Dobby als inspiratiebron

Hoe weet je dat iets belangrijk voor je is? Meestal doordat iets je raakt. Op dit moment worden we allemaal geraakt door gebrek aan Liefde, dus wil ik het vandaag over Liefde hebben.

Nou is er over liefde al heel veel gezegd, wat kan ik daaraan toevoegen? En toen dacht ik aan Dobby, de computeranimatie van de Harry Potter films … herinner je hem?

Dobby

Deze compilatie  brengt Dobby weer in je herinnering, of geeft je een idee van de kwaliteiten die Dobby laat zien.

Ik herinner me mijn diepe emoties bij de scène van zijn dood in de film. Hoe is het mogelijk dat een computeranimatie dat oproept? Wat vertegenwoordigt Dobby? Wat is eventueel de betekenis daarvan voor mij, ons, in deze tijd?

Kwaliteiten van Dobby

Hier is wat ik herken en waarschijnlijk zie je zelf nog andere kwaliteiten waar Dobby voor staat:

 • Toewijding
 • Ontzag voor de grootheid van een ander
 • Jezelf dienstbaar maken aan iets groters
 • Dankbaarheid
 • Acceptatie
 • Trouw

Kortom: liefde.

Dobby is een computeranimatie waarvan de basis een pop is, die door een kunstenaar is gemaakt. Het kan dus niets anders dan dat degenen die bij de productie van de animatie betrokken waren, die kwaliteiten uit zichzelf haalden; dat is wat ons raakt, wat je herkent: de trilling, de sfeer. 

Het kan dus ook niet anders zijn, dan dat wij mensen deze kwaliteiten in onszelf hebben

Vandaar dus mijn diepe emotie bij het ‘overlijden’ van Dobby. Hij is een van de meest geliefde karakters van de hele film serie geworden omdat wij het goede en liefdevolle dat hij laat zien in onszelf herkennen.

Dobby als inspiratie

Als je het bovenstaande herkent, zou je Dobby als dagelijkse inspiratiebron kunnen gebruiken, als hulpmiddel om een liefdevolle sfeer aan je dag te geven.

 • Maak eventueel een kopie van een afbeelding van Dobby en zet die in het zicht.
 • Neem aan het begin van je dag zeven minuten de tijd om een kwaliteit van Dobby in je aandacht te halen.
 • Stel je dan voor dat je in de loop van de dag één kwaliteit tot uitdrukking brengt in concrete situaties, bijvoorbeeld:
  • Hoe kan ik toewijding uitdrukken in contact met X?
  • Stel dat ik grootsheid zou opsporen in Y?
  • Hoe kan ik trouw gebruiken bij twijfel of angst?
 • Rond deze korte meditatie af met een korte bevestiging (affirmatie) die je hardop zegt en gedurende de dag nog eens herhaalt. Bijvoorbeeld: Vandaag ben ik trouw aan mijn voornemen om X te doen/zijn.

Je kunt natuurlijk ook iemand of iets anders als inspiratiebron gebruiken.

Waar het om gaat is dat je je dagelijks actief inlaat met een kwaliteit van Liefde. Dat is een bijdrage aan ons allen die je voorstellingsvermogen waarschijnlijk te boven gaat. Het is groots en het is belangrijk!

En de bonus? Wel, als je je met Liefde bezighoudt verdwijnt alles wat geen liefde is naar de achtergrond! Dat is mooi meegenomen, toch?

 

Ik wens je een liefdevolle week, een week vol Liefde.

Groeten van Monique

 

 

 

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *