De wereld een kaartje sturen

stralend kind

… de schoonheid van Moeder Aarde …

… de potentie mensen: vreugde, schoonheid, creativiteit en liefde…

… de smaak en energie van gezond vers kleurrijk voedsel…

Al deze mooie dingen zijn al lang niet meer vanzelfsprekend, want Moeder Aarde heeft het moeilijk.

Wat doe je als iemand het moeilijk heeft?

Hoe toon je je betrokkenheid, hoe kun je een moeilijke situatie verzachten? Hoe kun je misschien zelfs een belangrijk verschil maken voor iemand?

Je stuurt iets waar de ander blij mee is: een kaartje, bloemen, chocola of een fruitmand. Of je kunt bellen of op bezoek gaan. Hoe doe je dat met Moeder Aarde?

Laten we eerst eens kijken hoe dat kaartje sturen werkt voor mensen die het moeilijk hebben. Waarom voelt iemand zich daardoor beter? De ziekte verdwijnt niet en het probleem ook niet. Wat doet zo’n kaartje dan? Bij ons mensen gaat het om aandacht, betrokkenheid, liefde. Daarvan knappen wij op, daar gedijen wij bij! Het doet zelfs de gever goed!

Wist je bijvoorbeeld dat kankerpatiënten een veel grotere overlevingskans hebben, als ze in een liefdevolle omgeving zijn?

Waar knapt Moeder Aarde vanop?

Wij zijn individueel niet instaat om vervuiling grootschalig op te ruimen. En we kunnen ook niet zo maar de roofbouw stoppen die wij als mensheid plegen, net zo min als we iemand van kanker kunnen genezen.

Moeder Aarde is een levend wezen, een organisme. Zij heeft bewustzijn en daardoor is ze gevoelig voor en reageert ze op … alles wat we haar sturen, ook een symbolisch kaartje of fruitmand!

Beterschap

Een kaartje sturen aan Moeder Aarde

Ga altijd eerst naar binnen, naar je hart, en maak een intentie; bijvoorbeeld ‘ik wil Moeder Aarde helpen, bedanken, bemoedigen…’

  • Neem een afbeelding van de aarde in gedachten en stuur daar een mooie kleur heen; in gedachten zie je dan die mooie gekleurde energie, want dat is het, door haar in dank worden ontvangen.
  • Als er ergens grote droogte is en daardoor voedselschaarste, stel je dan in gedachten voor dat er in dat gebied langdurig een milde regen valt, waardoor alles weer tot leven komt.
  • Als beelden op de buienradar de krul van een orkaan laten zien, maak dan in gedachte de krul kleiner en stel je voor dat het getal van de orkaankracht lager wordt, steeds lager.

Als je dit energiewerk doet ga je jezelf ook beter voelen. Net als bij je een kaartje dat je aan een zieke hebt gestuurd. Dat voelt goed, omdat je een bijdrage levert.

En hoe zit het met alle geweld en aanslagen in de wereld?

Zo in je eentje kun je je daar knap machteloos bij voelen en die machteloosheid kan ook omslaan in agressie of afstandelijkheid.

Hoe reageer jij als je je machteloos voelt? Reageer je je op je omgeving af? Gaat de machteloosheid in je lichaam zitten in de vorm van stressklachten? Haal je je schouders op met de gedachte dat je in je eentje toch niets kunt doen?

Ik wil altijd zo gauw mogelijk af van machteloze gevoelens. Ik wil het liefst het probleem dat mijn machteloos maakt opruimen.  Als dat niet kan kies ik voor energiewerk, zoals in de voorbeelden boven.

Probeer het zelf ook eens, doe er ervaring mee op, kijk hoe het voor je werkt. Het is een vorm van even tijd voor jezelf, hoe raar dat ook klinkt. Tijd voor mezelf door Moeder Aarde een kaartje te sturen? Jazeker!

hartslag

Er valt nog veel meer te melden over de wereldsituatie en wat je er als mens mee kunt, of niet. Daarover volgende week meer. In ieder geval wil ik eens kijken naar wat er mogelijk nog meer te ontdekken valt, dan wat het nieuws ons vertelt. En natuurlijk wat je ermee kunt.

Groeten van Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *