Ik voel me zo anders en weet niet waarom

Na een flinke pauze is hier weer een nieuwe aflevering van Follow the Honey. Het wachten was op een aanleiding om iets anders te schrijven dan in de vijf voorgaande jaren.

Die aanleiding kwam in de vorm van een vraag van Thea:

Ik voel me zo anders en ik weet niet waarom.

Dank je wel Thea!

Andere ervaringen en gevoelens

Het zijn vooral de sensitieve mensen die zich anders voelen. Het heeft te maken met het proces van wakker worden voor wat er gaande is in onze wereld, terwijl tegelijk je lichaam en geest zich nog aan het aanpassen zijn aan dat nieuwe. Het is het bekende ‘tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door‘. Nou, echt gewoon is het niet!

Allen Stacker van de briljante Australische website Points of Power, verwoordt op een heel bruikbare manier waarom we ons zo ‘anders’ voelen:

‘In een notendop…Je ontwaken is zo moeilijk omdat je volledig van realiteitssysteem verandert. Je stapt uit een werkelijkheidssysteem waar je al eeuwen in zit en je stapt in een werkelijkheid die je nog nooit eerder hebt ervaren.

Het lichaam en de geest hebben enorme moeite om met deze enorme en ongekende verandering om te gaan, vandaar al die vreemde en moeilijke symptomen – angst, stress, verwarring, uitputting, ongemak, angst, onzekerheid en zelfs het gevoel dat je je verstand aan het verliezen bent. Dat is het beste wat ik in een paar woorden kan zeggen.’

De veranderende wereld en de nieuwe mens *

Als je meer wilt weten over wat er gaande is in onze wereld zou je een van de afleveringen kunnen kiezen van het thema ‘De wereld waarin wij leven’.

Dat transformatieproces is nodig om met elkaar een nieuwe wereld te bouwen, waar iedereen een goed leven kan leiden in plaats van alleen een bevoorrechte groep, waar wij Nederlanders ook bijhoren.

Een voorbeeld van een transformatieproces zie je in de natuur bij een rups die vlinder wordt.

ENNE … je kunt niet van een rups een vlinder worden. Je zult een tijdje in een cocon zitten – donker, knel en oncomfortabel – voor dat je het licht kunt zien en ontdekken dat je vleugels hebt.

In deze lastige fase zijn we geen rups meer, maar we kunnen nog niet vliegen. Dat maakt dat je je anders voelt! Het oude is er niet meer en het nieuwe nog niet.

Wat als, stel je voor …

  • Zou het kunnen zijn dat je veel meer bent dan een mens van vlees en bloed?
  • Dat je hart en ziel nog ongekende mogelijkheden voor je in petto hebben?
  • Wat als al het ongemak en ‘anders zijn’ wijzen op een enorme kans om je leven ten goede te veranderen en daardoor anderen er ook toe te inspireren?

En als dat inderdaad het geval is …

  • Wie ben jij nog meer dan dat mens van vlees en bloed?
  • En welke mogelijkheden van je hart en ziel wil je wel leren kennen?
  • Welke inspiratie wil je zijn voor anderen in jouw omgeving?

In een volgende aflevering wil ik vooral kijken naar de actualiteit. De komende maanden worden misschien wel de moeilijkste van het hele proces. Laat je niet gek maken, stop opkomende angst, haal een paar maal diep adem en breng jezelf weer in balans. Gebruik daarvoor eventueel het Haralijn protocol.

Ik wens je dat je inderdaad steeds duidelijker kunt zien dat onze wereld de goede kant opgaat. Kijk voorbij het reguliere nieuws en ontdek dat steeds meer mensen en groepen zich inzetten voor wat er gaat komen: een wereld van veiligheid en vrijheid voor alle mensen.

Op 12 september heb ik een vertaald artikel toegevoegd, dat een voorbeeld is van wat er zal veranderen als de transformatie vordert.

Sta eens even stil bij wat er allemaal mis moet zijn om het levenseinde van Elsie – en alle andere Elies – zo mis te laten gaan. Hier is de link naar ‘ELSIE stierf ook op de leeftijd van 96′.

Groeten en veel licht van Monique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *