Energiewerk

blog 9 energiewerk

We gebruiken zo in de loop van de dag best vaak het woord energie. Je hebt veel of weinig energie, je zet ergens energie op of je krijgt de energierekening. En dan hebben we nog geestelijke energie, energiedrankjes, zonne-energie en ga zo maar door.

Energiewerk is eigenlijk niks bijzonders, want we doen het de hele dag, ons hele leven en meestal onbewust. Nou is onbewust helemaal niet zo erg, want als je je van alles bewust bent komt er niets uit je handen.

Bewust werken met energie wordt belangrijk en interessant zo gauw je een verandering wilt. Want, wat je nu in je leven hebt, is het resultaat van een bepaalde inzet van je energie.

Als je iets anders wilt, moet je dus je energie anders inzetten zodat het nieuwe mogelijk wordt. Energiewerk is dus eigenlijk scheppen, creëren.

Twee eenvoudige voorbeelden

Je komt op straat iemand tegen en je schenkt hem een stralende glimlach; de kans is heel groot dat je er eentje terugkrijgt en ja, dat heb jij ingang gezet, gecreëerd.

Je wilt iets van iemand gedaan krijgen, maar het is je ervaring dat die ander zich niet zo makkelijk laat overhalen. Je hebt zorgelijke gedachten zoals ‘als dat maar lukt’ ,’als ik maar niet afga’ en ‘ik hoop dat ik mijn zin krijg’. De kans is groot dat het je niet lukt om hem voor je te winnen.

Hoe zit dat dan precies met energie en de resultaten?

Kwantumfysica

Er zit nog een andere kant aan het verhaal over energie. Hier komt het verhaal in mijn eigen woorden, zoals ik het zelf begrijp. Maar het is allesbehalve eenvoudig, we hebben het over een geniaal aspect van ons bestaan! Nieuwsgierig?

Als je materie onder een sterke microscoop bekijkt, kleiner, kleiner en nog kleiner dan komt er een heel interessant moment, namelijk dat bij de volgende stap naar nog kleiner de materie verdwijnt en er alleen energie overblijft. Als je dan weer een stapje groter gaat kijken is er weer materie, een stapje kleiner alleen maar energie.

Een tamelijk jonge tak van de natuurkunde onderzoekt dit, en deze tak heet kwantumfysica. (kwantum = klein).

Die stap hierboven van materie naar energie, laat zien dat materie uit energie ontstaat. En dit is heel belangrijk voor onze eigen verhaal vandaag over energiewerk.

Resultaten behalen

Concrete resultaten in ons leven worden sterk beïnvloed door waar we wel en niet ‘energie opzetten’, vooral geestelijke- en emotionele energie. Geestelijke energie is iets in je aandacht hebben, dit versterken met emoties -van graag willen tot er bang voor zijn-  en verwachten dat het gebeurt (of niet). Wat je aandacht geeft groeit, en wat je niet wilt krijg je ook!

Verbeeldingskracht

Als je weet dat wat je aandacht geeft groeit, en dat je ook creëert wat je niet wilt, dan kun je dat heel gemakkelijk in je voordeel gebruiken.

Ga met je aandacht naar binnen, naar je hart. Zorg dat je verbeelding een paar kenmerken heeft:

  • Maak je verbeelding in ’geuren en kleuren’: wat ervaar je als je je doel hebt bereikt? Hoe weet je dat je het hebt bereikt? Hoe  voelt, klinkt, ruikt en proeft het en hoe ziet het eruit? Wat gebeurt er? Wees een Pietje Precies en voeg zoveel mogelijk details toe aan je verbeelding en vooral ookm emoties, gevoelens.
  • Maak het hele verhaaltje in de tegenwoordige tijd: je hebt het al bereikt!
  • Check of dit precies is wat je wilt en of het voor alle betrokkenen goed is dat dit gebeurt. Maak zo nodig aanpassingen aan je verbeelding.
  • Rond dit af met een krachtig en luidt Yes! Maakt dit eventueel nog sterker met: ‘zo zal het zijn’ of ‘dit of nog iets beters gebeurt er’. Bedank je creatieve centrum (je hart).

In het kort: ervaar in je verbeelding wat je precies wilt in de tegenwoordige tijd en versterk het zoveel mogelijk met gevoelens van vertrouwen, verwachting en dankbaarheid.

Tips voor toepassingen

  • Kijk jezelf ’s ochtends in de spiegel in de ogen en zeg: ‘ik maak er een mooie dag van, Yes!’
  • Stuur een pijnlijke plek in je lichaam liefdevolle en warme aandacht en zeg ‘Genees!’
  • Neem een dierbare in gedachten en omhul hem of haar met een mooie kleur of met wat je hem of haar gunt.
  • Bereid een moeilijk gesprek voor door in je verbeelding te ‘zien’ hoe je na afloop afscheid neemt en tegen elkaar zegt ‘dit was een goed gesprek, dank je wel’.

Energiewerk is dus niets bijzonders, want we doen het de hele dag, ons hele leven. Wat bijzonder is, is dat je je persoonlijke kracht versterkt door je bewust te worden van hoe je je energie gebruikt. En wat je bewust bent kun je veranderen en sturen.

 

Over het onderwerp energiewerk valt nog veel meer te melden. Wij mensen zijn volledig ontstaan uit energie, vandaar dat we een energieveld hebben. Je kunt leren om je daar bewust van te worden, hoewel je daar ook de hele dag al mee te maken hebt. Daarover later meer.

Als je de stap van de energie naar materie en weer terug volledig begrijpt, ben je instaat om te creëren.

De afgelopen jaren is een aantal onderzoekers erin geslaagd om dit proces te begrijpen. Degene die daar naar mijn mening het beste in geslaagd is, is Mehran Keshe van de Keshe Foundation. Ik zal zeker terugkomen op zijn werk en hier is alvast een link. www.KesheFoundation.org

Groeten van Monique.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *