Aantrekkingskracht

In de vorige aflevering hebben we besproken dat het belangrijk is om je ervaringen serieus te nemen. Ervaringen, vooral de sterk emotionele ervaringen, beïnvloeden ons ten goede of ten kwade.

Onze opvoeding leert ons meestal om ervaringen in goed en slecht te verdelen. Bijvoorbeeld: we willen wel blij maar niet verdrietig zijn, wel dapper maar niet laf, belangrijk en niet op de achtergrond, bewonderd in plaats van afgekeurd.

Hoeveel aantrekkingskracht voel je voor de volgende ervaringen; geef maar een rapportcijfer.

 • Rijk en bekend zijn.
 • Rijk en gezond zijn.
 • Rijk en liefdevol zijn.

–> Welke oordelen heb je terwijl je deze drie dingen leest?

 • Anders zijn dan anderen.
 • Zijn zoals iedereen.
 • Uniek zijn.

–> En welke oordelen heb je nu?

 • Uiterlijke schoonheid.
 • Rijke uitstraling van je bezittingen.
 • Een heel goede opleiding met een topreputatie.

–> Oordelen te over?

Voor mensen zijn er twee soorten aantrekkingskracht

De aantrekkingskracht van alles waardoor je je veilig voelt, zowel fysiek als emotioneel en de aantrekkingskracht van inspiratie en creativiteit die zinvolle relaties en een zinvol leven mogelijk maken.

De aantrekkingskracht van je veilig voelen wordt gestuurd door angst en de aantrekkingskracht van inspiratie en creativiteit wordt gestuurd door liefde.

Zo gauw je al je innerlijke ervaringen serieus gaat nemen kom je vaak voor keuzes te staan: volg ik de ervaring van angst en mezelf willen verdedigen of open ik mijn hart voor een liefdevolle keuze die mijn relaties en de kwaliteit van mijn leven verbeteren?

Lees dit zinnetje nog eens over want het suggereert een paar belangrijke dingen:

 • Je kunt altijd kiezen en hoeft niet de slaaf van je emoties te zijn.
 • Een leven vanuit je hart geeft een betere kwaliteit van relaties en van je tevredenheid met je leven.
 • Het ligt binnen je het vermogen om te leren je angsten te herkennen en op te ruimen.

Als je wilt leven vanuit je hart en ziel en (de meeste) angsten achter je laten is het belangrijk om Jezelf serieus te nemen zoals in de vorige aflevering is besproken.

De meeste angsten achter je laten en je richten op innerlijke inspiratie en wijsheid is niet ingewikkeld, maar soms ook niet zo gemakkelijk.

Het klinkt zo gemakkelijk: kiezen om met iets liefdevol om te gaan. Maar wij gewoontedieren vallen vaak toch weer in de oude valkuilen. Met wat toewijding en vastberadenheid kun je jezelf toch op een liefdevol pad brengen.

Als je behoefte hebt aan wat extra inspiratie daarvoor zou je de aflevering van de twee wolven nog eens kunnen nalezen.

Nog even dit

Angst is natuurlijk soms wel degelijk nuttig want het maakt dat we voorzichtig zijn en niet in zeven sloten tegelijk lopen. Ons hoofd, ons analytisch denken, heeft het vermogen om te scannen of een situatie mogelijk onveilig is.

En terwijl je hoofd dat doet is het belangrijk om steeds ook verbinding met je hart te houden, want je hoofd wordt gestuurd door oordelen en overtuigingen.

Als je bijvoorbeeld gelooft dat buitenlanders onbetrouwbaar zijn, zal elke kleine aanwijzing daarvoor tot grote angst leiden. Ik bedoel maar!

 

Ik wens je een week waarin je kiest om in je kracht te staan en dat betekent dat je je hart de regie over je hoofd geeft in plaats van andersom.

Let eens op hoe vaak je voor een keuze komt te staan tussen hoofd en hart.
Veel succes en plezier ermee.

Groeten van Monique

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *