De magie van je dagelijkse leven

In de laatste afleveringen ging het over ‘grote’ zaken zoals Spiritueel, Liefde, het wereldgebeuren. Vaak krijg ik reacties van mensen in de trant van ‘ja, maar wat kan ik nou in mijn eentje?’ en ‘maar de dagelijkse praktijk is zo anders’. 

Deze aflevering gaat over hoe je in je eentje grote dingen kunt bereiken. De methode lijkt heel simpel maar laat je niet misleiden: het is de kern van alle creativiteit en alleen je twijfel of ongeloof kan je daarin beperken!

Het plaatje

Je hebt dit als kind vast wel gedaan: de pluisjes van de paardenbloem wegblazen en tegelijkertijd een wens doen. Als kind geloofde ik daar heel sterk in: ik zag de wens in gedachten al uitkomen. Het maakte me meteen hoopvol en blij. De kinderwereld is vol magie!

Met ‘magisch’ bedoelen we meestal dat het niet verklaarbaar is en eigenlijk niet kan. Toch is de hele wereld vol magie: de natuur, mensen en al hun creaties zijn ‘magisch’. Want we kunnen de natuur niet verklaren en al die samenhangende schoonheid, hoe kan dat eigenlijk allemaal bestaan?

Het succes van de Harry Potter boeken en films laat iets zien van de aantrekkingskracht van magie. Eigenlijk zijn we allemaal tovenaars. Hieronder vind je de kern van onze magie als mens.

Eerst even je eigen ervaringen creëren

 • Check je lichaam en vind een plek die stram, pijnlijk of gespannen is.
 • Ga rustig zitten, haal een paar maal diep adem en ontspan je.
 • Stel je nu voor dat je met elke inademing een heerlijke stroom zonne-energie naar die plek stuurt en dat je met elke uitademing de stramme, pijnlijke of gespannen energie als afgewerkte schrale lucht naar buiten stuurt.
 • Doe dit gedurende tien of vijftien ademhalingen.

Hoe is het nu met die plek? Tevreden? Magie? Wil je meer? Ga je gang!

De kern van creatief zijn: je gedachten kiezen

Wij mensen creëren altijd, bewust of onbewust. Je kunt niet niet-creëren.  Je kunt bewust kiezen wat je wilt scheppen, of het overlaten aan je onbewuste creativiteit.

Als je onbewust creëert wil dat zeggen dat automatische gewoontes en gedachten achter het stuur zitten van jouw creatieve vermogens. Lees daarover eventueel deze aflevering.

De bovenstaande ervaring heb jij zelf gecreëerd en ook nog binnen een paar minuten! Wat vertelt dat je?

Magie als dagelijkse gewoonte

De kern van alle creatieve talenten, de kern van magie, is gericht je vermogen gebruiken om een resultaat in je gedachten al te ervaren, terwijl het nog niet bestaat.

Waarom zou je dat willen? Waarom die moeite doen om iets te leren, jezelf een beetje aan te sporen iets nieuws te doen? Iets nieuws voelt meestal ongemakkelijk. Hier zijn een aantal redenen:

 • Het is ook uitdagend en spannend om iets nieuws uit te proberen.
 • Als het werkt geeft dat meer mogelijkheden om te hebben en te zijn wat je wilt.
 • Je kunt ophouden met over iets te klagen en je machteloos voelen.
 • Je kunt zelf zorgen dat iets verbetert.
 • Je kunt een voorbeeld voor anderen zijn.
 • Je uitstraling verandert en je trekt andere contacten en gebeurtenissen aan.

Kortom: alleen maar winst met een beetje investeren in moeite en tijd.

Waarom je dit blog leest

Ik sprak laatst iemand die zei ‘ik lees jouw blog omdat ik hoop iets te vinden dat me echt verder helpt’.

 • Waarom lees jij dit blog?
 • Wat is het dat je misschien zoekt op hoopt te vinden?
 • Welke gedachten en gevoelens heb je na het lezen van een aflevering? Heb je een pareltje gevonden of ben je wat teleurgesteld?

Als je nog geen pareltje(s) hebt gevonden is het misschien tijd om jezelf af te vragen wat je nog nodig hebt. Vraag maar aan je hart en luister ontspannen en zonder verwachtingen naar jouw antwoord.

Heb je al een pareltje gevonden? Gebruik het om magie te creëren in je dagelijkse leven.

Ik wens jou een week waarin je minstens een pareltje vindt dat jouw leven iets magisch geeft.

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *