Hart, perceptie en alles wat je hartje begeert

In deze aflevering kijken we naar invloeden die je perceptie vormgeven. Daarbij gaat het vooral om hoe verschillend je waarneming is, afhankelijk van of je via je hoofd of je hart bezig bent. 

Dat is belangrijker dan ooit omdat wij onze wereld alleen een betere plek kunnen maken door onze perceptie te veranderen.

Als je blijft zien wat je altijd ziet, zul je geloven en kiezen wat je altijd geloofde en koos.

Verander je perceptie vanuit je hart en alles is mogelijk!

Het plaatje

  • Wat vind je van dit plaatje, waaraan denk je?
  • Hoe voelt dit plaatje voor jou?
  • Wat is voor jou het verschil tussen wat je denkt en wat je voelt?
  • En wat vertelt dat je?

Vandaag leg ik het accent op de nogal verschillende perceptie van je hoofd en je hart, en vooral op de nog niet zo bekende mogelijkheden van ons hartcentrum.

De verschillende mogelijkheden van hoofd en hart

De vermogens van ons hoofd zijn vooral geschikt voor het omgaan met praktische problemen en alles wat om een logische analyse vraagt. Denk maar aan hoe leer ik autorijden, hoe vul ik een formulier in en wat is er nodig om een gebroken arm goed te laten genezen? Kortom: de praktische, materiele kant van ons bestaan.

De vermogens van ons hart zijn niet zo simpel samen te vatten. We hebben er weinig over geleerd en niet iedereen weet bijvoorbeeld van het bestaan van het hartcentrum.

Het hartcentrum

Het hartcentrum bestaat uit het fysieke hart, het hartchakra en de hartmind.

De hartmind is een netwerk van zenuwcellen bij het hart, maar ook de energetische basis van onze ziel, de Honey zeg maar. Het hartcentrum stuurt zelfs de hersenen aan!

De invloed van het hartcentrum is vooral via trilling, frequentie, energie. En die trilling is de frequentie van liefde.

Vandaar dat je liefde en liefdesverdriet zo sterk in je borstkas voelt. Vandaar dat we letterlijk kunnen sterven aan wat we een ‘gebroken hart’ noemen. 

Even pauze

Met de bovenstaande informatie in gedachten: ga eens even met je aandacht naar je hart en dus je hartcentrum: denk eens aan iemand die je heel erg dierbaar is. Blijf hem of haar in je aandacht houden en voel, ervaar, totdat je het in je hele lichaam voelt. Dat is de frequentie van liefde.

Liefde kent geen angst, vandaar dat we met liefde onszelf en onze wereld kunnen redden. Liefde is alles wat we nodig hebben zoals vele artiesten ons altijd al laten weten. All you need is love. 

Het nog tamelijk onbekende hartcentrum is de toegangspoort is tot … alles wat er te weten valt, alle wijsheid en alle kennis van alle tijden. Ja, alles!

Via je hartcentrum maak je dus dat contact met alle wijsheid.

Ons hart weet. We noemen dat intuïtie. We noemen het wijsheid. We noemen het helder zien, helder horen, helder voelen.

Lees eventueel ook de aflevering Je hart volgen, waarom eigenlijk?  over ‘de hersenen van het hoofd en de hersenen van het hart’. Hier vind je hoe je toegang kunt krijgen tot dat alwetende circuit van het hartcentrum.

Hoofd, Hart en Perceptie

De grootste verandering in je leven ontstaat als je je prioriteiten verlegt van informatie die je van buitenaf wordt gegeven, naar de innerlijke wijsheid van je hartcentrum. Dat verandert je leven totaal.

Het is waarschijnlijk ook de meest spannende verandering die je ooit doormaakt. Kijk maar:

  • Je laat je niet langer leiden door wat ‘iedereen’ vindt of door wat je geleerd is. Alleen de wijsheid van je hart telt.
  • Je werkt niet langer alleen met ‘feiten’ en argumenten alleen. Hoe iets in jouw beleving voelt, wat je innerlijk weet is leidend en de ‘feitelijkheid’ blijkt minder feitelijk dan je dacht.
  • De behoeften van je ego aan veiligheid, erbij horen en geen kritiek krijgen zijn niet langer leidend in je keuzes.
  • Je zelfvertrouwen groeit met een enorme snelheid tot ongekende kracht en creativiteit.

NB: wees eens even heel eerlijk met jezelf: Hoe vaak per dag conformeer je je, al is het maar in je denken, aan wat ‘de buitenwereld’ verwacht dat je zult doen en laten?

De praktische kant van dit alles

Onze opvoeding en training heeft ons niet zo best voorbereid op omgaan met die innerlijke wijsheid. Dat vraagt om een andere taal namelijk symbolische taal. Denk maar aan de taal van je dromen: de meeste dromen zijn symbolisch, niet letterlijk te begrijpen. Hier is een aflevering over de symbolische kijk op het leven.

In een volgende aflevering kijken we uitgebreider naar de symbolische kant van ons bestaan. Dat is een erg belangrijk thema, onder meer in relatie tot de achtergronden van het hele coronagedoe.

 

 

Ik wens je een ‘van harte’ week.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *