De kracht van je visie vertrouwen

Waar sta jij achter, wat heeft je hart, waar ga je voor, wat zou je eigenlijk … en wat is toch wel… ?

Deze aflevering gaat over een benadering om juist in deze tijd stevig in je schoenen te staan. Moeilijkheden kunnen het beste uit jezelf naar boven halen! Hoe? 

Vandaag kijken we naar hoe het leven vanuit een levensvisie daar een rol bij kan spelen.

Het plaatje

Stel je voor dat jij die persoon bent:

  • Waar kijk je naar, waar ligt jouw focus in je dagelijkse leven?
  • Welke prioriteiten heb je, wat is echt belangrijk voor je? Waarom?
  • Hoe luidt jouw levensvisie in een korte zin samengevat? Ik ken iemand die zegt ‘leven en laten leven’ en iemand die zegt ‘samen een mooie wereld maken’. Wat is jouw motto?
  • Wat doet jouw levensvisie voor jou? Werkt ze in je voordeel, heb je er steun aan?

Iedereen heeft een levensvisie, hoewel die ook vaak onbewust is. Onbewust wil niet zeggen onbereikbaar, alleen maar (nog) niet in je aandacht.

Je levensvisie is bedoeld om maximaal Jezelf uit te drukken in deze wereld. Dat voelt zinvol en heel bevredigend.

Als je geen leven leidt vanuit een bewuste visie, heb je leven vooral gericht op de buitenwereld, ZONDER veel bewuste voeding van je Ziel, Jezelf.

Dan ben je vooral aangewezen op wie je als mens bent en wat je hebt bijgeleerd in de loop van je leven. De voeding daarvoor is dan vooral vanuit de buitenwereld, de cultuur en sociale wisselwerking. Je mist dan de onmiddellijke wijsheid en kennis van je Hart & Ziel.

Kenmerken van een leven zonder voeding van je Ziel

(Het lijstje is wat zwart-wit om je een beter idee te geven.)

  • Je karakter bepaalt veel keuzes: aardige mensen zijn aardig, sombere mensen mopperen en klagen zich door het leven heen.
  • Je denken domineert je voelen.
  • Je bewustzijn wordt bepaald door wat je kunt waarnemen via je 5 zintuigen. Iets anders bestaat er niet.
  • Je bent een gemakkelijk doelwit voor meningen en invloeden van buitenaf: anderen, media, propaganda, reclame en pressie.
  • En VOORAL: er knaagt altijd iets, er is altijd een leegte of gemis, die meestal wordt opgevuld met consumptie, vermaak en nastreven van wat als het persoonlijk belang wordt gezien.

Nou Monique, dit is toch een positief blog? Jazeker, dat is het ook. En soms is het nodig het beestje bij de naam te noemen. We leven in een hele bijzondere tijd waarin van alles schuift, verandert en verdwijnt.

Onze maatschappij is meer dan ziek en dat werpt ons terug op onszelf. Juist daarom, juist nu is dan je levensvisie van groot belang: het verbreedt je blik en daarmee je mogelijkheden die voorbij je vijf zintuigen liggen.

Door je levensvisie in je aandacht te brengen kun je er kracht aan ontlenen. Ze kan je door moeilijke tijden helpen en ook bij lastige keuzes.

Je boort zelfs nieuwe mogelijkheden aan in jezelf waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Je levensvisie vind je in je hart

De dingen waar je helemaal achter staat horen bij je levensvisie ALS ze uit je hart komen. Hier is een aflevering die je kan helpen daarover meer helderheid te krijgen.

Als je over een ander thema in dit blog iets wilt weten kun je altijd een zoekwoord intikken (rechtsboven), of een van de categorieën aanklikken.

 

Ik wens je een week waarin je levensvisie je nieuwe mogelijkheden geeft. Wat maakt jou uniek? Spoor het op en gebruik het als helpende kracht voor jezelf en anderen.

OPROEP
Ik werk aan een document dat kort de kern benoemt van wat er nou eigenlijk gaande is met de zogenaamde Corona crisis. Mail me even (bliss@freedom.nl) als je vragen hebt over COVID19, testen, mondkapjes, vaccinaties, 5G en de relatie daarvan met deze crisis.

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *