Intuitie, zelfvertrouwen en vrijheid

(De intuïtieve mind is een heilige gave en de logische mind haar trouwe dienaar. Wij hebben een samenleving gecreëerd die de dienaar eert en de gave is vergeten.)

De situatie in onze wereld is nieuw: nog nooit zijn we in de positie geweest dat in heel korte tijd wereldwijd alle overheden ingrijpen in ons bestaan, op een manier die onze wereld voorgoed transformeert.

Ze doen dat met behulp van mediacampagnes, ‘deskundigen’ en technologie. Dit vraagt meer dan ooit dat we zelf nadenken om verantwoorde keuzes te maken. Dat is best lastig omdat we niet over alle informatie beschikken, hoewel …

In deze aflevering kijken we nog eens naar hoe je in je dagelijks leven je intuïtie, je honey, kunt gebruiken en welke rol zelfvertrouwen daarin speelt. Kijk hier voor de essentie van zelfvertrouwen.

Hoe zit het met jouw gave en de dienaar?

  • Herken je iets in het citaat van Einstein? Wat precies?
  • Zou je wel vaker je intuïtie willen volgen? Wat zou de winst ervan zijn?
  • Wanneer ben je succesvol met je intuïtie? Hoe werkt dat voor jou?
  • Wanneer twijfel je aan je intuïtie? Wat zeg je dan tegen jezelf?

Gebruik je je intuïtie vaak? Gefeliciteerd! Dat is een hele prestatie in een wereld die logica bijna tot een religie heeft verheven.

Zou je wel wat meer met je intuïtie willen doen? Lees dan ook deze aflevering over vertrouwen wat je aanvoelt.

Jezelf vertrouwen met je eigen koers

Ons zelfvertrouwen wordt getest als wat ons hart heeft, onze honey, afwijkt van wat de meeste mensen willen en kiezen. Dan maken we, vaak onbewust, een afweging: wat kost het mij om mijn eigen koers te volgen en wat levert het op. Je inschatting over kosten en baten bepaalt wat je kiest.

Zo is het bijvoorbeeld gemakkelijker om in een groep stil te blijven als er zaken worden besproken waar jij als enige anders over denkt. Je gaat dat ‘gevecht’ niet aan omdat het je teveel kost en die kosten de baten niet waard zijn.

De ontwikkelingen in onze wereld bedreigen onze vrijheid om een eigen koers te volgen. Hoe je ook denkt over wat er gaande is: onze vrijheid wordt stapsgewijs ingeperkt en de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen ziet er donker uit. 

Het vraagt zelfvertrouwen, Jezelf vertrouwen, om eigen keuzes te blijven maken en vooral nu dat onze vrijheden steeds verder worden beperkt.

Vrijheid en zelfvertrouwen

Vrijheid is voor mij mijn leven leiden volgens mijn eigen waarden en inzichten, terwijl ik de vrijheid van anderen respecteer. Ik heb ontdekt dat dit mijn persoonlijke ontwikkeling dient en ook dat van de ander. Hier zijn nog een paar pluspunten van Jezelf te vertrouwen en je daarin vrij te voelen:

  • Het voelt gewoon goed en meer dan dat: het voelt trots, tevreden en rijk.
  • Het maakt je gevoeliger voor wat echt belangrijk is, voor jezelf en voor anderen.
  • Je hebt niet langer de stress van eigenlijk wel weten dat je ‘onder de maat’ bezig bent; je leeft je beste kunnen en weten.

Wat is vrijheid voor jou? Hoe vrij voel jij je?

Kiezen wordt simpeler als je vrijheid nastreeft

Als vrijheid hoog in je vaandel staat worden keuzes eenvoudiger, want de keuze ligt al voor je neus voordat je erover nadenkt. Simpeler is niet altijd gemakkelijk! Het vraagt moed om vrijheid te beschermen. 

Ik hoorde laatst iemand vertellen over hoe hij zichzelf motiveert om vrijheid te beschermen. Hij zei ik denk dan: welk antwoord geef ik aan mijn kleinkind als hij of zij over tien jaar vraag: ‘opa, wat deed jij toen ze onze vrijheden stap voor stap afpakten’?

Hier wil ik het maar even bij laten. Deze aflevering is volgens mij de belangrijkste van allemaal: het volgen van je honey is de krachtigste manier waarop met elkaar een vrije toekomst kunnen creëren.  Het is aan ons, aan jou en mij…

 

Ik wens je een week waarin je extra gevoelig bent voor wat onze vrijheid bevordert en wat ze inperkt. Laat me weten wat je ervan denkt, wat je vragen zijn en hoe ik je eventueel kan helpen. Mail me naar bliss@freedom.nl (mooi dat er nieuwe provider is die gekozen heeft voor vrijheid!)

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *