Het transformatieproces in onze wereld

Vandaag kijken we met behulp van astrologie naar wat er gaande is in onze wereld. Astrologie bestudeert processen en cycli. Ze beschrijft hoe diverse invloeden op elkaar inwerken en hoe dat zichtbaar wordt in ons leven. 

Deze aflevering is ingegeven door de krachtige nieuwe energieën die naar de aarde komen met de volle maan van 28 maart en de lente zonnewende van 4 april.  De lente zonnewende is de start van het nieuwe astrologische jaar. Wat staat ons te wachten?

Wat is er volgens jou gaande?

  • Wat ervaar je het laatste jaar, wat is er aan de hand?
  • Hoe heeft dit alles je leven veranderd?
  • Waar maak je je zorgen over?
  • Waarover zou je wel iets meer willen weten?

Een ervaren en succesvolle astrologe in Engeland, Pam Gregory, heeft op een begrijpbare manier verteld wat er in 2021 allemaal speelt. Hier is de Engelse video.

De kern van haar verhaal is:

Er is een grote transformatie gaande van het oude naar iets heel nieuws. Zo’n proces vindt eenmaal in de 12.500 jaar plaats, dus voor ons is dit een eenmalige ervaring en we hebben er eigenlijk niets over geleerd in onze opvoeding en scholing.

Twee hoofdrolspelers: Saturnus en Jupiter

Er zijn twee planeten in het spel die een hoofdrol spelen in het ontstaan het nieuwe: Saturnus die het oude vertegenwoordigt en Aquarius die voor het nieuwe staat. We gaan inderdaad naar de ‘age of Aquarius’ zoals het liedje in de musical Hair bezong.

De verschillende expressies van beide planeten

Saturnus staat voor het verleden, oud, controle en dominantie, status quo, lineaire tijd, orde, regels, conformeren, gehoorzaamheid, stabiliteit en is langzaam reagerend.

Uranus staat voor de toekomst, nieuw, vrijheid en mensenrechten, rebellie en revolutie, leven in het moment/het nu, afbreken om door te breken, een hogere orde ontdekken, decentralisatie van macht, je unieke essentie ontdekken, instabiliteit, impulsief en snel.

Zie hier het complete overzicht van Pam: Pam Gregory over expressies van Uranus en Saturnus

Als ik kijk naar de verschillende expressie van die planeten begrijp ik mezelf beter, mijn keuzes en reacties.  Bovendien kan ik anderen ook beter begrijpen en hun keuzes en reacties.

Als je bekend bent met je eigen horoscoop kun je zo zien waar en hoe die planeten voor jou uitwerken. Zo niet, dan helpen de lijstjes om een gevoel te krijgen voor wat er gaande is en waar je meer naar toe neigt: het oude of het nieuwe of misschien neig je naar beide. 

Omgaan met de veranderingen die in steeds hoger tempo zichtbaar worden

Het is denk ik goed om te weten wat er gaande is. En dan is de vraag: hoe kan ik er zo goed mogelijk mee omgaan? Hier is wat ik denk:

  1. Het is cruciaal dat je onder ogen ziet wat er gaande is. Dat geeft je de gelegenheid om je voor te bereiden.
  2. Jezelf voorbereiden.  Elke voorbereiding is heel persoonlijk, omdat iedereen in een eigen situatie verkeert met eigen verantwoordelijkheden, angsten, twijfels, zekerheden en financiën. Wel denk ik dat iedereen zou moeten zorgen voor een voorraad van de meest essentiële zaken in je leven, inclusief medicatie en contant geld. Vraag je maar af: stel dat er inderdaad zoveel verandert dat we een periode krijgen van ‘afbreken om door te breken’ (Uranus), wat is dan belangrijk om te regelen?
  3. En het belangrijkste:  Zorg dat je kalm kunt blijven, bij angst en zorgen vandaan. De snelste manier is om van je hoofd naar je hart te gaan.

Dagelijkse meditatie is de beste voorbereiding die ik kan bedenken. In mediatie, in je hart, is het kalm en heb je aansluiting op alle kennis en wijsheid die er maar is.

Het nieuwe

Het nieuwe dat we kunnen kiezen (Uranus) komt voor iedereen ter beschikking. Die keuze kun je maken als je bewust bent dat er iets te kiezen valt! Vandaar ‘Het is cruciaal dat je onder ogen ziet wat er gaande is. Dat geeft je de gelegenheid om je voor te bereiden.’  (Hierboven)

Hier zijn een paar kenmerken van de nieuwe wereld, die naast het oude aan het ontwikkelen is:

Het nieuwe dat we kunnen kiezen is ongelooflijk, gezien vanuit wat we nu kennen. Het is een nieuwe fase voor de aarde en de mensheid, een volgende ronde zeg maar.

Informeer jezelf en bereid je voor zo goed je kunt. We komen er zeker op terug in volgende afleveringen.

Ik wens je een mooie week. Je bent er zelf bij, dus dat moet lukken.

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *