Besmettelijke virussen en zo

Deze aflevering is geïnspireerd door in de uitbraak van het Coronavirus. De media overspoelen ons met, soms, angstaanjagende berichten en spreken elkaar ook tegen.

En ja: het risico op wereldwijde ellende door dit virus is beslist reëel. Wij leven in een  wereld waarin alles zo met elkaar verbonden is, dat iedereen op de een of andere manier geraakt wordt door zoiets als een Coronavirus.

Eerst je eigen reacties

 • Hoe reageer jij op nieuws over het Coronavirus? Wat voel je bij de berichten en wat denk je? Of zegt het je weinig?
 • Wat weet je over het ontstaan van dit virus? Komt het van Moeder Natuur of is het door mensen gemaakt?
 • Stel dat in jouw buurt iemand besmet zou raken: wat zou jouw reactie zijn?
 • Als je je wilt beschermen tegen dit of andere virussen: hoe doe je dat denk je?

In elke problematische situatie heb je keuzes. Op zijn minst heb je de keuze om mee te gaan in de angst of te kiezen voor het raadplegen van je innerlijke wijsheid. Over dat laatste gaat het hele blog, bijvoorbeeld deze aflevering.

Besmettelijkheid is ontvankelijkheid

Je kent de uitdrukking wel: ergens vatbaar voor zijn. Als je lichaam een infectie oploopt, wil dat zeggen dat je conditie, je weerstand, dat toeliet. Als je een betere conditie hebt is het risico van ‘besmetting’ kleiner.

Je kunt ook geestelijk geïnfecteerd raken, namelijk als je ontvankelijk bent voor opvattingen van buitenaf die niet in je voordeel zijn. Zoals inderdaad angst voor een dodelijk virus. Of de denkgewoonte dat je kwetsbaar bent, vooral als je ouder wordt.

In een situatie met een wereldwijd risico van een virus is misschien wel het grootste probleem dat de angst ervoor ook ‘besmettelijk’ is. Die infectie verloopt via de berichtgeving in de media en de manier waarop wij mensen die informatie bespreken en doorgeven.

Kiezen voor wat je ‘binnenlaat’

Je kunt zelf bepalen waarvoor je ontvankelijk wilt zijn. Een bekend voorbeeld hiervan is Moeder Theresa, die armen en zieken verpleegde zonder de angst zelf ziekt te worden. Ook Albert Schweitzer koos voor het helpen van melaatsen, ondanks het enorme risico dat hij zou lopen volgens de media van die tijd.

Je kracht zit in het besef dat je iets wel of niet kunt binnenlaten. En ook dat je innerlijke wijsheid altijd een maatwerk advies voor je heeft.

Tips van Monique voor elke vorm van besmettelijkheid

 • Zorg dat je van Jezelf houdt. Werk daaraan eventueel met deze aflevering.
 • Zorg goed voor je lichaam en geest met gezond vers voedsel, genoeg rust, slaap, aangenaam gezelschap en meditatie.
 • Zorg voor een gezonde levenshouding: wees dankbaar voor je leven, ook als het soms wat tegenzit.

Een inspirerende gedachte: Stel je voor dat je alles in je leven kwijtraakt: wat zou je allemaal verliezen? En dat je het daarna allemaal weer terugkrijgt...

De onderlinge verbondenheid in onze wereld kunnen we in ons voordeel gebruiken. Door te kiezen voor een positieve houding en zorgzaamheid, draag je bij aan een positieve zorgzame wereld. Het tegenovergestelde gebeurt al genoeg, kijk maar naar het dagelijkse nieuws.

Ik wens je een week waarin je je niet gek laat maken door nieuwsberichten, maar dat je je innerlijke wijsheid, de Honey, raadpleegt. Maak er wat moois van!

Groeten van Monique

Wil je wekelijks de aankondiging van de nieuwe aflevering in je mailbox krijgen? Meld je dan aan via de contactpagina en je krijgt elke week een berichtje dat de nieuwe Honey voor je klaarstaat. 

 

 

Eén gedachte over “Besmettelijke virussen en zo”

 1. Op 25 juli 2020 heb ik een nieuwe video link gezet op de pagina GOOD COMPANY/ David icke.
  In een video (Engels) vertelt David in 16 minuten hoe het nu echt zit met Corona, Covid19.

  Groeten van Monique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *