Een groots resultaat begint met iets kleins

ontkiemen

Je kunt soms diepe bewondering hebben voor het resultaat dat een persoon in zijn leven weet te bereiken. Vaak bekruipt ons dan de gedachten ‘zoiets zou ik nooit kunnen’. Maar als je de levensverhalen van grote namen leest, zoals Nelson Mandela of Martin Luther King, dan zie je dat hun grote resultaten klein en eenvoudig zijn begonnen. In zijn wereldberoemde speech ‘I have a dream’ laat King zien wat het kleine begin van grootse resultaten is: een idee, een hartewens, een droom over de toekomst.

  • Welke dromen heb jij?
  • En als je terugkijkt, welke heb je al gerealiseerd?
  • En welke heb je weer laten varen, om welke reden dan ook.

Op mijn vierde verjaardag kreeg ik een schoolbord je met twee krijtjes, want ik zou juf worden. Dat is gelukt en achteraf kan ik herkennen dat die vierjarige goed aangesloten was op haar Ziel.

Ik heb ooit ook de droom gehad om te trouwen en met iemand oud te worden. Dat is ook gebeurd, maar we waren tamelijk jong toen we al weer uit elkaar gingen. Terugkijkend kan ik zien dat die wens meer werd ingegeven door de behoefte aan zekerheid dan aan iets wat mijn Ziel wilde. Uiteindelijk bleek een langdurige relatie niet echt in mijn levensplan passen.

luchtkasteel

Hoe worden dromen waar?

Nou, in ieder geval moet je er wat voor doen. En zoals in mijn twee voorbeelden hierboven is ook de bron van de wens of droom belangrijk.

Het is mijn ervaring dat de dromen van de Ziel de meeste kans van slagen hebben als je ermee op pad gaat. Dan zie je vaak, vooral achteraf, dat ondanks tegenslag en obstakels er hulp kwam opdagen, soms op de meest wonderlijke manieren. Het lijkt dan wel alsof er iets Groters het belangrijk vond dat deze droom werd gerealiseerd.

Is het werkelijk zo eenvoudig, zorgen dat je droom bij je ziel vandaan komt en dan aan de slag gaan? Ja, zo eenvoudig is het, maar dat betekent niet dat het altijd gemakkelijk is. Het leven kent obstakels en onverwachte moeilijkheden. Het helpt als je hebt geleerd om Jezelf te vertrouwen. Dan weet je welke droom echt de moeite waard is om te realiseren.

In de tijd waarin we leven is dringend behoefte aan mensen die hun Ziel durven volgen om op die manier bij te dragen aan een betere wereld. Dat kunnen we echt niet aan de politiek overlaten!

Het hoeft allemaal niet groots en meeslepend te zijn

Hoe inspirerend grootse werken ook zijn, niet iedereen hoeft met zijn leven in de schijnwerpers te belanden. Elke daad die je vanuit je hart en ziel doet is waardevol voor jezelf en je omgeving. En al die ogenschijnlijk kleine daden hebben vaak veel grotere invloed dan je zou denken.

Bijvoorbeeld

  • Een vader stopt met zijn computerwerk om zijn zoontje te helpen met moeilijk huiswerk. Het zelfvertrouwen van die jongen groeit onder de liefdevolle begeleiding van pa. Dit zelfvertrouwen maakt het mogelijk dat hij leert om Zichzelf te vertrouwen.
  • Er staat iemand bij de kassa van de supermark achter je met maar één boodschap. Je laat hem even voorgaan en een stralend lach als dank je is je beloning. Je voelt je ineens ook blij en dankbaar, waardoor je zelf ook weer stralend op iemand anders reageert. Zie je de steen in de vijver?
  • Je geeft een vrachtwagen de ruimte om in te voegen op de snelweg. De chauffeur zwaait even naar je als dank. Wat je niet kunt zien is dat hierdoor zijn stress omlaag gaat en hij zich beter voelt dan daarvoor en dat dit een potentieel ongeluk met slachtoffers heeft voorkomen.

Misschien heb je zelf ook wel dit soort voorbeelden.

Intentie is het halve werk

Zoals we al vaker in dit blog bespraken is een intentie maken cruciaal voor welk succes dan ook. Zie een wens of droom maar als een zaadje en je intentie als het planten van het zaadje. En als je dan met je droom aan de slag gaat is dat net zo iets als het plantje water geven. Je wens is dan levensvatbaar.

Een intentie maken aan het begin van de dag

De beste manier om te ontdekken of iets werkt is om ermee te experimenteren. Bijvoorbeeld door een week lang elke ochtend een intentie te maken voor die dag. Het kan iets kleins zijn zoals iemand opbellen waarvan je weet dat die er op zit te wachten of een klusje doen wat je steeds maar voor je uitschuift.

Waar het om gaat is dat je ervaring opdoet met hoe het zetten van een intentie voor jou werkt. Doe het maar eens een week; de kans is groot dat je er nooit meer mee stopt!

Er was eens…

… een klein jongetje, Mehran, dat in Iran woonde. Zijn vader was een technicus die met röntgen werkte en Mehran groeide op te midden van alle kennis en informatie over de wereld van kernenergie. Op school werd al snel duidelijk dat hij goed kon leren en vooral aanleg had in de techniek, net als zijn vader.

Voor zijn academische opleiding ging hij naar Engeland en het bleek  al snel dat hij iets bijzonders te bieden had. Vol vuur sprak hij over zijn droom hoe kernfysica de wereld kon verbeteren. Hij ontwikkelde briljante concepten en technieken en trok de aandacht van invloedrijke mensen, die hem graag wilde inlijven om te profiteren van zijn vermogens.

Al snel voelde hij zich daarmee niet op zijn gemak, omdat hij zijn kennis wilde delen met de mensheid en niet ter beschikking stellen van een kleine selecte groep. Hij wees verleidelijke voorstellen af en liet zich niet intimideren.

Zijn leven werd er daarna niet gemakkelijker op, omdat deze hooggeplaatsten geen middel onbeproefd lieten om hem over te halen, inclusief bedreiging en chantage. Mehran Keshe moest meerdere keren moeilijke keuzes maken omdat hij zijn droom wilde volgen. Het kostte hem veel stress, geld en zelfs vriendschappen. Hij bleef op het pad van zijn droom en ontmoette zijn partner Carolyn die hem volledig steunde en nog steunt.

Om een verhaal van meer dan 30 jaar kort te maken: Mehran Keshe is nu bezig om de wereld te helpen met de vruchten van zijn plasmatechnologie, zoals gratis elektriciteit, gezondheidstechnieken voor ernstige ziektes zoals kanker, glaucoom en ALS. Ook heeft hij Tepco, de fabrikant van de Fukushima kerncentrales, geleerd hoe je grootschalig straling onschadelijk kunt maken.

Tegelijkertijd is hij bezig om mensen om zich heen te verzamelen die in staat zijn de wereld te helpen besturen vanuit liefde en creativiteit. Dat project heet ‘One Planet, One Race, One Nation’.

We zullen nog veel van hem gaan horen, ook al wordt hij met alle macht tegengewerkt door degenen die leven van angst, geweld, oorlog en schaarste. Klik hier voor meer informatie.

Ik ben van plan om op de pagina ‘Keshe’ af en toe informatie te plaatsen, in begrijpelijke taal, over het werk van Keshe, de plasmatechnologie en haar toepassingen. En ik wil je ook vertellen hoe jij zelf eenvoudige toepassingen kunt maken.

Wat te denken van een manier om de pijn te verminderen of meer energie te krijgen?

hartslag

Ik wens je dat je de positieve effecten van intenties verder gaat ontdekken. Het gebruik ervan kan je leven veranderen, echt waar! Tot volgende week.

Groeten van Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *