De Spirituele waarde Vertrouwen

Je kent de uitdrukkingen wel van ‘rotsvast vertrouwen hebben’ en ‘zoals de waard is, vertrouwt hij zijn gasten’.

Deze aflevering gaat over vertrouwen hebben en wat het voor je doet. En ook over wat jij moet doen, zodat vertrouwen voor jou aan het werk gaat.

Wat denk je, wil je meer hierover weten?

Een simpele test om het uit te proberen

  • Ga rechtop staan, met een steuntje van een tafel of stevige stoel binnen handbereik. Doe dan je ogen dicht, ga op één been staan en zeg hardop: ‘ik blijf rechtop staan’Tel hoe vaak je dit kunt zeggen totdat je je evenwicht verliest.
  • Doe dan hetzelfde maar zorg dat je het vol vertrouwen doet: je weet gewoon dat het je moeiteloos lukt en net zo lang als je wilt.

Merk je verschil tussen de twee ervaringen? Waardoor ging het mis in de tweede ronde?

Wat denk je dat het verschil zou zijn voor de olifant van het plaatje?

Vertrouwen

Vertrouwen is iets wat we durven doen als er een goede reden voor is, bijvoorbeeld omdat iets altijd goed is gegaan of omdat iemand eerlijk en betrouwbaar is gebleken.

Vertrouwen moet je verdienen, nietwaar?

Nou, eh… eigenlijk … je kunt ook Vertrouwen GEVEN.

Vertrouwen geven aan een doel, een persoon of een wens lijkt een riskante zaak: wat als het mis gaat, wat als je vertrouwen beschaamd wordt?

Vertrouwen als een spirituele waarde

Zoals in een eerdere aflevering besproken is, vertegenwoordigen spirituele waarden de basis, de bron van ons materiële bestaan. Anders gezegd: als je rekening houdt met de spirituele basis van je bestaan, gaat het je ook goed in de materiële kant van je leven.

In het dagelijkse leven zeggen we dan: ‘ik volg mijn hart’ of ‘ik ga af op mijn buikgevoel’.

Het loont dus om gehoor te geven aan wat je Hart vindt en wil. Je Hart links laten liggen ten gunste van je hoofd is helemaal niet zo handig, in tegendeel.

De spirituele waarde Vertrouwen is een substantie die niet zo tastbaar is als wat wij materie noemen, maar toch! Het is de substantie waarmee we kunnen creëren door met Hart en Ziel te Vertrouwen en geloven wat ons Hart aanreikt.

Dat is dus iets anders dan blind vertrouwen!

Vertrouwen doe je zo

Kiezen en handelen vanuit de spirituele waarde Vertrouwen is dus iets anders dan ‘neus dicht en springen’.

Het is leven vanuit de wijsheid van je Hart, of in de taal van dit blog: het volgen van de Honey.

Je Hart kent jou door en door en ook de bedoeling van je leven. Deze kennis staat altijd centraal in alle adviezen die je krijgt.

  • Je hart overziet het geheel van je vraag, wens of probleem.
  • Het houdt rekening met het belang van jou EN alle andere betrokkenen.
  • Het kent alle mogelijke oplossingen en kiest de beste voor je uit.

Wat denk je, zou het de moeite waard zijn om meer vanuit Vertrouwen te leven. Of zelfs alleen maar vanuit Vertrouwen?

Zoals met veel nieuw gedrag is het wijs om eerst te oefenen met iets eenvoudigs. Bijvoorbeeld door bij twijfel of je iets wel of niet moet doen, je hart te raadplegen en tevoren met jezelf af te spreken om vol vertrouwen het advies van je hart te volgen.

Je zult merken dat je hoofd zich ermee gaat bemoeien, maar je houdt je aan de afspraak om je Hart te volgen. Als je met eenvoudige dingen begint kan er niet veel misgaan.

Het grootste risico dat je loopt is om te moeten zeggen ‘had ik dit maar eerder ontdekt’!

Ik wens jou een week met veel vertrouwelijke gesprekjes met je Hart en dat je Vertrouwt wat je daar aantreft. Je weet: wat je aandacht geeft groeit. Kies maar waar jouw aandacht deze week ligt.

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *