De kracht van anders kijken naar je leven en jezelf

Deze aflevering heb ik gemaakt omdat steeds meer mensen zich zorgen maken over het Coronavirus. Als jij dat ook doet raad ik je aan de vorige aflevering eerst nog eens na te lezen. Deze aflevering bouwt daar op voort.

Bij elke zorg en elk probleem heb je de keuze om je wel of niet door angst te laten leiden. Wil je weten hoe je de angst de baas blijft?

De manier waarop je waarneemt bepaalt hoe je je voelt. Altijd! Als je je anders wilt voelen kun je dus het beste je kijk veranderen. Zeker als het gaat over zaken van levensbelang.

Oorzaak van veel angsten en zorgen

Wij hebben geleerd om op een bepaalde manier naar onszelf als mensen te kijken. En onze hele samenleving is gebaseerd op die manier van kijken. Je kunt dit de materiële visie noemen: de werkelijkheid bestaat uit alles wat wij met onze vijf zintuigen kunnen waarnemen.

Deze kijk op het leven genereert angst bijvoorbeeld voor Corona: 

 • Je voelt je onbeschermd, kwetsbaar en je verwacht soms ‘het ergste’.
 • Je voelt je machteloos, er valt niets tegen te doen, zo gaat dat nou eenmaal.
 • De media strooien een waaier van (des)informatie over je uit en je raakt erdoor gebiologeerd.
 • Veel mensen in je omgeving ervaren dezelfde angsten, praten erover en versterken daarmee de angst…

En zo maken we onszelf gek, nog angstiger en zorgelijker, meer gestrest en minder opgewassen tegen bijvoorbeeld een virusinfectie!

Ho, stop!

 1. Haal eens een paar maal diep adem terwijl je het plaatje hierboven in je opneemt.
 2. Stel je voor dat je lekker warm en veilig in een glazen bol dobbert en dat je word gedragen door een krachtige liefdevolle beschermende kracht.
 3. Zie je die fles in het water? Er zit een boodschap in van je innerlijke wijsheid.
 4. Besef dat je innerlijke wereld veel krachtiger is dan die van onze vijf zintuigen.

Anders kijken

Naast de wereld van de vijf zintuigen met de materiële visie, is er een spirituele wereld, een geestelijke wereld met een spirituele visie:

 • Voorbij de vijf zintuigen is er een oneindig groot bewustzijn dat ons heeft gecreëerd, waar we vandaan komen. Noem dat Bron of God of Allah als je wilt.
 • Je hebt toegang tot alle kennis en wijsheid van die innerlijke wereld in je hart. Ga naar binnen, mediteer, stel een vraag en luister naar de antwoorden. Deze aflevering gaat daarover.
 • Bij deze spirituele visie hoort ook dat dit aardse leven een tijdelijke ervaring is van je Ziel, jouw oneindig bewustzijn, dat nooit sterft en dat altijd bijleert en zich ontwikkelt. De dood is in deze visie een overgang naar een leven van je Ziel zonder lichaam, maar met behoud van alles wie Jij bent.

Nou Monique, dat is een flinke hap om te verteren. Hoe staat het met dat zonder angst kijken naar Corona?

Tips van Monique

 • Laat je niet gek maken.
 • Gebruik je gezonde verstand zoals bij elke virusinfectie:
    • Zorg goed voor je lichaam en verhoog je weerstand met goed eten, slapen en in de buitenlucht zijn.
    • Verlaag de stress in je leven en zorg voor liefdevolle relaties.
    • Informeer jezelf, ga op onderzoek uit en check of ‘het nieuws’ wel klopt. (Ik check dat eerst in mijzelf en pas daarna in de media)
    • Was je handen als je buiten bent geweest en als je een neuspeuteraar bent: hou daarmee op!
 • Beslis dat je alles in huis hebt om gezond te zijn en te blijven. Voeg de daad bij dat woord!
 • En last but not least: Laat je niet gek maken.

Als ik een ding wil overbrengen vandaag is dat jij de regie over je leven kunt hebben. Jij kunt bepalen hoe je kijkt en dus hoe je je voelt. En als je je op je best voelt maak je de beste keuzes!

Ik wens je een week waarin je de kracht in Jezelf aanboort. Schrap eens een paar dingen uit je agenda en besteed daar tijd en vooral aandacht aan. Veel plezier en ontspanning!

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *