Alles heeft bewustzijn

groepsbewustzijn van vogels

Wie en wat heeft bewustzijn?

  • Wat denk je, hebben baby’s een bewustzijn?
  • En ongeboren baby’s, dieren, planten, kristallen, water, lucht of stenen? En zou een gezin, bedrijf of een ras een bewustzijn kunnen hebben?
  • Waar trek jij de grens voor wat wel en niet bewustzijn heeft?

Kijk bijvoorbeeld eens naar de foto hierboven: vliegen daar een heleboel vogels of een vogelzwerm? En als je een zwerm ziet: heeft die zwerm dan ook bewustzijn?

Of denk eens aan een situatie waarin je je heel erg verbonden voelt met iemand, bijvoorbeeld een goede vriend of je kind. Je weet vaak al wat die ander gaat zeggen en soms maak je elkaars zinnen af. Als die ander het moeilijk heeft weet je dat op een of andere manier, zelfs als hij of zij ver weg is. Hoe kan dat?

En kijkt nog eens naar het blog van de afgelopen 18 mei over resoneren en trillen en dan vooral naar de foto van het werk van dr. Emoto. Hij ontdekte dat waterkristallen die je bevriest kenmerkende patronen laten zien, afhankelijk van de trilling in de omgeving van het water, bijvoorbeeld emotionele trilling. Het kan niet anders dan dat het water zich bewust is geweest van haar omgeving.

Alles heeft bewustzijn omdat alles uit dezelfde bron voortkomt

Omdat we uit dezelfde bron voortkomen zijn we op een of andere manier met mekaar verbonden. Die verbondenheid is (een vorm van) bewustzijn.

Die verbinding is niet materieel zoals de snoer aan een apparaat, maar het is een energetische verbinding, het is magnetisme. (Lees hier over de uitleg van Keshe over de aard van ons bestaan.)

Die onderlinge verbondenheid verklaart onder meer ervaringen met telepathie of dat je op sommige heldere momenten al weet dat er iets gaat gebeuren.

Alle bewustzijn heeft contact met elkaar. Dat zijn we wel gewend als het om mensen of huisdieren gaat. Maar niet zo zeer bij bijvoorbeeld bomen en planten en zeker niet ten aanzien van stenen, de zon, Moeder Aarde,  je bed of je auto!

Heeft het bovenstaande je bewustzijn veranderd?

Ook als je het niet eens bent met wat hierboven staat is je bewustzijn veranderd door het te lezen. Je hebt kennisgemaakt met een andere manier van kijken dan die van jezelf; daar ben je je bewust van geworden.

Heeft het bovenstaande verhaaltje weerstand bij je opgeroepen? Dat zou kunnen als je wereldbeeld heel anders in elkaar zit. We zijn immers gehecht aan de manier waarop we naar de dingen kijken.

Ben je enthousiast geworden voor het idee dat alles bewustzijn heeft?

Herken je misschien iets?

Misschien heb je een dierbare verloren waar je altijd van hoopte dat hij of zij ’er nog zou zijn’ op de een of andere manier. Het bovenstaande wereldbeeld vergroot je kansen daarop natuurlijk wel!

Ga zelf op onderzoek uit, wordt maar heel nieuwsgierig. Hier is een manier waarop je dat kunt doen.

  • Start elke dag van de komende week met 5 min mijmeren over iemand waar je contact mee zou willen hebben. Of die persoon nou hier is over aan de andere zijde maakt eigenlijk niet uit. Maak wat aantekeningen.
  • In de avond neem je een paar minuten de tijd om terug te kijken op de dag en op te schrijven op welke manier die persoon in je aandacht is geweest.
  • Maak vlak voor het slapengaan de intentie om over die persoon te dromen op een manier dat je het ’s ochtends nog weet en ook begrijpt wat de droom inhoudt.
  • Houdt het speels, heb een open mind en geniet er maar van!
  • Je kunt natuurlijk met van alles experimenteren. Wat denk je bijvoorbeeld van in je gevoel contact maken met je auto of computer. Vraag een apparaat maar waar een eventuele storing vandaan komt. Of beter nog:  vraag om een oplossing.

Ik wens je deze week een interessante ontwikkeling van je bewustzijn. Ik hoop van harte dat je er rijker van wordt.

Volgende week gaan we met dit onderwerp verder want er valt nog veel meer over te vertellen.

Groeten van Monique

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *