Dans met je hart …

Wallsticker-Dans-met-je-hart-en-je-voeten-zullen-volgen-web-einzel.2jpg

 

Stel je voor dat je een toverstafje hebt waarmee je één ding in je leven kunt creëren, wat zou dat zijn?

Het antwoord dat er spontaan in je opkomt is jouw antwoord op dit moment. En misschien kwamen er nog andere reacties zoals een gedachte, een gevoel, een lichamelijk ervaring, een beeld of wat dan ook.

>> Schrijf het even op voor je verder leest.

Mijn vraag was: wat zou ik het liefste willen creëren met dit blog en hier zijn een paar reacties:

  • Dat veel mensen er de weg naartoe vinden en dat ze er van alles mee doen voor zichzelf.
  • En ook dat het blog zich ontwikkelt met behulp van reacties van lezers.
  • En toen kort de gedachte: ‘is dat niet erg onbescheiden?’
  • En daarna zag ik hoe sommige lezers het materiaal in hun eigen omgeving weer aan anderen doorgeven. En dat gaf me een heel blij gevoel.

Wat ik heb gedaan met de reacties?  Twee dingen vond ik belangrijk.

  1. De reactie ‘onbescheiden’ heb ik herkend als iets van vroeger, ‘doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’. En ik heb het gelaten voor wat het is: van vroeger en nu niet belangrijk.
  2. Verder was het een aangename verrassing dat ik zo blij werd doordat ik lezers het materiaal in hun omgeving zag uitdelen. Dát is wat ik graag wil: uitdelen, doorgeven, zaaien.

Dit was natuurlijk niet allemaal nieuw voor me, maar het richt mijn aandacht en geeft me dat gevoel van persoonlijke kracht. Dat was namelijk die blijheid: het gevoel van even opgetild worden, voelen waartoe je in staat zou kunnen zijn…

blog_hartslag2

Wat kan mijn ervaring voor jou betekenen? Ik denk een paar dingen:

  • Weet dat je altijd een antwoord krijgt dat voor jou op dit moment belangrijk
  • Je hebt altijd de keuze op iets in te gaan of niet. Door bijvoorbeeld te kiezen om mijn herinnering aan vroeger te laten gaan, weet ik weer heel goed dat ik leer en groei en dat ik dit altijd kan blijven doen.
  • Je gevoelens vertellen je iets over wat belangrijk voor je is. Maak vriendjes met ze en ze zullen je rijkelijk belonen.

Ik hoop dat deze eerste aflevering je aanspreekt en vooral ook dat het je in beweging brengt; zet de eerste stap! Misschien wil je als eerste de test maken, of aan de slag met het ‘toverstafje’.

Schrijf dingen op, noteer ervaringen, wees alert op plotselinge ‘invallen’ of gebeurtenissen waarvan je denkt ‘dit is niet toevallig’. En over ‘toeval ‘ zullen we het zeker nog uitgebreid hebben! Begin maar vast met noteren!

En: geef feedback, stel vragen en ook: vertel wat je ermee doet. Daarmee beteken je iets voor anderen en dat geeft altijd een goed gevoel, toch?

Tot volgende week.

Monique

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *