Gemoedsrust

Deze aflevering gaat over gemoedsrust. Daarover is mooi materiaal te vinden op het internet, bijvoorbeeld hier.

Vandaar dat we vandaag inzoomen op een specifiek aspect van gemoedsrust: je prioriteiten in het leven. Het is namelijk gebleken dat waar je de meeste aandacht aan geeft, van grote invloed is op je gemoedsrust.

Eerst even onderzoeken

 • Welk rapportcijfer geef je jezelf voor hoeveel gemoedsrust je meestal ervaart?
 • Wat draagt vooral bij aan de hoogte van je cijfer?
 • Wat zou je ideale cijfer zijn en waarom?
 • Wat denk je dat ervoor nodig is om jezelf dat cijfer te kunnen (blijven) geven?

Gemoedsrust

Gemoedsrust associëren we met kalmte, tevredenheid, harmonie en een besef van goed bezig te zijn. Je gemoedsrust wordt onmiddellijk verstoord als er dingen gebeuren die inbreuk maken op dat evenwicht, zoals ongewenste gebeurtenissen, zowel buiten onszelf als in onszelf.

Ik zie gemoedsrust als een teken van geestelijk en emotioneel gezond zijn. Vergelijk het maar met hoe pijn, koorts of krampen een teken zijn van gebrek aan lichamelijke gezondheid. Als de koorts of pijn verdwijnt ben je weer gezond.

Gebrek aan gemoedsrust is een teken dat je geestelijk en/of emotioneel uit balans bent.

Belangrijke bronnen van gebrek aan gemoedsrust

Mijn top drie van onbalans

1. Te veel met je aandacht bij (eisen van) de buitenwereld zijn en onvoldoende aandacht en rust voor je innerlijk, Jezelf.

Hierdoor mis je de wijze en liefdevolle leiding van je Hart & Ziel. Deze leiding is bedoeld om je te helpen een zinvol leven te leiden, waar je achter staat en waar je blij mee bent.

2. Een laag zelfbeeld met weinig zelfvertrouwen en het meedragen van ‘oud zeer’.

Hierdoor gaat je aandacht te veel naar hoe je overkomt op de buitenwereld.  Je spiegelt je meer aan wat er van je wordt verwacht, hoe het hoort en of je ‘erbij hoort’, dan aan hoe jij zelf je leven zou willen leiden. Bovendien twijfel je te vaak of je iets wel snapt, goed doet of kunt.

3.  Lichamelijke belasting door straling van al onze elektronica, inclusief die van smart-apparaten en wifi en masten voor 4G en 5G.

Ons lichaam én onze geest zijn een fijn afgesteld elektromagnetisch systeem. De enorme overbelasting door straling waaraan wij (bijna ongemerkt) worden blootgesteld, is ziekmakend omdat deze elektromagnetische invloeden van buitenaf, onze innerlijke energievelden verstoren. Het resultaat van deze verstoring is onder meer ziekte en veroudering.

Goed nieuws

Je hebt keuzes ten aanzien van het verontrustende drietal hierboven.

 1. Je kunt kiezen waarop je je energie en aandacht richt.
 2. Je kunt leren van jezelf te houden en je zelfvertrouwen te vergroten.
 3. Sinds kort kun je jezelf en je omgeving beschermen tegen overmatige elektromagnetische straling (elektrosmog).

De linken wijzen je verder en het hele blog staat ook in het teken van keuzes maken op het gebied van Hart & Ziel en Zelfvertrouwen.

Je gemoedsrust herstellen en versterken

 • Kijk nog eens naar het rapportcijfer dat je jezelf gaf voor gemoedsrust.
 • Ga rustig zitten en richt je aandacht op je binnenwereld, je Hart & Ziel.
 • Adem langzaam en laat je lichaam pauzes nemen aan het begin en eind van een uitademing en inademing. Doe dit een paar minuten en geniet ervan!
 • Stel je dan voor dat je gemoedsrust net zo groot is als je eigenlijk zou willen. Hoe voelt dat? Wat doet dat met je zelfbeeld en zelfvertrouwen? Wat verandert er in je leven ten goede?
 • Terwijl je geniet van hoe het ook kan zijn, vraag je aan je Hart: Wat heb ik gekozen om dit mogelijk te maken? Hoe heb ik mijn aandacht gericht? Waardoor was ik hiertoe in staat?
 • Als je al je antwoorden hebt gekregen bedank je Jezelf, je Hart, en kom je met je aandacht weer in de ruimte waar je lichaam is. Noteer kort je antwoorden.

De keuze is nu aan jou: waarmee ga je aan de slag? Hoe ga je dat doen? Met wie wil je dit eventueel delen of samen doen? Heb je misschien hulp nodig? Kies je om die hulp te vragen?

 

Ik wens je een week vol gemoedsrust. En lees nog eens het document over de nieuwe mogelijkheid om jezelf en je omgeving te beschermen tegen elektrosmog. Binnenkort heb ik er een en ik zal je de effecten laten weten. (Nee het heeft geen zin de DPE uit mijn tuin te graven: hij wordt specifiek geprogrammeerd voor mijn locatie).

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *