Een andere kijk op jezelf

Wij zijn gewend om niet zo vaak na te denken over wie we eigenlijk zijn, wat de zin is van ons leven en dat we een deel zijn van een groter geheel.

Deze aflevering nodigt je uit om dat wél te doen. Waarom? Omdat je daarmee je perspectief verandert: je idee over jezelf, je waarde en je problemen en je talenten. Het geeft je de kans om een sleur te doorbreken of om te keren op een doodlopende weg.

Nieuwsgierig?

Het plaatje

Je kent die Russische poppetjes wel, Matroesjkas, houten poppen die onderdeel is van een reeks steeds kleinere in elkaar passende poppen. Ze horen bij elkaar hoewel ze verschillend getekend zijn. Ieder poppetje is zichzelf en ook onderdeel van iets een groter geheel.

Stel je jezelf voor als het kleinste poppetje, het kleinste deel en hoe je dus omarmd wordt door grotere een steeds groter geheel.

Wat zie je dan als je kijkt naar…

  • Jouw plaats en rol in je gezin, familie en buurt waar je woont?
  • De invloed van jouw talenten op je omgeving?
  • Hoe levensvisie van invloed is op anderen?
  • Hoe jouw leven bijdraagt aan wat er in de wereld gebeurt?

Onze wereld is een soort optelsom: alle talenten, keuzes en acties van iedereen samen, vormen ons bestaan.

Je hebt een scala aan mogelijkheden waarmee je invloed uitoefent op je omgeving. En de mensen om jou heen, in steeds grotere cirkels, beïnvloeden jou.

Best vaak hoor ik mensen klagen over problemen of gebreken in hun leven. En ja, je kunt soms heel wat tegenwind ervaren, al is het maar omdat een van je dierbaren het zwaar heeft.

Maar het zijn juist de problemen of tekorten die het beste uit jezelf naar voren halen. Tenminste als je er zo naar kijkt. En ook ‘lastige’ mensen of ongewenste acties van anderen, inclusief die van instanties, kunnen je aansporen om je talenten aan te boren en er iets moois van te maken.

Tips van Monique

  • Zorg dat je onvoorwaardelijk van Jezelf houdt. Dat wil zeggen dat van harte blij bent met wie je bent.
  • Organiseer je leven zo dat je dagelijks tijd hebt voor Jezelf: om te mijmeren, mediteren en van de natuur te genieten.

In een eerdere aflevering keken we al eens naar ‘je bewust worden van eenheid en samenhang van alles op aarde’. Er staat een heel belangrijke oefening staat die zo begint:

Ga eens even rustig zitten en neem iemand in je gedachten die anders is dan jij en waar je op de een of andere manier moeite mee hebt. Klopt het dat je meteen iets van angst of conflict voelt? Dan heb je de juiste persoon gekozen!

Je zou deze oefening kunnen doen door de ‘bril ‘ dat jullie beiden belangrijk en uniek zijn. Bereid je maar voor op een verrassend leuke ervaring!

 

Ik wens je een week met een hernieuwd gevoel van eigenwaarde. En hopelijk ook een hernieuwd besef van de waarde van mensen in je omgeving.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *