogens:

 • Je talenten en vaardigheden.
 • Ervaringen en wijsheid.
 • Zelfvertrouwen en moed.
 • Kennis en intuïtie.
 • En nogmaals: Zelfvertrouwen en moed.

Veel mensen hebben het op het ogenblik nogal wat tegenslagen, ofwel met hun gezondheid, financiën, toekomstperspectief of in relaties. Steeds meer mensen ervaren ook de druk van alles wat er in de wereld aan chaos en narigheid is.

Maar ook de positieve ontwikkelingen, die er zeker zijn, kunnen een mens te veel worden. Alles heeft een trilling, energie, en te veel van het goede is ook vermoeiend!

Hoe reageer jij als ‘het’ je teveel wordt?

 • Stroop je de mouwen op en ga je de boel aanpakken?
 • Ben je meer iemand die wat aangeslagen stil in een hoekje kruipt?
 • Zeg je alles af en neem je tijd voor jezelf tot je eruit bent, of weer meer energie hebt?
 • Ben je geneigd de boel te negeren totdat dat echt niet meer kan?
 • Klaag je steen en been en ben je steeds bezig met wat er mis is?
 • Vlucht je in eten, drinken, social media, onnodige aankopen of op nog andere manieren?
 • Een andere manier, zoals …?

Vertrouwen is voorwaarde voor je beste Jij

Anders gezegd: twijfel is altijd de reden voor gebrek aan succes. Doe nog maar eens de test van de aflevering over vertrouwen.

Gebrek aan vertrouwen is in wezen een gebrek aan Jezelf vertrouwen. Je laat de twijfel binnen of je iets wel kunt, mag doen, mag ontvangen of zelfs maar durft te wensen. Herken je iets?

Vertrouwen is een substantie die niet zo tastbaar is als wat wij materie noemen, maar toch! Door te vertrouwen beïnvloedt je de kleinste deeltjes die wij nog als materie herkennen en hiermee creëer je je succes, of je gebrek daaraan natuurlijk.

Als dit te technisch voor je klinkt, ga dan terug naar je ervaring met het testje van de aflevering over vertrouwen. Dat is je eigen ervaring, die je kunt begrijpen en vertrouwen.

Je beste Jij is wat jij kiest, durft te kiezen, durft te vertrouwen en wat je aandacht geeft. Immers: wat je aandacht geeft groeit.

 

Ik wens jou een week met het beste wat er maar voor je is. Of die wens in vervulling gaat hangt niet van mij af, maar van jou.

Laat me weten als je hierover vragen hebt, ik beantwoord ze graag via een reactie op het blog of privé via de contactpagina.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *