HARA-lijn

Vandaag vertel ik je wat meer over ons energielichaam en hoe je ermee kunt werken met een beetje aandacht en intentie. 

Misschien is het nieuw voor je, dat maakt niet uit. Verken het maar eens en zie hoe jij met de HARA-lijn jezelf kunt stabiliseren, je blijft makkelijker bij jezelf, ook bij grote onrust in de wereld om je heen.

Hoe geef jij je leven vorm?

  • Hoe ben je ooit in je huidige huis terecht gekomen, hoe ontstond dat?
  • Via welke stapjes heb je ooit besloten om wel of niet kinderen te krijgen?
  • Hoe heb je gisteren gekozen wat je wilde eten?
  • Hoe gaat je denkproces over iets waarin je nog geen keuze hebt gemaakt? Kun je de bewegingen van je gedachten zien? Ervaar je misschien ook wat die gedachten met je lijf doen? Hoe voelt het voor je?

Wij mensen scheppen ons bestaan vanuit energie

Wij zijn zo gewend aan onszelf te denken als mensen van vlees en bloed. Maar hoe creëren we dat vlees en dat bloed? 

Alles wat we creëren bestaat eerst als een idee in onze gedachten. Heel simpel: als je een ei wilt bakken is dat eerst een idee in je hoofd, dan ga je over tot daden met als resultaat een gebakken ei.

Dat gaat zo vanzelfsprekend dat we er niet bij stilstaan, kijk maar naar je antwoorden hierboven. Toch is het de energie van de gedachten aan een gebakken ei, en hoe het zal smaken etc. de drijvende kracht voor de creatie van een gebakken ei.

De energie van je gedachten zet jou in beweging en dat leidt tot een creatie, klein of groot.

Wij mensen zijn dus eigenlijk allereerst energetische wezens die met hun geestelijke vermogens een materieel leven scheppen.

Dat is belangrijk te weten. Als je zorgt dat jouw energieveld in zo’n goed mogelijke conditie is, wordt het gemakkelijker om je leven op orde te krijgen en te houden.

Je kunt je energieveld (leren) ervaren, zoals je iemand anders ervaart. Ieder mens voelt verschillend. Wat je aan een persoon ervaart is zijn of haar energieveld. Je kunt het ook uitstraling noemen of sfeer.

Even uitproberen

Ga rustig zitten en richt je aandacht op je handpalmen. Wrijf ze even zachtjes tegen elkaar en voel dan de een zachte tinteling van energie in je handen. Als je nu de handpalmen langzaam wat verder van elkaar beweegt kun je (soms met wat oefening) voelen hoe dat energieveld als het ware groter wordt; het vult de hele ruimte tussen je handpalmen.

In deze aflevering vind je meer over het werken met energie via de speciale methode van Reconnective Healing.

HARA

Het HARA-punt in het lichaam, ook wel Tan Tien genoemd, ligt in de maagstreek ofwel bij het derde chakra. Misschien ken je wel het begrip Harakiri, de rituele zelfmoord met een zwaard. Het zwaard wordt in dat punt gedreven.

Het HARA-punt is een heel krachtig energiepunt in het midden van je lichaam. Door daarmee contact te maken kun je met energie (leren) werken.

De start van elke vorm van energiewerk zou moeten zijn om je HARA-lijn te checken: deze energielijn moet recht lopen, zonder kronkels. 

Is dat allemaal nieuw voor je? Mooi, dan valt er iets interessants te ontdekken. Het is niet moeilijk, niet ingewikkeld en zeker niet tijdrovend. 

Hieronder vind je de stapjes waarmee je je HARA-lijn in topconditie kunt krijgen en houden. Als je het zo leest lijkt het omslachtig, maar je kunt het doen met een diepe in- en uitademing.

Je HARA-lijn rechtmaken

  • Adem een paar keer rustig in en uit en richt je aandacht op je derde chakra, de zonnevlecht. Je vindt het ter hoogte van je maag.
  • Blijf ontspannen ademen en stel je dan voor dat er vanaf dat punt een energielijn naar beneden gaat, tot in de kern van de aarde.
  • Stel je dan voor dat deze lijn ook helemaal naar boven gaat tot in het centrum van de kosmos. 
  • Zorg dat de lijn kaarsrecht is door hem kaarsrecht voor te stellen.
  • Stel je nu voor dat er een horizontale lijn door je derde chakra loopt, die samen met de verticale lijn een kruis maakt. Voor mannen loopt die horizontale lijn van voren naar achteren en voor vrouwen van links naar recht.

Gefeliciteerd: je hebt jezelf verbonden met de hemel en de aarde. En je staat nu stevig in de wereld, je hebt je plek ingenomen als het ware.

Het is een goede gewoonte om je HARA-lijn aan het begin van de dag even helemaal recht te maken. Daarnaast kun je het gebruiken voor lastige momenten, waarop je misschien al gewend bent even diep adem te halen en te ontspannen. Voeg het in gedachten rechtmaken van de HARA-lijn maar toe aan die ademhaling! Je voelt onmiddellijk resultaat

 

Ik wens je een krachtige week waarin je stevig in je schoenen staat. Zorg daar maar dagelijks voor met een diepe in- en uitademing en de visualisatie van een kaarsrecht HARA-lijn.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *