Een speciale vorm van Zelfvertrouwen

Deze aflevering staat in het teken van je eigen mening hebben en je eigen mening vormen over wat er gaande is in onze wereld. Dat is niet altijd gemakkelijk omdat ons zoveel meningen worden voorgehouden die de test van onderzoek niet kunnen doorstaan.

Door ‘je Honey ‘ te volgen kom je bij feiten die op waarheid berusten. In de komende tijd zal dat een belangrijke vaardigheid blijken te zijn.

Heb je je wel eens afgevraagd

  • Hoe kom ik aan wat ik vind en geloof?
  • Hoe weet ik dat dingen kloppen?
  • Welke dingen bleken in mijn leven een illusie?
  • Hoe ontdekten ik dat en wat leer ik daarvan?

Als je een beetje in elkaar zit zoals de meeste mensen, start je in het leven met te accepteren wat je omgeving je vertelt en wat ze van je willen.

En als we volwassen worden vormen we onze eigen meningen, of misschien toch niet?

Actualiteit, een voorbeeld

Gisteren kwam, weer eens, de ‘uitbraak’ van mazelen wereldwijd in het nieuws. Klinkt serieus vind je niet? Er schijnen soms ook doden bij te vallen, kinderen ook.

Stel dat het verplicht wordt om iedereen tegen mazelen in te enten om deze uitbraak te stoppen, klinkt dat acceptabel voor je?

Vraagje: hoe heb je bovenstaande meningen gevormd?

Voorbeeld van een andere mening over mazelen

Ik heb als kind mazelen gehad. Het was een van de kinderziektes die je moest hebben gehad om een gezond immuunsysteem op te bouwen. Na een paar dagen in bed met wat ongemak maar vooral het privilege van mijn moeder alleen voor mezelf te hebben, kon ik weer naar school. Einde verhaal.

Ik herinner me dat het geen goede zaak was dat ik maar geen rodehond wilde krijgen. Het werd beschouwd als een gemiste kans!

De vraag voor mij is dan nu: negeer ik wat ik weet of hou ik mijn eigen mening?

De wereld zit anders in elkaar dan je misschien wel denkt. Steeds vaker brengen klokkenluiders een ander verhaal naar voren dan de officiële versie van iets.

In tegenstelling tot vaak bij de officiële versie, hebben die klokkenluiders een goed onderbouwd verhaal. Zelfs, of vooral, over controversiële verhalen over wie nou echt al die aanslagen plegen, spionage door de overheid, verregaande gezondheidsmaatregelen en politieke beslissingen.

Nogal grote thema’s vind je niet. Nou, ik vind dat ook en juist omdat het grote thema’s zijn is het belangrijk een juiste mening te hebben, een mening gebaseerd op feiten in plaats van vluchtige tweets, herhaalde vermoedens die waar lijken vanwege de herhaling en ‘dat vindt iedereen toch?’

Een speciale vorm van Zelfvertrouwen

Het vraagt een speciale vorm van zelfvertrouwen om je eigen mening te vormen en die mening te communiceren als jouw mening afwijkt van wat ‘iedereen’ vindt.

Het speciale bestaat eruit dat je je eigen waarheid belangrijker vindt dan erbij horen en gewaardeerd worden.

Het gaat over de levenskeuze om Jezelf te vertrouwen.

Kun je zien hoe speciaal het is en hoe het getuigt van zelfvertrouwen om je eigen waarheid zó belangrijk te maken?

Eigenlijk zeg je daarmee: ‘ik ben kostbaar en mijn wijsheid is belangrijk, ook voor anderen en de wereld.

Speciaal, nietwaar?

Waarom is dit allemaal juist nu belangrijk?

Je eigen mening vormen is altijd belangrijk omdat jij en iedereen unieke mensen zijn en een unieke bijdrage kunnen leveren. De diversiteit en creativiteit daarvan verrijkt ons bestaan.

Zoals het nu in de wereld toegaat doen jouw en mijn mening er niet toe. We worden aangespoord, gemanipuleerd en steeds vaker gedwongen te denken en doen zoals de huidige machthebbers het willen.

De gebeurtenissen in de wereld gaan maar door omdat jij en ik niet meedoen.

Het zien wat er echt speelt en je eigen mening vormen is een begin om daar verandering in aan te brengen.

Doe je mee?

 

Ik wens jou een week waarin je op zoek gaat naar feiten achter gebeurtenissen, waarmee je dan je eigen mening vormt. Ook over wat ik allemaal schrijf!

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Eén gedachte over “Een speciale vorm van Zelfvertrouwen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *