Hoe Liefde creëert

In deze aflevering kijken we naar de scheppingskracht van Liefde. Liefde is de allesomvattende kracht in ons bestaan, maar hoe zit dat precies? En we noemen ‘Hart & Ziel’ vaak in een adem. Hoe zit het met de Ziel dan? En hoe kunnen we, stap voor stap, leren om meer liefdevol te zijn en daarmee vrede en schoonheid creëren?

Het plaatje

 • Wist je dat een embryo tot twaalf weken geen enkele voeding van de moeder krijgt en ook geen zuurstof?
 • En dat in die eerste drie maanden een compleet mensje ontstaat met alles erop en eraan?
 • Sta daar eens bij stil: welke vraag of vragen roept dat bij je op?
 • En welk gevoel?

Als ik erbij stilsta roept dat vooral een gevoel van ontzag bij me op: wat een kracht, wat een onbegrijpelijk wonder!

De vraag die bij me opkomt is: Wat is die kracht die dit alles mogelijk maakt? Ik kan begrijpen dat mensen deze kracht God noemen.

Ik noem die kracht Liefde omdat Liefde de Bron is van alles. Liefde is trilling, frequentie, en deze trilling kan vormen aannemen die wij materie noemen.  Dat vormgeven is scheppen.

Scheppen, zoals ik dat begrijp

Al die scheppingskracht uit de bron komt voor een deel rechtstreeks naar de aarde. Het is een pure, rauwe, onzichtbare substantie. Mehran Keshe noemt dit plasma en hier kun je daarover meer lezen.

Een deel van die scheppingskracht, plasma, komt bij ons via de zon. Deze deeltjes botsen met andere atomen in de atmosfeer en vormen talloze andere atomen, die onder meer bouwstenen zijn voor onze aarde.

Al die scheppingskracht heeft bewustzijn: het bewustzijn uit de Bron.

Wij mensen hebben ook bewustzijn en die gebruiken we bewust en vooral onbewust, om ons leven vorm te geven. Dat lees je goed: JIJ BENT HET, DE ZIEL DIE JE BENT, DIE JOUW LEVEN VORMGEEFT.

Het Hart en de Ziel

In je Hart vind je alle kennis en wijsheid die er maar bestaat. Er is niets buiten jou wat niet ook in je Hart zit. Hoe kan dat?

Al die wijsheid en kennis komt van je Ziel, dat oneindige potentieel van bewustzijn en kennis, dat deel is van de Bron, waaruit alles voortkomt.

Om het simpel te houden: als je een druppel water uit de zee bekijkt zitten alle kwaliteiten van die hele zee ook in die ene druppel. Of als je goedheid in iemand ontmoet, maak je ook kennis met de goedheid die in iedereen van ons zit.

Je Ziel kun je begrijpen als een energetische verbinding met de Bron waaruit alles voortkomt. Je Ziel is trilling, frequentie, en je vindt haar in elke cel van je lichaam. Dus ook in alle organen, weefsels en vloeistoffen. Je Ziel is wie jij bent en die Ziel heeft een lichaam gecreëerd, jouw lichaam!

Hoe doen wij dat, vormgeven?

Daarover gaat dit hele blog. Wij scheppen ons leven door:

 • Wat we aandacht geven.
 • Wat we geloven.
 • Contact te maken met ons Hart, het contactpunt met Liefde als scheppingskracht.
 • Keuzes die we maken, prioriteiten.

KIJK NAAR JE LEVEN NAAR JE LEVEN en ZIE wat je hebt gecreëerd. WEET OOK dat je elke verandering aankunt, als het ‘je Hart heeft’.

Iets nieuws of anders scheppen

Kijk eens naar je ervaringen met Liefde de afgelopen week.

 • Hoe liefdevol ben je bezig geweest?
 • Waar ben je trots op en wat is vatbaar voor verbetering?
 • De keuze is nu aan jou: ga de komende week aan de slag met een soort situatie of een persoon waar je meer liefdevol mee wilt omgaan. Die persoon zou je ook zelf kunnen zijn!
 • Werk met een intentie zoals bijvoorbeeld in deze aflevering.
 • Wees je af en toe bewust van jezelf als Scheppend Wezen. Dat betekent dat de keuze aan jou is: als iets je niet bevalt kun je iets anders kiezen. Je hebt er alles voor in huis!

 

Ik wens jou dat je er een creatieve week waarin je de scheppingskracht, de Liefde die je uitstraalt in veelvoud terugkrijgt.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *