Energie, trilling, frequentie: wat kunnen we ermee?

Deze week kijken we weer eens naar het ongrijpbare en o zo aanwezige begrip ‘energie’ en de relatie met trilling en frequentie. Lees eventueel nog eens de aflevering Wat is energie eigenlijk?  Vooral de eerste twee oefeningen geven je een ervaring van energie. Leuk om nog eens te doen!

Twee nieuwe oefeningen

1. Trilling verhogen. Ga rustig zitten, adem een paar maal diep en ontspannen in en uit.

Wrijf je handpalmen een paar maal stevig tegen elkaar.

 • Kun je de energie in je handen voelen?
 • Wat ervaar je als je je handen kalm aan wat verder uit elkaar brengt?
 • Beweeg met een hand (palm naar beneden) een paar centimeter boven je arm. Hoe voelt dat?
 • Je kunt eventueel ook de kat, de hond of een huisgenoot ‘in de lucht aaien’. Vooral kleine kinderen en dieren zullen reageren.

2. Trilling vergelijken. Ontspan je weer d.m.v. je ademhaling.

Neem dan twee activiteiten in gedachten die je deze week wilt doen. Bijvoorbeeld: je bed verschonen en koffiedrinken met een vriend of vriendin.

 • Vergelijk de twee dingen op hoe aantrekkelijk ze voor je zijn. Welke rapportcijfer zou je geven?
 • Geef nu beide activiteiten een woord dat je gevoelswaarde bij die activiteit weerspiegelt. Bijvoorbeeld: het bed verschonen is een rotklus en de koffieafspraak is iets om me op te verheugen.
 • Zeg nu afwisselend die twee woorden, in het voorbeeld ‘rotklus’ en ‘verheugen’. Let erop hoe je lichaam verschillend op die woorden reageert. Wat merk je? Welke van de twee heeft een hogere trilling. Waarom denk je?

Alles heeft zijn eigen trilling

Alle dingen, mensen, planten, dieren gebeurtenissen en spullen hebben een eigen trilling, die we meten in frequenties.

Bij een lage trilling bewegen (vibreren) de elektronen langzamer dan bij een hogere trilling. Elektronen zijn de basis van onze hele schepping.

Er is een bepaalde frequentie van de elektronen waarbij ons lichaam optimaal gezond is. Deze frequentie is onze meetlat voor alles in onze omgeving. Iemand of iets dat goed bij onze trilling past heeft aantrekkingskracht, ‘klik’ noemen we dat. Als het verschil te groot is willen we weg van iets of iemand.

Kijk nog eens naar de gevoelswaarde van de twee woorden hierboven: ‘rotklus’ en ‘verheugen’. De verschillende effecten in je lichaam, je beleving, worden veroorzaakt doordat je een trilling uit je omgeving vergelijkt met de trilling die voor jou het beste voelt.

Frequenties kiezen: soms van levensbelang!

Ik sprak een oud-cursist die, jaren na de cursus, het volgende vertelde:

Ik was van het ene op het andere moment in een levensbedreigende situatie door een allergische reactie in een restaurant. Vrienden hadden een dokter gebeld maar ik kreeg het steeds benauwder en was bang te stikken voordat de dokter er zou zijn. Toen herinnerde ik me ineens dat je in de cursus had gezegd ‘je kunt altijd je mentale kracht gebruiken om jezelf boven een situatie uit te tillen‘. Ik hoorde je stem in mijn gedachten en ik heb dat zinnetje herhaald totdat de ambulance er was.

Hij besloot zijn verhaal met: ‘jij hebt mijn leven gered’. En ik zei: ‘nee, dat heb je zelf gedaan; je hebt geluisterd naar je intuïtie’. In het kader van deze aflevering zou ik zeggen ‘je hebt gekozen voor positiviteit in plaats van angst en die trilling was precies wat je lichaam nodig had’.

Ons dagelijkse leven is meestal minder dramatisch, maar je kunt je leven een stuk aangenamer en gezonder maken door bewust(er) te kiezen voor datgene wat je in een hoge trilling, frequentie, brengt en houdt.

Een hogere trilling is je beste bescherming tegen angst voor wat dan ook, inclusief de angst voor corona, en alles wat daar aan vastzit. 

Mogelijkheden voor een hoge(re) trilling

 • Beschrijf een situatie in zo positief mogelijke bewoording. Een bed verschonen is geen rotklus, maar je zorgt voor een fris bed dat lekker ruikt. Voel je het verschil?
 • Neem irritant gedrag van iemand niet letterlijk, maar vanuit het begrip dat die ander het even niet zo gemakkelijk heeft. Voel je het verschil?
 • Denk aan de kansen van iets moeilijks, in plaats van aan de beperkingen. Gedachten zijn krachten, met trilling! Voel je het verschil?
 • Zorg voor een goede kwalitiet van wat je eet, drinkt en inademt. Wist je dat er een enorm verschil in trilling is tussen, bijvoorbeeld, een verse wortel direct van het land en eentje die al een week in de koelkast ligt? En ook dat een biologisch geteeld gewas veel beter bij onze frequentie past dan eentje die met kunstmest en bestrijdingsmiddelen is grootgebracht? Voel je het verschil?

Trilling kun je meten, maar je gevoel vertelt je vaak genoeg. Trekt iets je aan, of niet?

 

Ik wens je een week met aandacht voor de energie, de trilling, de frequentie waarin je je begeeft, waarmee je jezelf omhult.

Groeten van Monique

Tip: Op de pagina Good Company staat nieuwe informatie (Nederlandse vertaling van een e-mail) over de NANO SOMA spray die weer volop beschikbaar is.

De frequentie van dit supplement, dat gemaakt is uit voedsel, bouwt je immuunsysteem op zodat je lichaam zichzelf weer in een gezonde trilling kan houden. Daardoor is er geen ruimte meer voor condities met een lagere frequentie.

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *