De reis van je ziel in je lichaam

In deze aflevering kijken we naar je leven als een reis van je Ziel. Veel mensen worstelen met het begrip Ziel en nog meer mensen ervaren weinig reis, ontwikkeling of groei. Het leven lijkt dan meer een herhaling van patronen. Laten we eens verder kijken

Je leven als ontdekkingsreis

 • Als je leven een ontdekkingsreis is: waarheen gaat jouw reis?
 • Waar ben je al geweest, wat waren de belangrijkste pleisterplaatsen in je leven?
 • Waar wil je nog meer heen, wat wil je nog meer meemaken?
 • Waar ben je op dit moment in je leven, waar gaat de meeste tijd of energie in zitten?

Voor veel mensen is de Ziel iets ongrijpbaars en weinig van belang in het gewone leven.

De Ziel is buiten ons dagelijks leven beland en religieuze stromingen hebben er hun business van gemaakt. En daar geloof je dan wel of niet in.

Je Ziel als centraal punt in je leven

Onze Ziel is simpel alles wat we in onszelf over onszelf weten. Hier zijn een paar ingrediënten:

 • Ondanks dat je spiegelbeeld in de loop der jaren verandert, ervaar je in jezelf een constante over wie je bent. Dat hangt niet af van je leeftijd of je banksaldo.
 • Je Ziel vertelt je wat je eigenlijk zou willen of ‘moeten’. Sommigen noemen dit geweten en ja, dat is een aspect van hoe je je Ziel kunt ervaren.
 • Je Ziel heeft alle informatie over wie je eigenlijk bent, of beter: je Ziel is wie je bent. 
 • De Ziel is onsterfelijk, zoals iedereen weet die een overleden dierbare nog steeds kan voelen.
 • Kortom: Je Ziel is je essentie en je lichaam biedt tijdelijk onderdak aan je Ziel.

En hoe zit het met de ontdekkingsreis?

Een flauw antwoord zou zijn ‘dat hangt er vanaf welke reis je boekt’. Maar daar zit ook een kern van waarheid in.

Je Ziel is voor haar expressie in de wereld afhankelijk van jouw keuzes. Ze klopt bij je aan, ze doet suggesties en het is aan jou om als het ware open te doen en haar binnen te laten.

Je ziel krijgt assistentie van gebeurtenissen in de buitenwereld. Die nopen je om keuzes te maken, te beslissen en actie te ondernemen.  Gebeurtenissen van buitenaf zijn mooie en kansvolle momenten voor nieuwe bestemmingen van jouw reis.

Gewoontes en je goed willen voelen.

Wij voelen ons graag goed, gerustgesteld en veilig. Gewoontes helpen daarbij, maar ze zijn vaak niet geschikt voor chaotische tijden. Chaos is kenmerkend voor grote veranderingen: het oude brokkelt af en het nieuwe is er nog niet (helemaal).

Je merkt dan dat de gewoonte niet meer ‘werkt’ of dat ze problemen oplevert. De kunst is om te herkennen dat een vertrouwde gewoonte niet langer je vriend is. Als je dat herkent heb je de vrijheid om iets anders te kiezen.

 • Welke gewoonte is niet langer je vriend? Hoe merk je dat?
 • Wat is het advies van je intuïtie, je ‘buikgevoel’?
 • Hoe kun je dat advies in je voordeel gebruiken?

De kans pakken

De wereld om ons heen geeft je kansen te over. Alles waaraan we gewend waren brokkelt af en verdwijnt. Waar gaat het allemaal heen en wat betekent dat voor mij?

De beste manier om je kans pakken in dit alles is, niet verrassend, je intuïtieve deel van je hersenen te gebruiken, de rechterhersenhelft. 

Hoe weet je dat je die informatie kunt vertrouwen?

Dat weet je door ervaring. En die ervaring bouw je op door ervoor te kiezen. En er is een degelijke reden om dat te kiezen: waarom zou jouw innerlijk, die constante die je hele leven bij je is, niet te vertrouwen zijn? Dat is net zoiets als zeggen ‘ik geloof niet wat ik zie en hoor’.  

 

 

Ik wens je een week met veel vertrouwen in de informatie van je Ziel voor de koers in je leven op dit moment. Goede reis!

Groeten van Monique

 

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via bliss@freedom.nl en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *