Inspiratie voor vrede en welzijn

Je kent het wel, dat je een ingeving hebt die je in beweging brengt. Het woord ’ingeving’ duidt er op dat iets bij je binnen komt.

Deze aflevering is bedoeld voor mensen die zich afvragen hoe iets in hun leven verder moet, opgelost kan worden of simpelweg wat ze te doen staat.

Noteer eens voor jezelf twee of drie onderwerpen waar je wel inspiratie voor wilt hebben. Bijvoorbeeld: ‘ik wil een beslissing nemen over…’ of ‘ik wil iets anders, maar weet niet precies wat of hoe’.

Inspiratie trek je als het ware naar je toe, door een intentie te hebben en je te laten inspireren.

Hieronder staan vier heel inspirerende voorbeelden van mensen die het niet gemakkelijk hadden in hun leven, maar die er wel iets van gemaakt hebben en meer dan dat!

Inspirerende voorbeelden voor vrede

Mattie Stepanek leed aan een erfelijke spierziekte en wist dat hij jong zou sterven; hij had een uitzonderlijke levensvisie. Als kind voerde hij gesprekken over de vrede met onder andere voormalig president Jimmy Carter, zijn grote voorbeeld.

Nick Vujicic is een Australiër van Servische afkomst, is zonder armen en benen geboren. Hij wist een leven op te bouwen waarin hij voor duizenden een inspiratiebron is.

Jane Goodall  is een Engelse antropologe en biologe die door haar veertigjarige studie van het sociale en familiale leven van de chimpansee een enorme bijdrage heeft geleverd aan ons begrip over en voor deze prachtige dieren.

Ronald Bernard ex-topbankier, zet zijn ervaringen in de zwarte wereld van het internationale bankverkeer in, om ons te bevrijden van de uitwassen in die sector.

Inspiratie naar je toetrekken

  • Kies hierboven het voorbeeld dat je op het eerste gezicht het meeste aanspreekt.
  • Klik op de link en bekijk de informatie, terwijl je aandachtig jezelf observeert: wat raakt jou persoonlijk in dit verhaal?
  • Gebruik dat wat je raakt om je eigen probleem aan te pakken.

Bijvoorbeeld

  • Je hebt weinig zelfvertrouwen of je iets wel aankunt. Je denkt dat andere mensen daar veel beter in zijn. Je aarzelt en twijfelt om stappen te ondernemen.
  • In jouw voorbeeld voel je een emotie op het moment dat moed en vertrouwen wordt besproken. Of geloof en overtuiging.
  • Dan is dát jouw inspiratie.
  • En uiteraard moet je kiezen om die inspiratie om te zetten in een intentie en actie.

Mooi woord trouwens, voorbeeld!

Als je problemen, blokkades en onvervulde wensen opruimt ontstaat er vrede in jezelf en je omgeving en dus in de wereld. Dat is van onschatbare waarde!

De kracht van inspiratie is een enorme bron van vrede in je persoonlijke leven.

Niet iedereen leeft een leven in de schijnwerpers, maar iedereen kan in zijn eigen omgeving vrede stichten.

Zie je het voor je dat jouw vrede een ‘steen in de vijver’ van je omgeving is?

Ik wens je een geïnspireerde week vol intentie en actie.

Groeten van Monique

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *